URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2012, 12:30

După un final de infarct, baschetbaliştii orădeni au pierdut la trei puncte în faţa timişorenilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Meci extraordinar de disputat vineri seară în Arena "Antonio Alexe". În cadrul etapei a V-a a campionatului Diviziei A la baschet masculin, formaţia orădeană a primit replica bănăţenilor de la BC Timişoara, una dintre cele mai bune echipe ale campionatului.

Meciul a început greu pentru orădeni, care s-au văzut conduşi încă din start, ba mai mult pe durata primului sfert timişoreni s-au distanţat şi la finele primelor 10 minute conduceau cu 10 puncte, scor 27-17.

Sfertul secund a fost cât se poate de bun însă pentru elevii antrenorului Cristian Achim, care au început o cursă nebună de urmărire a adversarului, concretizată pe tabela de marcaj prin 11 puncte înscrise consecutiv, astfel că la un moment dat gazdele conduceau cu 28-27, după ce au întors situaţia, pe fondul unei foarte bune faze defensive şi ale unor concretizări în atac. În continuare, orădeni s-au distanţat şi au câştigat clar sfertul II, cu 24-16, la pauza mare având un avantaj de două puncte, pe tabela de marcaj, 43-41.

Sfertul III a fost continuat în aceeaşi manieră şi, în debutul lui, CSM a înscris coş după coş, fără să primească vreun punct. Astfel, în minutul 23 scorul arăta 56-41, fiind cea mai mare diferenţă pe tabelă în favoarea orădenilor în acest meci, de 15 puncte aşadar.

În partea a doua a sfertului, timişorenii şi-au mai revenit însă, dar acest interval de 10 minute tot de gazde a fost câştigat, cu 23-22.

Din păcate, ultimul sfert nu a mai fost aşa de bun pentru CSM şi, la doar un minut de la debutul lui, timişorenii au preluat conducerea. Aceştia s-au aflat apoi în permanenţă la conducere, până în ultimul minut al jocului, când Oradea a revenit şi, cu 28 de secunde înainte de final, a înscris prin Dillon un coş de două puncte care a dus-o din nou în avantaj, scor 85-84.

Deşi a mai rămas mai puţin de o jumătate de minut de jucat, gazdele nu au reuşit să-şi conserve avantajul şi cu 12 secunde înainte de final, BC Timişoara, prin Marko Derasimovic, preia din nou conducerea, după două aruncări libere.

Din păcate, în ultimele secunde Oradea nu a mai avut luciditatea să înscrie, iar Wiliam Franklin a comis o greşeală personală, cu 3 secunde înainte de final, şi Robert Sarovic a transformat cele două aruncări libere, aducând victoria bănăţenilor, cu scorul de 88-85.

CSM a pierdut o bătălie, nu şi războiul, însă trebuie recunoscut faptul că Timişoara este o echipă foarte valoroasă, dar care putea fi învinsă la Oradea în acest joc.

Principalul marcator al gazdelor în această dispută, ce a reunit în tribune circa 1.300 de spectatori a fost Milos Pesic, cu 20 de puncte, urmat de Daniel Dillon, cu 18 puncte înscrise. De la oaspeţi s-a remarcat, în special, Marko Derasimovic, cu 18 puncte.


CSM Oradea - BC Tmişoara 85 - 88 (17-27, 26-14, 23-22, 19-25)

Sala: Arena "Antonio Alexe"

Spectatori: 1300

Arbitri: Marius Ciulin, Ciprian Stoica, Sorin Drugău

Comisar: Constantinescu Viorel

Marcatori CSM Oradea: Milos Pesic 20 puncte, Daniel James Dillon 18, Bogdan Şibîrnă 12, Silviu Lupusavei 11, Nemanja Maric 9, Wiliam Edward Franklin 8, Sasha Topchov 5 şi Ivan Stefanovic 2 puncte.

Principali marcatori BC Timişoara: Marko Derasimovic 18 puncte, Dominique Archie 17, Ivan Jelenic 16 şi Delvon Johnson puncte.


Etapa a V-a a Diviziei A la baschet masculin

Vineri

CS Municipal Bucureşti - BC Timba Timişoara 91-84

CS Municipal Oradea - BC Timişoara 85-88

Sâmbătă

Ora 15.00 CS Dinamo Bucureşti - CSU Atlassib Sibiu

Ora 17.00 CS BC Farul Constanţa - SCM Universitatea Craiova

Ora 18.00 BC Mureş Tg. Mureş - CSS Giurgiu

Ora 18.00 BCM U Piteşti - BC PH Csikszereda M. Ciuc

Duminică

Ora 19.00 CS Energia Rovinari - CS Gaz Metan Mediaş

Ora 19.00 U-Mobitelco BT - CSU Ploieşti


Clasament

1. CS Municipal Oradea 4/1 9

2. CS Gaz Metan Mediaş 4/1 9

3. BC Timişoara 3/2 8

4. U-Mobitelco BT 4/0 8

5. CS Municipal Bucureşti 3/2 8

6. SCM Universitatea Craiova 3/1 7

7. CSS Giurgiu 3/1 7

8. BCM U Piteşti 2/3 7

9. BC Mureş Tg. Mureş 3/1 7

10. CS Energia Rovinari 3/1 7

11. CSU Ploieşti 2/2 6

12. BC Timba Timişoara 1/4 6

13. CSU Atlassib Sibiu 1/3 5

14. BC PH Csikszereda M. Ciuc 0/5 5

15. CS BC Farul Constanţa 0/5 5

16. CS Dinamo Bucureşti 0/4 4

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
site-ul nr 1 din Romania
site-ul nr. 1 de baschet din Romania www.totalbaschet.ro
Postat 27 Octombrie 2012, 23:44 de baschet
siteul suporterilor
www.csm-oradea.ro
Postat 27 Octombrie 2012, 17:23 de csmoradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON