URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Ianuarie 2013, 00:20

Deznodământ amânat: CSM Digi a pierdut acasă, cu 6-10, în faţa sârbilor de la Partizan (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campioana României la polo, formaţia orădeană CSM Digi nu a reuşit să obţină un rezultat pozitiv miercuri seara, în faţa propriilor suporteri, fiind învinsă, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", cu scorul de 10-6 de formaţia sârbă Partizan Belgrad.

Meciul a fost foarte echilibrat în prima jumătate, când scorul indica egalitate, 4-4. Din păcate, după pauza mare, orădenii au fost depăşiţi net în sfertul III, când au primit patru goluri, timp în care nu au reuşit să perforeze poarta adversarilor nici măcar o dată. A fost, de fapt, momentul decisiv care a tranşat soarta partidei, în ultimele 8 minute, gazdele nemaiavând forţa să se apropie pe tabelă de adversar.

Primii care au marcat în acest joc au fost sârbii, prin Cuk, egalarea a survenit însă de la Nicolae Diaconu, care a transformat un penalti. Apoi, însă Vukicevic şi Mandic au dus scorul la 3-1 pentru Partizan. Replica nu s-a lăsat prea mult aşteptată, fiindcă acelaşi Nicolae Diaconu şi Mihnea Chioveanu au reuşit să înscrie pentru CSM Digi şi astfel orădenii au restabilit egalitatea.

În sfertul II situaţia a fost tot egală, dar cu 1-1, după ce Dunca a marcat şi a dus pentru prima dată CSM Digi în atac, iar Cuk a punctat din nou pentru Partizan.

După pauză, orădenii parcă au cedat fizic în timp ce sârbilor le-a intrat cam totul, scor 4-0 pentru oaspeţi în sfertul III, prin golurile marcate de Mandic de două ori, Mitrovic şi Rackov.
Avansul prea mare luat de belgrădeni în acest interval nu a mai putut fi remontat în ultimul sfert, când campionii României au marcat de două ori, prin Samuilă şi A. Creţu, numai că şi oaspeţi şi-au trecut în cont tot atâtea goluri, prin Mandic şi Tanaskovic. Astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 6-10, iar publicul orădean, care a umplut până la refuz tribunele Bazinului Olimpic, nu a putut savura un rezultat pozitiv al favoriţilor.

Printre spectatori s-au aflat şi echipele de baschet şi handbal ale CSM-ului, împreună cu staff-ul tehnic şi administrativ, iar în tribună s-a făcut din plin simţită prezenţa galeriei echipei de baschet, care la început a desfăşurat un imens steag în culorile clubului, roşu şi albastru.

"Din păcate nu am reuşim să fructificăm ocaziile de om în plus. Aceasta este situaţia, mergem mai departe. Vom juca şi la Szeged cu gândul la victorie", a declarat, după joc principalul marcator al orădenilor, Nicolae Diaconu.

Din păcate, pentru calificarea în optimile de finală, CSM Digi va sta acum la mâna celorlalte rezultate din ultimele două runde, când orădenii vor juca în Ungaria, cu liderul, Szeged, iar apoi vor sta.

CSM Oradea - Partizan Belgrad 6-10 (3-3, 1-1, 0-4, 2-2)

CSM Oradea: Gogola - Samuilă 1, Szabo Botond, Diaconu 2 (1pen), Chioveanu 1, Buşilă, Matei, Popoviciu, Andrei Creţu 1, Dunca 1, Ghiban, Kadar. Antrenor: Laszlo Toth
Partizan: Soro - Tanaskovic 1, Mandic 4, Vico, Subotic, Rackov 1, Cuk 2, Obradovic, Matovic, Mitrovic 1, Basara, Jokic, Vukicevic 1. Antrenor: Vladimir Vujasinovic
Arbitri: Bavor Vogel (Ungaria) şi Alessandro Severo (Italia)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
seful raspunde de ce face angajatul
Bolojan l-a numit pe Birta si l-a sustinut in tot ce a facut: schimbarea lui Gordan si nepromovarea juniorilor de la Crisul !!!!!
Postat 24 Ianuarie 2013, 21:27 de sport
Ce treaba are Bolojan?
Nu cred ca Bolojan e vinovat pentru ceea ce se intimpla in polo-ul de la noi...Sunt convins ca nu Bolojan ii spune clubului CSM ce jucatori sa transfere...E ceva ce tine de presedintii de cluburi CSM si Crisul...Din pacate are mare dreptate "suporterul"...Nu vom avea nici o sansa in sportul asta daca nu vom promova si sustine juniorii care promit si tinerii jucatori oradeani din lotul CSM-ului (Cretu,Popoviciu,Campeanu...)si altii...Sunt sigur ca daca scoti din acesta echipa a CSM-ului oricare 4 jucatori si ii inlocuiesti cu cei mai buni 4 jucatori de la Crisul ,CSM tot ar fi campioana...Chestiunea e doar sa se doreasca acest lucru...
Postat 24 Ianuarie 2013, 17:05 de altcineva
BOLO & BIRTA
Asta se vrea domnilor ca la anul sa nu mai fie POLO de performanta in Oradea. Pentru asta se aduc sportivi expirati si nu se cresc juniori. Trebuie sa fii idiot sa nu iti dai seama ca asta urmareste Bolojan prin interpusul sau Birta care n-are nici o treaba cu managementul, ce sa mai orbim de fenomenul numit sport, e depasit, ajunge sa vezi ce privire are, DE HANDICAPAT. Hai la furat cat se mai poate!
Postat 24 Ianuarie 2013, 16:51 de BOLO & BIRTA
fara sperante
Pentru cei care nu sant cunoscatori ai fenomenului va putem spune ca in echipa sarbilor ,pe linga jucatorii de mare valoare si experienta, au jucat si cel putin 4 juniori de 17,18,19 ani care au facut fata cu brio meciului . Asa intelege o mare scoala de polo,cea a sarbilor, sa-si promoveze talentele.Mandici principalul marcator are 18 ani si a participat cu nationala Serbiei la Olimpiada. La Oradea ,din pacate,facem orice numai sa ne promovam juniorii de perspectiva nu.Si asta cu toate ca avem ...Pe cel mai valoros dintre ei (Tic) l-am lasat sa plece in Bucuresti.Si apropo de Bucuresti: acolo ,incep sa fie promovati juniorii de perspectiva...Toti juniorii din Bucuresti care au participat la Campionatul Mondial din Australia sunt legitimati si joaca la Steaua sau Dinamo.Si sant si platiti...Cei de la noi nu au loc macar sa se antreneze cu CSM...Nu mai zicem nimic de bani...Nu au primit nici macar 1leu cu toate ca au castigat doua titluri nationale...Peste cativa ani,nu multi ,sa nu va mirati daca nu vom mai avea nici un oradean in echipa ...Poate ca ar fi momentul sa incepem sa construim altfel viitorul polo-ului oradean
Postat 24 Ianuarie 2013, 15:34 de suporter
Parerea
Pana la urma rezultatul conteaza :) s-au calificat si fara sa joace. Ar trebui premiati pentru calificare, Birta sari cu banii acuma cat sunt pe val. Nu va mai luati de Kadar si Diaconu, fac si ei ce pot, pana la urma ce ii intereseaza pe suporteri ca au 3000 euro pe luna salar, doar muncesc pentru ei! Sfortza CSM !!!!
Postat 24 Ianuarie 2013, 15:29 de ProPOLO
.....
păcat de publicul pe care l-au avut!!!
Postat 24 Ianuarie 2013, 11:05 de gheo
Spandau Berlin 8-11 Galatasaray Istambul!
Bine ca nu au castigat nemtii ca s-ar fi complicat situatia. Teoretic Oradea si Spandau ultimele 2 clasate vor pierde meciurile care le mai au de disput cu primele 2 clasate(Oradea cu Szeget, iar Spandau cu Partizan si Szeget) si ne calificam de pe ultimul loc. Asta e cel mai important! Multumim baietilor care au muncit sa aduca echipa pana aici. E drept se putea si mai bine am pierdut la un gol in belgrad si istambul si la 2 in berlin, iar in ultimul meci de acasa puteam face mai mult dar parca s-au speriat de galeria Leii Rosii. Oricum felicitari publicului care a venit in numar foarte mare si celor din Galeria Leil Rosii. Pana si fanaticii partizani care au venit din belgrad au contribuit la o atmosfera frumoasa in tribune!
Postat 24 Ianuarie 2013, 02:44 de doggy_c
Locul 4 e asigurat
Matei - penibil de slab + Botond - vai mama lui + Diaconu - il trage burta spre fundul bazinului + Kadar - s-a ascuns cat a putut + Busila - in nota obsnuita - caraghios, GoGoooooola - neputicios saracu la 1.80 cat are <<<< in total cam 20.000 euro pe luna cheltuie clubul cu ei ca sa faca figuratie. Felicitari managementului CSM atat de laudat pe la televiziuni.
Postat 24 Ianuarie 2013, 02:14 de Gordan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON