URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Noiembrie 2019, 10:31

O fetiţă de 2 ani a fost salvată de un pompier bihorean. Micuţa nu respira

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a anunţat, vineri, că pompierul bihorean Ciprian Petruţ a salvat viaţa unei copile de doi ani.

"Sâmbătă, 23 noiembrie, în jurul orei 17, în timp ce se întorcea de la Oradea, deplasându-se cu autoturismul spre casă (situată în Marghita), trecând prin localitatea Tămăşeu, pompierul militar Petruţ Ciprian a observat un grup de oameni agitaţi, adunaţi în jurul unui copil întins pe jos. Militarul a oprit imediat maşina, îndreptându-se rapid spre micuţa victimă, care era în stare de inconştienţă", a transmis, printr-un comunicat, maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Militar în cadrul staţiei de pompieri Săcueni, plutonierul major i-a acordat primul ajutor micuţei, reuşind să o salveze.

"Evaluând numaidecât situaţia, plutonier major Petruţ a constatat că fetiţa nu mai putea respira, astfel că, a luat-o pe micuţă în braţe şi i-a acordat măsurile de prim ajutor care se impuneau, reuşind în câteva secunde să o salveze, readucând-o în stare de conştienţă. După sosirea echipajului Serviciului de Ambulanţă Judeţean la faţa locului, Petruţ Ciprian a continuat, împreună cu cadrele medicale, să-i acorde fetiţei îngrijiri de specialitate, până în momentul transportării acesteia la spital", se mai precizează în comunicatul ISU Crişana.

Reprezentanţii ISU Crişana transmit că după ce a ajuns acasă, pompierul salvator şi-a strâns în braţe fetiţele, în vârstă de 2 ani şi 6 ani.

La începutul lunii noiembrie, o fetiţă de doar şapte zile, care a intrat în stop cardio-respirator, a fost salvată de un alt pompier bihorean şi de un medic SMURD Bihor, chiar în sediul ISU Crişana.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Magna cum laudae
Un gest omenesc,din fericire cu happy-end,aspirator de like-uri.Acuma,la rece,sa analizam situatia si din perspectiva legala,chiar penala.Este notoriu cazul unui individ care a facut un atac in fata unui spital din tara,trecatorii au apelat la medicii spitalului iar acestia au declinat interventia,sfatuindu-i sa sune la 112.Care e procedura corecta? Fiecare urgenta medicala are specificul ei,o interventie necalificata poata agrava circumstantele pacientului.Facind o extrapolare,chiar spotul ISU care ruleaza la TV,"Siguranța nu e un joc de noroc !" ,nu incurajeaza interventiile neautorizate la instalatiile electrice si de gaze...Banuim cu atit mai putin la instalatiile umane...
Postat 29 Noiembrie 2019, 19:19 de excalibur
Dumnezeu sa ii ajute!
Respect!
Postat 29 Noiembrie 2019, 15:39 de User anonimizat
FELICITĂRI
Avem mulți oameni de calitate în această țară, nu doar ciurucuri.Sunt mândru de voi!
Postat 29 Noiembrie 2019, 11:36 de adevarat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON