URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2012, 22:01

Prima victorie din Liga Campionilor: CSM Digi a învins Galatasaray cu 11-8 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campioana României la polo, formaţia orădeană CSM Digi a obţinut miercuri seară prima victorie din actuala ediţie a Ligii Campionilor Europeni.

Într-o atmosferă foarte frumoasă, asigurată de spectatorii orădeni, care au umplut până la refuz tribunele Bazinului Olimpic "Ioan Alexandrescu", jucătorii antrenaţi de Laszo Toth au învins campioana Turciei, Galatasaray Istanbul, cu scorul de 11-8, după ce, exceptând doar debutul confruntării, au condus în permanenţă pe tabela de marcaj.

Jucătorii oaspeţii au fost totuşi primii care au marcat, americanul Jesse Smith înscriind de două ori, prima dată după ce a fructificat o situaţie de un om în plus, pentru ca mai apoi să-l învingă din nou pe portarul Gogola, de această dată cu un şut de la vreo 9 metri.

Jucători echipei campioane a României şi-au revenit apoi şi, Alexandru Ghiban a redus din diferenţă, pentru ca Alex Popoviciu să egaleze dintr-o superioritate şi, astfel, s-a intrat în prima pauză cu scorul egal de 2-2.

Sfertul secund a fost foarte bun pentru orădeni, CSM fiind foarte bine organizată, cu o apărare bine aşezată, care a primit un singur gol in 6 situaţii de om in minus. În schimb, în atac orădenii au fost mult mai eficienţi şi nu au mai ratat ocaziile avute, înscriind de patru ori. După ce şi-au adjudecat sfertul cu 4-1, în pauza mare, campionii României au intrat cu un avantaj de trei goluri, scor 6-3.

Cum era de aşteptat, sfertul III a fost mult mai disputat, turcii evoluând bine în debutul lui, iar orădenii pe final, astfel, în cele din urmă poloiştii de la CSM au câştigat şi repriza a treia, cu 3-2. A fost şi cea mai mare diferenţă de scor, de patru goluri, cu 9-5.

În aceste condiţii, ultimele 8 minute, reprezentând ultimul sfert, au fost ale formaţiei oaspete, care a încercat să se apropie pe tabelă, lucru reuşit de două ori, la două goluri de CSM Digi, scoruri 9-7 şi 10-8. Chiar pe final însă Mihnea Chioveanu a marcat golul 11 pentru CSM, risipind orice emoţie şi astfel, campionii României au câştigat prima bătălie din Liga Campionilor, la trei goluri diferenţă, cu 11-8, cea ce înseamnă şi primul pas către calificare.

"Dorim să mulţumim publicului din această seară, care a fost alături de noi, am făcut un pas important spre calificare", au fost declaraţiile la unison ale jucătorilor Nicolae Diaconu şi Kadar Kalman, precum şi a antrenorului Toth Laszlo. Kadar Kalman a apreciat că diferenţa între cele două echipe s-a făcut la om în plus, unde orădenii au gestionat mai bine situaţia.


CSM Digi Oradea - Galatasaray 11-8 (2-2, 4-1, 3-2, 2-3)

CSM Digi Oradea: Michal Gogola, Mircea Samuilă, Szabo Botond 1, Nicolae Diaconu 1, Mihnea Chioveanu 2, Andrei Buşilă, Alexandru Matei 1, Alexandru Popoviciu 1, Andrei Creţu 2, Gheorghe Dunca, Alexandru Ghiban 2, Kalman Kadar 1, Dorin Creţu. Antrenor: Laszlo Toth.

În cealaltă partidă din etapa a IV-a a Grupei D, Szeged a învins Partizan Belgrad cu scorul de 8-7.

În următoarea etapă, CSM Digi va evolua tot în bazin propriu, pe 28 noiembrie, cu Spandau Berlin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
O parere
A fost un meci frumos si suporterii s-au comportat pe masura. Am de facut o observatie fotografului dumneavoatra... sa nu mai pozeze fetite/spectatoare ci mai mult din actiunea meciului. In plus, daca nu se poate abtine sa nu le pozeze macar sa nu le publicati pentru ca n-au nici o legatura cu meciul propriu-zis.
Postat 15 Noiembrie 2012, 18:03 de Un cetatean
Luptati, luptati ,luptati si castigati!!
Ole ole ole ola Oradea-i echipa mea! CSM Oradea e cea mai tare! A fost frumos meciul si atmosfera felicitari echipei si suporterilor!
Postat 14 Noiembrie 2012, 23:08 de doggy_c
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON