URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2020, 09:01

Tot înainte! Primăria a "ras" chioşcul lui Hoble din Nufărul, stârnind furia proprietarului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Exproprierile Primăriei Oradea nu se împiedică de pandemia de coronavirus. Săptămâna trecută, municipalitatea a pus la pământ chioşcul din strada Nufărului 50, peste drum de McDrive, pentru a face loc lărgirii bulevardului Nufărul - Cantemir.

Exproprierea a făcut vâlvă pe reţelele de socializare după ce proprietarul, cunoscutul afacerist Cornel Hoble, a anunţat că municipalitatea i-a stabilit un preţ de despăgubire undeva la 17.000 euro, în condiţiile în care banii aceştia i-ar fi câştigat într-un an şi două luni numai de pe urma chiriei pe spaţiu, fără să fi mişcat un deget.

Omul e cu atât mai supărat cu cât consideră că imobilul demolat valora de zece ori mai mult, fapt pentru care a şi dat Primăria în judecată. Atât doar, că va trebui să aştepte reluarea activităţii instanţelor după încheierea corona-crizei. Pentru că o belea nu vine niciodată singură...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Afacerist cu chioș ... din care trăia încasând un salariu mediu lunar !?!
Mare afacerist, la fel ca fostul om de afaceri Bolojan ... care a falimentat baraca în care vindea bomboane și gumă de mestecat în piața din Aleșd, așa că s-a apucat de politică, că-i mai profitabilă !?!
Postat 26 Martie 2020, 15:12 de CrisDumi
Rectificare bugetară: mai puțină distracție, mai mult pentru lucrări
Întrunit în condiții extraordinare, Consiliul Local Oradea are de votat inclusiv o rectificare a bugetului local pe 2020.
Postat 26 Martie 2020, 12:27 de excalibur
:)
Poate se trece la nivelul urmator si se vor demola si blocuri :)
Postat 26 Martie 2020, 11:55 de oradea_mea_si_a_ta
Eroare de deocumentare sau comunicare
Un excavator numit dorinta.Pe ghicite,caci poza e de la mare distanta,ar fi vorba despre un chiosc in care au fost un aprozar si un fast food.Daca ala e,chioscul se afla retras la citiva metri fata de BOULEVARD, intre blocuri.Deci iese din discutie orice largire.E vorba doar de karma.Karma nu stie carte...
Postat 26 Martie 2020, 10:12 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON