URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2016, 00:17

După un final cu emoţii, CSM CSU Oradea a învins din nou Energia Tg. Jiu, cu 65-62! (FOTO)

După un final cu emoţii, CSM CSU Oradea a învins din nou Energia Tg. Jiu, cu 65-62! (FOTO) (foto: Roby Boros, CSM Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După un joc pe care l-au început foarte bine, dar în cadrul căruia s-au relaxat pe parcurs, baschetbaliştii orădeni de la CSM CSU au reuşit totuşi să se impună duminică seară, pe teren propriu, la Arena Antonio Alexe, cu scorul de 65-62, în faţa celor de la Energia Tg. Jiu.

Partida a contat pentru etapa a XVI-a a Ligii Naţionale şi a consemnat, astfel, cea de-a 11-a victorie pentru elevii antrenorului Cristian Achim, care şi-au consolidat, astfel, prima poziţie a clasamentului.

În faţa unui public care a umplut până la refuz tribunele Arenei Antonio Alexe, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au început foarte bine jocul, s-au distanţat destul de clar, ajungând să conducă cu 20-4 şi să câştige primul sfert cu 20-7.

Sfertul secund a adus însă o anumită relaxare în jocul formaţiei orădene, oaspeţii înscriind 21 de puncte, faţă de doar 15 ale orădenilor, în acest interval. Astfel, în pauza mare s-a intrat cu scorul de 35-28 pentru bihoreni.

Sfertul al treilea a adus o revenire fantastică pe tabelă a oaspeţilor, care au reuşit să restabilească egalarea în minutul 28, scor 47-47.

Un moment psihologic s-a petrecut în minutul 26 însă, când jucătorul gazdelor Uros Lucic a fost descalificat de arbitri, după două greşeli tehnice. Totuşi au fost şi anumite decizii ale arbitrilor, inclusiv aceasta, care au fost copios fluierate de publicul spectator, cel care la un moment dat a şi scandat "hoţii! hoţii!"

Finalul sfertului al treilea a fost şi mai slab pentru orădeni, care în ultima pauză erau conduşi cu scorul de 52-51.

Apărarea bună din ultimele zece minute a fost cartea câştigătoare a bihorenilor, care în ultimul sfert au primit doar 10 puncte şi au marcat 14. Suspansul a fost menţinut însă până la final, când publicul spectator a răsuflat uşurat, pentru că echipa favorită a câştigat un nou joc, joc care la un moment dat a lăsat impresia că va fi adjudecat fără mari probleme.

Principalul marcator al bihorenilor a fost în această confruntare Radovan Markovic, autor a 20 puncte, în timp ce Andrei Mandache şi Salih Nuhanovic l-au secondat cu 12, respectiv 10 puncte.

De la gorjeni, cel mai eficace a fost Callistus Alexander Eziukwu, marcator a 16 puncte.

"O victorie extrem de importantă, care ne duce din nou pe primul loc, o victorie foarte dificilă, la care, sincer, mă aşteptam să fie foarte dificilă, din multe motive. Venim după nişte meciuri de o încărcătură psihică şi mintală deosebite, iar acesta nu este un lucru uşor. Sigur, Energia a avut încă un meci în plus, trebuie să recunoaştem acest lucru şi să-i felicităm pentru ceea ce fac, însă noi am avut acel meci cu Steaua, care şi fizic şi mintal a fost cu un consum extrem de mare", a declarat, după partidă, antrenorul formaţiei orădene, Cristian Achim.

În runda viitoare, CSM CSU Oradea va evolua în deplasare, la Piteşti, pe terenul celor de la BCM U din localitate, duminică, 24 ianuarie, de la aceeaşi oră, 20.


CSM CSU Oradea – Energia Tg. Jiu 65-62 (20-7, 15–21, 16-24, 14-10)

Sala: Arena Antonio Alexe
Spectatori: 1950
Arbitri: Laurenţiu Grigoraş, Mircea Şerban şi Dragoş Nicolae
Comisar FRB: Radu Bucerzan

CSM CSU Oradea: Radovan Markovic 20 puncte, Andrei Mandache 12, Salih Nuhanovic 10, Sean Antwan Barnette 8, Wiliam Edward Franklin 7, Miha Zupan 6 şi Uros Lucic 2 puncte.

Energia Tg. Jiu: Callistus Alexander Eziukwu 16 puncte, Porter Silvanus Troupe 14, Lamont Antwain Mack 11, Jamar Anthony Diggs 7, Adrian Guţoaia 6, Dragoş Mihai Andrei 3, Paris Lamount Horne 3 şi Baris Aktas 2 puncte.


Etapa a XVI-a a Ligii Naţionale la baschet masculin:

Sâmbătă:

CSU Atlassib Sibiu – BCM U Piteşti 74-71

U-Banca Transilvania Cluj - Steaua CSM Eximbank 83-71

Duminică:

Gaz Metan Mediaş – SCM U Craiova 77-91

CSM CSU Oradea - Energia Tg. Jiu 65-62

Luni:

Ora 19:00 Dinamo Bucureşti - Phoenix Galaţi (Digi Sport)

Ora 19:00 BC Mureş Tg. Mureş - BC SCM Timişoara


Clasament:

1.

CSM CSU Oradea

11/5

27

2.

CSU Atlassib Sibiu

10/6

26

3.

SCM U Craiova

10/6

26

4.

BC Mureş Tg. Mureş        

10/5

25

5.

Energia Tg. Jiu

8/9

25

6.

U-Banca Transilvania Cluj

10/5

25

7.

Steaua CSM Eximbank

9/5

23

8.

Dinamo Bucuresti

8/7

23

9.

Phoenix Galaţi

6/9

21

10.

BCM U Piteşti

7/9

20

11.

Gaz Metan Mediaş     

2/14

18

12.

BC SCM Timişoara

2/13

17

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON