URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2014, 23:07

CSM Oradea a pierdut meciul 3 cu Asesoft. Achim: Nu am jucat un baschet decent (FOTO/VIDEO)

CSM Oradea a pierdut meciul 3 cu Asesoft. Achim: Nu am jucat un baschet decent (FOTO/VIDEO) Înainte de începerea partidei, galeria Leii Roşii a taxat faptul că arbitrii ar avantaja echipa Ploieştiului, afişând mesajul: "Campioni suntem noi! Respectul se câştigă în teren!"

În ciuda faptului că au fost încurajaţi de o sală arhiplină cu suporteri îmbrăcaţi în roşu, care i-au susţinut pe tot parcursul meciului, acoperind cu scandările lor aproape orice încercare a micii galerii de la Ploieşti de a-şi încuraja echipa, baschetbaliştii de la CSM Oradea au pierdut, sâmbătă seara, acasă, meciul cu numărul trei al finalei Ligii Naţionale în faţa CSU Asesoft Ploieşti, cu scorul de 80-88.

Elevii lui Cristian Achim au fost conduşi pe tot parcursul meciului şi au adunat numeroase greşeli atât în faza ofensivă cât şi în cea defensivă. Baschetbaliştii orădeni au reuşit o singură dată în cele patru sferturi să-i egaleze pe ploieşteni, la 68. Şi asta, însă, preţ de doar câteva secunde. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Mohammed (19 puncte) şi Krapic (15 puncte), de la oaspeţi, respectiv Vujadin Subotic (18 puncte) şi Daniel Dillon (17 puncte) de la gazde. Din păcate, muntenegreanul Subotic nu a putut să termine meciul trei pe teren din cauza unor crampe la ambele picioare. Din această cauză, numărul 13 al CSM Oradea este incert pentru meciul cu numărul patru.

În conferinţa de presă ce a urmat înfrângerii, antrenorul Cristian Achim s-a arătat "mâhnit" că "din diverse motive nu am putut să jucăm baschetul nostru". Întrebat dacă de vină pentru rezultat ar fi presiunea de pe umerii echipei, aflate la prima finală din istorie, tehnicianul a admis că şi acest lucru poate fi o explicaţie.

"E clar că am jucat sub potenţialul nostru, că nu am jucat nici măcar un baschet decent pentru nivelul nostru", a spus Achim, adăugând că preferă să nu comenteze mai mult despre meciul trei, ci să se concentreze pe meciul cu numărul patru.

În intervenţia sa, tehnicianul echipei Asesoft Ploieşti, Vladimir Arnautovic, a ţinut să felicite atât echipa Oradiei cât mai ales publicul orădean pentru atmosfera de la meci. Acesta a precizat că victoria echipei sale este una meritată, căci a intrat mult mai motivată în teren. El a adăugat că la acest lucru au contribuit şi "declaraţiile conducerii Oradiei", referitoare la faptul că formaţia din Ploieşti ar fi fost avantajată de arbitraj în primele două partide ale finalei.

Aşa cum era de aşteptat, partida de sâmbătă a fost una tensionată, publicul acuzând mai multe decizii ale brigăzii de arbitri şi huiduind aproape orice atac al echipei Asesoft. Tocmai din cauza mizei mari a partidei, agenţi de securitate au păzit fiecare tribună. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun incident, doar echipajul de Ambulanţă intervenind la un moment dat pentru a-l ajuta pe un spectator căruia i se făcuse rău din cauza căldurii.

Meciul a fost urmărit din tribune de peste 2.000 de spectatori, care au stat inclusiv pe scaune de plastic puse în spatele panourilor. În public au putut fi zăriţi şeful Poliţiei Bihor, Liviu Popa, viceprimarii Ovidiu Mureşan şi Mircea Mălan, precum şi deputatul Cseke Attila.

Întâlnirea cu numărul patru a finalei se joacă duminică seara, de la ora 19.45, în Arena Antonio Alexe. Scorul general al finalei este 2-1 pentru CSU Asesoft Ploieşti, aşadar presiunea este acum pe CSM Oradea, pentru care pierderea meciului patru ar însemna şi ratarea titlului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON