URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iunie 2018, 22:55

Bravo, chef! La 21 de ani, orădeanul Bogdan Vandici este marele câștigător al emisiunii "Chefi la cuțite" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean de numai 21 de ani este cel mai tânăr câștigător al emisiunii-concurs "Chefi la cuțite" de la Antena 1. Bogdan Vandici, "șoricelul" cum i-a spus mentorul său, chef Florin Dumitrescu, a câștigat finala show-ului, difuzată marți seara, și a luat acasă 30.000 de euro.

"Nu contează că am trecut prin iad și am ieșit cu tălpile arse de acolo. Acum pot să plutesc pe un norișor", a spus Bogdan imediat după victorie.

Orădeanul l-a impresionat cu abilitățile sale pe chef Florin Dumitrescu, în a cărui echipă a concurat. "E un copil care merita să câștige. (...) Îl voi aprecia toată viața mea. E mare! Nu am plâns niciodată pentru un concurent, dar copilul ăsta m-a emoționat teribil", a spus acesta.

Tânărul bucătar a trecut de ultima semifinală gătind ardei umpluți într-un mod inedit. În finală, el s-a luptat cu două concurente din echipa lui chef Sorin Bontea. Cei trei finaliști și-au ales ajutoare din rândul concurenților eliminați și au gătit trei feluri de mâncare, starter, fel principal și desert, preparatele fiind jurizate de mai mulți bucătari recunoscuți de la restaurante din București și din țară.

După liceu, Bogdan a plecat la studii în Olanda, însă și-a dat seama curând că pasiunea lui este bucătăria. 

El a lucrat în restaurante din Olanda și Franța, dar s-a întors anul trecut în România, în urma unui eveniment tragic în familie. Mama lui Bogdan și-a pierdut viața, iar tânărul a vrut să fie aproape de tatăl și sora lui. În semifinală, Bogdan a avut parte de un moment deosebit, având ocazia să gătească alături de tatăl lui, care s-a arătat mândru de el. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
articol dedicat parintilor care isi trimit copiii la gojdu/eminescu
felicitari, Bogdan! vedeti, parinti, cat e de frumos sa lasi copilul sa se specializeze sau sa se indrepte spre domeniul care ii place? ce rost are sa faci scoli teoretice care inhiba si frustreaza talentul innascut al copiilor - gen Gojdu sau Eminescu - când fericirea si satisfactia stau chiar la tine in buzunar? indreptati-va copiii spre scoli vocationale sau sportive: fie ca e vorba de viitori constructori, mecanici auto, bucatari, croitori, atleti, baschetbalisti! asigurati-va ca odrasla voastra sta intr-un mediu prietenos pe care il puteti controla - ca anturajul il va ajuta sa se dezvolte sanatos si armonios, nu ca ii va aduce frustrarea pentru lipsurie materiale ale familiei!
Postat 27 Iunie 2018, 11:29 de roger
!!!
Felicitari Bogdan!!! :)
Postat 27 Iunie 2018, 11:10 de speed
Felicitari
Felicitări tânărului Vandici, bravo lui, un exemplu de urmat pentru generația de azi. Respect pentru ce a facut si pentru familia care la sustinut.
Postat 27 Iunie 2018, 08:09 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON