URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2010, 11:10

Stareţ cu bodyguard

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prea Sfinţitul episcop ortodox Sofronie şi-a ridicat în cap credincioşii din zona Binşului. Marţea trecută, Înaltul l-a instalat în funcţie, pe ascuns, la Biserica ANL din Beiuş pe noul stareţ al mănăstirii Stâna de Vale, călugărul Serafim, adus taman din Cluj.

Localnicii spun că instalarea nu s-a făcut la mănăstirea din vârful muntelui, ci în oraş, de frica mirenilor care au ameninţat că se vor opune înlocuirii călugărului Macarie. Fostul stareţ, foarte iubit pentru viaţa de pustnic pe care o duce, a fost schimbat pentru că nu are studii.

În schimb, Serafim, fost econom al mănăstirii Micula, e "învăţat" cu de toate, oamenii povestind că a fost izgonit din Cluj pentru că ar fi băgat mâna în banii mănăstirii. Cert e că pe 1 decembrie Serafim a fost întâmpinat la Stâna de Vale de un grup de credincioşi din Budureasa şi Beiuş cu pancarte pe care scria "Vrem călugări adevăraţi", "Vrem episcop ortodox" sau "Boieria strică eparhia".

Speriat, noul stareţ l-a pus pe părintele Macarie scut între el şi oameni, a intrat în biserică păzit de un bodyguard şi a vorbit mulţimii ascuns după un ofiţer de Poliţie. Probabil de teamă să nu-l bată Dumnezeu...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
oare chiar asa de rai am ajuns
de ce dumneavoastra toti cei care iubiti acest sfant locas ..nu conteniti cu cuvintele de ura ...amintiti va de invataturile Domnului si nu judecati voi...ca are cine sa judece..
Postat 25 Noiembrie 2011, 20:49 de ciprian
x
scuze de deranj dar asta nu mai e credinta asta e ateism si prostiile astea dintre oameni si preoti e lucru lu ala cu coarne da noah toti avem cate 2 draci in noi eu am mai multi da asta e
Postat 17 Decembrie 2010, 18:20 de florian
Lucrarea
Lucrarea nu a fost grea. Protopopul l-a convins pe pr. Macarie sa renunte la staretie explicandu-i ca e spre binele lui ca altfel s-ar putea sa fie caterisit sau transferat. De teama, pr Macarie, la propunerea protopopului, a mers pe la fiecare casa sa ii convinga pe oameni sa nu protesteze pentru el. A se vedea si inregistrarile postate pe YOUTUBE.
Postat 10 Decembrie 2010, 19:09 de Buduraseanu
Fapte
Daca nu isi vor baga mintile in cap, cei de la episcopie si noul staretoi, pot risca sa isi vada geamurile sparte. Oamenii din sat sunt foarte porniti. Cu atat mai mult cu cat popa din sat, junere cu protopopul de Bins, il sustine pe noul staret. Impreuna invart banii bisericii. Rusine sa le fie. Dupa cum se vede ca merg treburile, lucrurile nu se vor opri aici. Oamenii vor trece la fapte.
Postat 10 Decembrie 2010, 19:00 de Buduraseanu
PUSTIITORUL ORTODOXIEI
ORTODOXIA in BIHOR a ajuns de rasul curcilor de cand burtosul de Sofronie este la carma! A distrus tot ce era sanatos in Biserica Ortodoxa si a promovat ciumeti si incompetenti! La ce sa va mai mirati dragi ortodocsi? Daca nu faceti nimic acest individ va aduce pustiul in bisericile ortodoxe! Daca ati tacut cand a fost Patriarhul Daniel in Oradea si nu i-ati spus nimic acum culegeti roadele!
Postat 10 Decembrie 2010, 13:31 de SIE DIE
???
Sa vedeti ce urmeaza...
Postat 10 Decembrie 2010, 12:31 de secu
Care este calea ?
Oare cel ce a sădit ochiul nu vede ? Sau cel ce a zidit urechea nu aude ? Dacă dorim să ajutăm, să o facem prin rugăciune... uite ce propub eu, de acum până la anul nou, să ţinem şi joia post negru sau aspru, spun joia deoarece se subînţelege că vinerea şi miercurea se ţin deja, suntem în Postul Crăciunului. Haideţi să asprim postul de joia până la anul nou. Toţi câţi citiţi mesajul, răspândiţi aceasta, cereţi binecuvântaree de la duhovnici şi ahideţi să facem aceasta... Vor fi rezulştate de neimaginat. Dumnezeu ne va auzi.
Postat 09 Decembrie 2010, 23:27 de anonimus
Urmatorii
Scuzati dar cred ca e vorba de manastirea Nicula si nu Micula. Cu N si nu cu M. Se poate sa fie o mica gresala de tipar.
Postat 09 Decembrie 2010, 00:15 de Adrian
Urmatorii
Se zvoneste prin Beius ca urmeaza aia de la Huta care au refuzat sa se roage cu catolicii. Cred ca va iesii scandal mare.
Postat 09 Decembrie 2010, 00:12 de Adrian
rusine!
In loc sa-l schimbe pe Mihail, pardon, Mihaela de la Izbuc care este divortat, il batjocoreste si pe acest Macarie, care a zidit manastirea. Rusine sa-ti fie Sofronie ca nu esti episcop! esti un golan!
Postat 08 Decembrie 2010, 21:38 de gavril
Simplu...
explicatia e foarte simpla. afara cu homosexualii din bihor!
Postat 08 Decembrie 2010, 21:12 de gicutza
MACARIE MERITA SA FIE STARET
RUSINE SOFRONIE!EU IL CUNOSC PE STARETUL MACARIE CARE S A CHINUIT PT ACEA MANASTIRE.FACEA PRESCURA IN BUCATARIE LA IADOLINA SI A MUNCIT PT MANASTIRE CU UN AMARAT DE CAMION DE LA ARMATA.FELICITARI STARET MACARIE DIN PARTEA CELOR DE LA BEIUS!!RUSINE SOFRONIE DIN SAMBATA!!
Postat 08 Decembrie 2010, 07:23 de razvan
strategie
Schimbarea de la Stana de Vale e bine gandita. Schiturile Huta si Coada Lacului apartin de aceasta manastire. Prin Serafim se controleaza intreaga zona a Beiusului. Staretul ecumenist Mihail are controlul total asupra manastirii Izbuc si staretul Serafim are controlul asupra manastirii Stana de Vale si a celor doua schituri subordonate canonic. Macarie, Ambrozie si Eftimie sunt traditionalisti si miscarea cu Serafim a pus stapanire peste toate. Acestea sunt singurele asezaminte monahale in zona Beiusului. Pana in prezent in zina Beiusului, mai exact in jurul calugarului Eftimie de la Huta, a fost cea mai puternica miscare antiecumenista din Bihor. Acum prin numirea noului staret, totul se incearca a fi sub control. Oare se va reusi?
Postat 08 Decembrie 2010, 00:17 de Ionica
Spaga
Am fost saptamina trecuta la Stina de Vale ,inpreuna cu alti oameni de buna credinta pentru a-l sustine pe cel care pina mai ieri era Staretul Manastirii din Stina de Vale.Ajunsi acolo am aflat ca ,de ceva vreme au aparut 2 fete noi prin statiune spunind ca sint numiti la aceasta manastire :Staret si Econom,iar cel care a muncit de ani buni si a ridicat aceasta Manastire prin sudoare si foarte multa munca a fost indepartat pe motiv ca nu ar avea studii.Staretul Macarie a fost trimis in fata noastra de catre cei 2 care erau paziti bine de citiva politisti si jandarmi sa ne lamureasca sa ne intoarcem la casele noastre ca nu s-a intimplat nimic.Intr-un final dupa multe insistente au aparut cei 2 insotiti de politie si un bodyguard incercind sa dea anumite informatii ,din care a reiesit ca ei au plecat de la Manastirea Nicula din jud Cluj ,nefiind prea iubiti pe-acolo ulterior facind cerere (chipurile), la inparatie la Oradea au fost numiti la Stina de Vale.Vechiul staret era un om devotat credintei. traia in conditii modeste si era foarte respectati de toti credinciosii din zona Beiusului, iar cei 2 domni apar cu masini de lux ,Jeep-uri ,Lapto-uri telefoane ultra si bodyguard si fa
Postat 07 Decembrie 2010, 22:42 de Vasile
Interese
La misloc sunt alte interese, Episcopul Sofronie, inainte sa instaleze toate rebuturile aruncate de altii, ar trebui sa se intereseze de unde vin si ce trecut au. E rusine ca eparhia se umple incet incet de ciurucluri. Preasfintia Voastra, ar trebui sa va respectati mai mult si sa va inconjurati de oamenii seriosi, pana la urma tot ciuruclurile astea pe care le instalati in functii mari se vor intoarce impotriva Dn-voastra.
Postat 07 Decembrie 2010, 21:40 de eu
Sa se faca dreptate
Staretu asta nou Serafim, asta nu e staret, asta nici calugar nu e, e vaisamar de el, e catelus dea lui ps, ce sa faci asta e, astia sunt oamenii cu care se inconjoara episcopul nostru. Daca el are atata scoala nu ar trebui sa isi ia pe langa el asemenea tantalai, care au trecut prin scoala ca gasca prin apa, ce sai faci bani fac legea. Asta nu e calugar asta e..., in slujba celui rau, prin cluj il cunoaste multa lume, ar trebui facuta o plangere la IPS Bartolomeu al Clujului, el va face dreptate
Postat 07 Decembrie 2010, 21:35 de Dreptate
scrofonie
DA. CU DINTRASTEA A VENIT SCROFONIE S-AU SOFRONICA DE HRAMUL BISERICII DIN CARTIERUL ANL DIN BEIUS DE Sf.ANDREI? SA OFICIAT UN MASLU UNDE DADEA PE ORDINE CELOR PATRU IEDUTI CARE-L INSOTEAU DE LA EPISCOPIE. STATEA IN SCAUN CA UN REGE, CU BURTA LUI CEA BORTOASA SI GRETOASA, DADEA PE ORDINE IN TIMPUL SLUJBEI. AAAAA ERA OBOSIT CA VENEA DIN MISIUNE DE LA GURBESTI CUM ANUNTASE IN BISERICA. SI A MAI ADUS SI O PITICANIE DE PE LA IZBUC CA NUMA IN BISERICA NU-I STA BINE PE CARE L-A FACUT DIACON DE Sf.NICOLAIE LA ORADEA IN CATEDRALA TOT PE ASCUNS. LA CIRC CU EL CA ACOLO-I ESTE LOCUL. RUSINE SA-TI FIE CA DE CAND AI VENIT IN BIHOR NUMAI RELE AI FACUT SI BISERICA DE RUSINE.ESTI UN GRETOS SI EFEMINAT. FETITO
Postat 07 Decembrie 2010, 21:23 de credincios
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON