URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Decembrie 2019, 21:30

Generozitate de Oradea! Sumă record donată de orădeni în "Oraşul faptelor bune": 140.000 de euro pentru o fetiţă bolnavă (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei opt DJ ai Radio ZU şi-au luat rămas bun de la orădeni, sâmbătă seara, când au părăsit casa de sticlă din Piaţa Unirii şi au urcat pe scena Târgului de Crăciun. Ei s-au declarat îndrăgostiţi şi impresionaţi de Oradea, "cel mai frumos oraş din România", după cum au decretat câţiva dintre ei.

În ultima seară din Oraşul Faptelor Bune, Mihai Morar a anunţat emoţionat, în timp ce alţi colegi de-ai lui aveau ochii în lacrimi, că la Oradea s-a dublat recordul unei sume donate în urnă pentru un caz. Pentru micuţa Evelyn, orădenii au donat 143.765 de euro. 

"Cinste orădenilor!"

După ce cei opt DJ ai Radio ZU au trecut prin mulţime şi au urcat, în aplauze, pe scenă, Mihai Morar le-a dat tuturor cuvântul pentru scurte concluzii, iar apoi a anunţat banii strânşi pentru micuţa Evelyn, de un an şi 9 luni, diagnosticată cu o tumoare rară şi agresivă, având nevoie urgentă de tratament în Germania. Pentru a o putea salva, părinţii au nevoie de cel puţin 100.000 de euro. 

"În conturile fundaţiei Sensiblu s-au strâns 97.520 de euro. La aceşti bani se vor adăuga toate sumele pe care voi le-aţi virat azi sau ieri şi n-au apucat să intre în conturi, dar şi banii din cele 40 de farmacii Sensiblu din România", a anunţat Mihai Morar. "Vor fi deci fără doar şi poate peste 100.000 de euro", a continuat el. 

Apoi, atât el cât şi Daniel Buzdugan au atras atenţia asupra faptului că la Oradea s-a stabilit un record în ceea ce priveşte donaţiile în urne. "Atenţie, recordul pe care l-am stabilit până acum în Oraşul Faptelor Bune (n.r. - ajuns la ediţia a IV-a) era de 70.000 de euro număraţi într-o urnă pentru o poveste, în anii trecuţi, la Bucureşti. Să vedem ce a făcut Oradea", a spus Morar. 

El a continuat anunţând pe scenă suma record stabilită prin generozitatea orădenilor. "În ultimele trei zile, pentru Evelyn – Flavia, mama lui Evelyn, eşti pregătită? – e ca şi cum fiecare locuitor al acestui oraş ar fi venit şi ar fi donat aproape un euro. Atât de uniţi aţi fost. E vorba de 143.765 de euro!", a exclamat Mihai Morar, în uralele miilor de orădeni prezenţi în Piaţa Unirii. 

"Oradea a dublat suma de la Bucureşti, Oradea un oraş mai mic decât un sector din Bucureşti a reuşit să bată cel mai mare oraş al României", a spus Daniel Buzdugan, scandând apoi: "Cinste lor, cinste lor, cinste orădenilor!". 

Mihai Morar a concluzionat că, în total, pentru Evelyn, "România faptelor bune" a strâns 241.285 de euro. 

În total: peste o jumătate de milion de euro

Un alt caz pentru care s-a strâns o sumă importantă a fost cel al gemenelor Ingrid şi Maya, cu tetrapareză spastică, pentru care s-au strâns 103.000 euro.

Pentru Răducu, un micuţ care are nevoie mare de ajutor, s-a strâns toată suma necesară, de 30.000 de euro. 

În total, pentru toate cazurile prezentate în săptămâna 15-21 decembrie s-au strâns peste jumătate de milion de euro, prin donaţii în conturi, în urne şi prin telefon. Este vorba mai exact de 539.619 euro. 

DJ-i Radio ZU n-au uitat să-i îndemne pe orădeni să continue să doneze pentru micuţul Noel, un bebeluş din Oradea, care are nevoie de o sumă imensă pentru a se trata. Ei nu au spus, însă, cât s-a strâns pentru el în "Oraşul faptelor bune". 

Îndrăgostiţi de Oradea

De asemenea, românii au donat şi îmbrăcăminte, laptopuri, alimente şi alte obiecte unor oameni aflaţi la nevoie, au anunţat vedetele Radio ZU. 

La finalul vizitei, toţi DJ-i Radio ZU s-au declarat îndrăgostiţi de Oradea şi orădeni, de primirea pe care locuitorii oraşului le-au făcut-o, cu cârnaţi, brânză şi alte bunătăţi, şi, bineînţeles, cu donaţii record. 

Mulţi dintre DJ-i radioului au avut lacrimi în ochi de emoţie în momentul în care Mihai Morar a anunţat sumele finale, în special suma record strânsă în urna instalată în casa de sticlă din Oradea pentru Evelyn. Atât Mihai Morar cât şi Daniel Buzdugan i-au îndemnat pe toţi ascultătorii de radio şi pe cei care au urmărit momentul live pe reţelele de socializare să viziteze Oradea. 

Proiectul Oraşul Faptelor Bune a fost adus la Oradea de Radio ZU şi Primăria oraşului, prin APTOR.

În Oraşul Faptelor Bune au avut loc în ultima săptămână şi numeroase concerte cu vedete de top, între care Delia, Smiley şi Carla's Dreams.

Sâmbătă, în ultima seară, pe scenă au urcat Adda, Noaptea Târziu, Ruby şi Spike.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
RESPECT!
Mulțumim Radio Zu pentru oportunitatea de a aduce atâți artiști in Oradea! Respect tuturor orădenilor pentru altruism! ????????????
Postat 22 Decembrie 2019, 09:00 de AlinusMaximus
Jos palaria!
Tot respectul atat pt donatori cat si pt organizatori.
Postat 22 Decembrie 2019, 07:50 de 1011010
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON