URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iunie 2018, 20:57

Simona Halep, aclamată de peste 20.000 de fani pe Arena Naţională. Gabriela Firea, huiduită! (VIDEO)

Simona Halep, aclamată de peste 20.000 de fani pe Arena Naţională. Gabriela Firea, huiduită! (VIDEO) captură Digi24
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportiva Simona Halep s-a întors luni acasă, după ce, duminică, a cucerit primul ei turneu de grand slam, la Roland Garros. Halep a fost prezentă, luni seară, pe Arena Naţională, unde peste 20.000 de fani au venit să o aplaude. Primarul geenral al Capitalei, Gabriela Firea, a fost huiduită de miile de bucureşteni din tribune.

Simona s-a întors în ţară în cursul după amiezii de luni, fiind întâmpinată la aeroport de ministrul sportului, Ioana Bran, şi de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

La ieşirea din aeroport, Mercedesul în care se afla sportiva a fost tras pe dreapta de un echipaj al Poliţiei Române. Momentul a fost unul amuzant, arată Digi24.ro, ofiţerii oprind-o pentru a o "amenda" simbolic pe Simona pentru excesul de viteză de care a dat dovadă la serviciu. "La rever", a precizat Simona. În finala de la Paris a fost de 172 km/h. (Vezi momentul mai jos)

Primăria Capitalei a anunţat că, pentru a celebra victoria Simonei, respectiv pentru prezentarea trofeului de la turneul Roland Garros organizează o festivitate, cu intrare liberă, pe Arena Naţională.

Potrivit liderului USR, Nicuşor Dan, Simona solicitase acordul pentru a prezenta trofeul într-o piaţă, însă Gabriela Firea i-ar fi refuzat acest fapt.

Cert este că la Arena Naţională, sportiva a fost aclamată de peste 20.000 de fani.

Tot la Arena Naţională, s-a înregistrat şi un moment jenant (Video mai jos). Imediat ce a luat microfonul, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost huiduită de spectatori în momentul în care i-a înmânat campioanei o plachetă şi un mare buchet de flori. "Bine ai venit în ţara noastră", a zis.

De altfel, a anunţat Digi24, înainte de ora 21, Firea a fost scoasă de pe stadion tot în huiduielile celor prezenţi.

În schimb, cum a început să vorbească Simona, galeria a dat dovadă de entuziasm. "Chiar dacă provin dintr-o ţară mai micuţă, se poate face performanţă mare", a spus Simona, în vreme ce publicul a izbucnit: SI-MO-NA, SI-MO-NA.

Totodată, ea le-a mulţumit tuturor antrenorilor "care au pus o cărămidă la această performanţă" şi "familiei mele, care m-a ajutat şi m-a susţinut în fiecare zi". "Ştim bine că nu avem un sistem foarte bine dezvoltat în sport, dar vreau să mulţumesc României pentru tot ceea ce ne-a oferit până acum şi vreau să cred că o să mai avem mulţi campioni. Sper ca acest trofeu să fie începutul unei noi generaţii de campioni, şi de ce nu, şi în alte sporturi", le-a spus Simona fanilor.

"N-aş vrea să mai plec de pe scena asta, e un moment foarte frumos!", a mărturisit Simona Halep, mulţumindu-le fanilor săi că "aţi făcut ceva minunat" şi subliniind că se simte mândră că este româncă.

Tatăl sportivei, aflat şi el pe scenă, a declarat: "Mulţumesc bunului D-zeu că mi-a dat un asemenea cadou", a spus, pe scenă, Stere Halep.

La eveniment au fost prezenţi interpreta Monica Anghel şi Marcel Pavel, care au intonat imnul naţional, dar şi fostul tenisman Ilie Năstase.

În timp ce Simona Halep le dădea autografe pe mingi de tenis unui grup de copii, Monica Anghel a revenit pe scenă şi a cântat hitul Tinei Turner "Simply The Best", într-o ploaie de confetti.

UPDATE:

La o oră după ce a fos huiduită la Arena Naţională, Gabriela Firea a scris, pe Facebook, că "Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită". "Echipe de cetăţeni cu venin au venit bine organizate, plasate strategic printre oameni decenţi, care au venit la un eveniment memorabil pentru Simona Halep", a acuzat primarul general al Capitalei. 

"De dimineaţă, aparatul sorosist de propagandă, prin organele sale tributare de presă, a demarat acţiunea : compromiterea evenimentului. Cu tot felul de ştiri false şi comentarii răutăcioase (...) Echipe de cetăţeni cu venin au venit bine organizate, plasate strategic printre oameni decenţi, care au venit la un eveniment memorabil pentru Simona Halep. De dragul ei şi din respect pentru performanţa sa uriaşă, puteau lasă o jumătate de oră ura la poarta Arenei Naţionale. Acolo este despre sport, respect, valori, performanţă. Nu despre câţi bani primim de la ONG-uri dubioase, pentru a transforma Bucureştiul într-un oraş sub asediu", a scris ea.

Ulterior, însă, probabil că și din cauza numărului mare de mesaje, pagina sa de Facebook a devenit inactivă, iar mesajul nu a mai putut fi citit. 

Îl regăsiți complet mai jos:

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
acesta este semnalul
romanilor catre clasa politica ca ne-am saturat de ei de toti.
Postat 12 Iunie 2018, 13:12 de User anonimizat
s-a dus la fund si firea...
mitul cu prezentatoarea de la antena s-a dus la fund. Ea credea ca toti din tara asta sunt ca bronzatii de la miting...dar, surpriza! Poporul asta miroase de departe minciuna, lichelismul si ipocrizia. Asa ca draga Firea, sa sii ca postul lui Felix e liber si poti da din gura acolo cat doresti. Tara nu e Teleorman!
Postat 12 Iunie 2018, 06:35 de TC
Bravo ei . E meritul ei , nu al nostru.
In acelaș timp Firea da vina pe aparatul Sorosist si statul PARALEL pt huiduieli. Cand la primăria București pitipoanca a adus oase sa fie pupate, si iubitul ei organizeaza pelerinaj de 100.000 £ din banii primariei Voluntari. Buni priari . Family buisness.
Postat 11 Iunie 2018, 22:19 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON