URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2011, 18:00

Stimulente pentru persoane lente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se ştie că în general angajaţii de la stat de obicei stau, motiv pentru care, dacă vrei să-i vezi în acţiune, trebuie să le dai şi stimulente pe lângă salarii. Nici angajaţii Primăriei Oradea nu fac excepţie.

Ca să nu mai facă reclamaţii cei care nu primesc premii, din acest an stimulentele au fost introduse în salarii. Cum însă cine împarte parte îşi face, cei mai stimulaţi slujbaşi au devenit cei de la Direcţia Economică.

Aici, o secretară a ajuns să primească lunar 1.000 de lei ca stimulente, în vreme ce arhitecta şefă a oraşului, de pildă, primeşte în plus doar 300 de lei.

Mai urmează ca fraierii de contribuabili să subvenţioneze şi cumpărarea de antifoane şi perne pentru slujbaşi, ca să le fie somnul mai lin în timpul orelor de program.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
mda
Incep prin a preciza ca nu vreau sa jignesc pe nimeni sau sa nutresc conflictul privat-bugetat. Dar realitatea e in felul urmator: angajatii de la stat, urla si plang de faptul ca le e greu, salariile sunt mici, nu au conditii de munca...etc, dar cati va sinchisiti sa incercati in a va schimba locul de munca, mai exact sa treceti la privat. Sa vedeti ce inseamna exact performanta: ai un rost = lucrezi, nu ai rost = urmatorul! Iar pentru cei care insista pe ideea "numai la noi se intampla astea (Romania)", le reamintesc ca e suficient buletinul pentru directia in care apune soarele. Nimeni nu va tine cu forta! Ca sa nu mai zic, ca intr-o companie care se respecta se ureaza "spor la treaba", nu "serviciu usor"! Deci, dragi concetateni, eu va urez SPOR LA TREABA!
Postat 16 Februarie 2011, 22:58 de sectorul privat
nici vorba
Directia economica nu aduce bani, ea incaseaza impozite locale in conformitate cu unel prevederi legale, care de altfel ar putea fi incasate si prin transfer bancar, plata la posta s.a.m.d.. Banii se aduc din idei, harti si munca nu din stat cu mana intinsa. E o porcarie pe care o accepta cei prosti!
Postat 16 Februarie 2011, 20:29 de observator economic
hahaha
directia economica aduce bani, e adevarat. dar si celelalte directii sunt la fel de importante. executarea silita nu poate functiona eficient de una singura si sunt si alte departamente care aduc bani pe diferite cai. mai subtile. insa nu comentati de saracul urbanism ca daca bolo voia sa faca curat in pmo 4 ani nu-i ajungeau sa treaca de parter. acolo nici n-ar trebui date stimulete ca doar exista spaga....
Postat 16 Februarie 2011, 14:24 de me2
cocoshatzii
Tot timpul angajatii din directia economica au fost "stimulati si premiati" mai generos, doar ei centreaza, ei dau cu capul. Desi greul muncii este dus de angajatii arhitectului sef, directiei finantari internationale, directiei tehnice, AIO,. Dar desigur o secretara are foarte multe responsabilitati, semneaza foarte multe dispozitii, de ea depinde dezvoltarea sanatoasa a orasului.
Postat 16 Februarie 2011, 11:01 de functionar
ce sa zic
domnului/doamnei anonim, care nici macar nu s-a deranjat sa isi semneze articolul, nu ii doresc decat sa ajunga in postura de slujbas. Inainte de a opina cu privire la subiect, ar face mai bine sa se documenteze si sa faca diferenta intre slujbas la stat si slujbas la municipiu - la o analiza mai atenta va observa ca cele doua notiuni difera destul de mult. apoi, sa inceapa sa isi asume anumite acte (atent supravegheate atat de organele de control cat si de justitie) apoi sa vedem daca ii convine ca pe langa salariul de 400-500 de lei sa mai primeasca fabuloasa suma de 1.000 lei. pentru munca prestata in restul tarilor UE oamenii astia ar lua minim 1500 E in mana iar la privat (in Romania)... cu siguranta ar lua minim dublu decat iau in prezent. asa ca inainte sa inainte sa exprimati opinii pentru care culmea, mai sunteti si platit(a), puneti mana si mai informati-va, macar din respect pentru propria persoana daca nu chiar si pentru propria cariera de JURNALIST.
Postat 16 Februarie 2011, 10:40 de ana
Insfarsit un articol de nota 10
In sfarsit un articol care arata adevarata realitate. Sicer, rar citesc articol asa de bun. BRAVO BIHOREANUL !
Postat 16 Februarie 2011, 10:07 de :-)
VAI DE ZIARU VOSTRU
cum va puteti pierde intratat demnitatea de mare redactie? lehamite de voi...respect zero pt cititori dar cu atat mai putin pt voi ca persoane...ar fi moral si absolut normal ca sa va informati corect si pe date clare si apoi sa dati publicului articole....nimic din ce e asternut aici nu e real....fiintelor....faceti-va datoria daca va respectati si ne respectati ca pe cititori....informati va si apoi redati.....pana ATUNCI....rusine si incompetenta.....acestea va caracterizeaza....
Postat 15 Februarie 2011, 21:57 de EU
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON