URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2012, 00:55

CSM Oradea a câştigat ultima partidă din an, în Cupa României (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia orădeană de baschet masculin CSM a încheiat anul 2012 cu o victorie importantă, obţinută sâmbătă seara în Arena "Antonio Alexe", în prima manşă din faza sferturilor de finală ale Cupei României.

Elevii antrenorului Cristian Achim au întâlnit echipa clujeană U Mobitelco, o formaţie cu care s-a mai confruntat pe 14 decembrie, la Cluj însă şi în campionat, când s-au impus cu scorul de 84-82. Şi sâmbătă seara formaţia orădeană s-a aflat la timona jocului, conducând aproape în permanenţă, o dată chiar la o diferenţă de 11 puncte.

După un debut bun al orădenilor, clujeni au echilibrat jocul şi, astfel, primele 10 minute s-au încheiat la egalitate, scor 18-18. În sfertul II orădenii s-au desprins, după ce au fost mai eficienţi în faza ofensivă, iar apărarea le-a funcţionat foarte bine. Astfel, cu 15 puncte marcate şi numai 6 primite în acest interval, la pauza mare orădenii au făcut ca tabela să indice 33-24 în favoarea lor.

După pauza mare, disputa a fost mult mai echilibrată însă, formaţia clujeană reuşind să înscrie 22 de puncte în sfertul III, în timp ce gazdele nu au fost la fel de eficiente, cu numai 17 puncte. Cu 10 minute înainte de final tabela indica astfel scorul de 50-46, un rezultat care anunţa ultimul sfert foarte disputat.

Aşa avea să se şi întâmple, de altfel, numai că de această dată orădenii au fost mult mai eficienţi, iar Milos Pesic şi William Franklin şi-au arătat clasa, înscriind câteva puncte în momente cheie. La capătul unui joc bun în aceste ultime 10 minute, orădenii au reuşit să înscrie 26 de puncte, primind, în schimb, numai 24, ceea ce dus la victoria finală la o diferenţă de 6 puncte, scor 76-70.

Dacă lui Silviu Lupusavei nu i-a intrat nimic în acest joc, având în schimb o evoluţie bună în apărare, Milos Pesic şi William Frankiln au fost oamenii meciului, cu cele mai multe puncte marcate, 29, respectiv, 27. De la oaspeţi s-a remarcat, în principal, Hristo Yanchev Nikolov, cu cele 20 de puncte.

În pofida faptului că de această dată intrarea a fost contra cost, publicul orădean a umplut din nou până la refuz sala, creând o atmosferă frumoasă şi conducându-şi echipa favorită către o nouă victorie, a 11-a consecutivă.

"Am întâlnit azi o echipă foarte bună, cu adevărat foarte bună, care, din nou, a făcut probabil unul dintre cele mai bune jocuri şi îi felicit pe această cale. Mă bucur că în aceste condiţii ne-am apropiat victoria. Mă bucur foarte tare că lumea din nou a venit într-un număr absolut fantastic să ne susţină. Le mulţumesc suporterilor. Este, poate, cea mai frumoasă sală de baschet din România şi mă bucur că reuşim să câştigăm şi reuşim să ne obţinem şirul victoriilor", a declarat, la final, antrenorul Cristian Achim.

Ţi celelalte trei jocuri din prima manşă a sferturilor de finală au consemnat rezultate strânse. Astfel, BCM U Piteşti a câştigat tot la 6 puncte jocul cu Gaz Metan Mediaş, BC Timişoara s-a impus doar la două puncte în faţa sibienilor, iar CSU Ploieşti a câştigat la Giurgiu, la o diferenţă de 13 puncte totuşi, luând o opţiune serioasă pentru calificare.


CSM Oradea - U Mobitelco Cluj 76 - 70 (18 - 18, 15 - 6, 17 - 22, 26 - 24)

Sala: Arena "Antonio Alexe"
Spectatori: 2000
Arbitri: Alin Faur, Ciprian Stoica, Cosmin Prisca
Comisar: Radu Bucerzan
Marcatori CSM Oradea: Milos Pesic 29 puncte, Wiliam Edward Franklin 27, Daniel James Dillon 9, Sasha Topchov 6, Ivan Stefanovic 3 şi Nemanja Maric 2 puncte.
Principali marcatori U Mobitelco: Hristo Yanchev Nikolov 20 puncte, Stephen Douglas Ross 18 şi Sean Antwan Barnette 14 puncte.


Manşa I a sferturilor de finală din Cupa României la baschet masculin:

Vineri
CSS Giurgiu - CSU Ploieşti 63-76
Sâmbătă
BC Timişoara - CSU Atlassib Sibiu 84-82
BCM U Piteşti - CS Gaz Metan Mediaş 74-68
CS Municipal Oradea - U-Mobitelco BT Cluj 76-70

Returul acestor jocuri este programat peste o săptămână, pe datele de 4 şi 5 ianuarie. CSM Oradea va evolua la Cluj, sâmbătă, 5 ianuarie, de la ora 20.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
HAIDE U!
Sper ca la retur sa batem noi cu 7 puncte...sambata ati fost mai buni!!!! HAIDE \"U\" Cluj-Napoca!!!!!
Postat 04 Ianuarie 2013, 10:55 de FAN U CJ DIN ORADEA
!!!
Felicitari baietilor nostri. Sper sa o tina tot asa. Sa fim cat mai multi suporteri ca sa fim cu siguranta cea mai frumoasa sala de baschet din Romania. Felicitariiii si la mai mare......
Postat 01 Ianuarie 2013, 23:12 de AAAA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON