URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2012, 10:11

Stai la locul tău, Buzgău!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patronul cafenelei Famous, Felix Buzgău, fost comerciant de ţipele, cunoscut mai mult după numele de scenă Dudu, a intrat în politică, şi se pare că nu fără folos.

Aşa cum a mai "turnat" Bihorel acum câteva luni, beneficiind de ajutorul şefilor din PSD, Dudu a fost propus şef pe judeţ al Drumurilor Naţionale. Şi probabil că propulsarea s-ar fi desăvârşit dacă funcţia nu cerea în mod expres studii de inginer drumar şi nicidecum de economist, în care Buzgău are calificare, cel puţin pe hârtie.

Încurajaţi de succesul din alegeri, pesediştii au făcut însă obrazul gros şi vor să-l înşurubeze, mai nou, ca director comercial la Compania de Apă Oradea, pe postul rămas liber după plecarea lui Claudiu Pop în fruntea Prefecturii.

Ce-l recomandă pe Dudu acolo, numai pesediştii ştiu. Respectiv cum l-au convins pe primarul Ilie Bolojan să accepte o asemenea năzbâtie. Totuşi, Bihorel îl sfătuieşte pe veşnicul viitor director să deschidă bine ochii: Dudule, ce prieteni ai tu în PSD dacă vor să te trimită la Canal?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
despre cine vorbiti
Vladimir , tu despre cine dracu vorbesti - esti atent la commenturi sau ai gresit articolul . . . CINE DRACU E LIVIU PE CARE IL POMENESTI MAI JOS ?!?!?!
Postat 19 Decembrie 2012, 21:26 de un blogger
rautati
Dudu e un baiat de nota 10 + . Si sa nu mai comparati pe nimeni cu nimeni , e ca si cum ati compara mere cu alune.
Postat 19 Decembrie 2012, 21:20 de otavio
Bravo
Felicitari Felix, Liviu nu te lua dupa ei. Probabil cand le zici de doctorat te cauta de stetoscop. "Asa e unii". Bravo baieti si tineti-o tot asa !
Postat 19 Decembrie 2012, 17:43 de Vladimir
.
Toti vorbiti din invidie. Ii faceti pe Dudu, Pop , Sabau in toate felurile. Ce conteaza daca Dudu vinde “tipele”? Fiecare se descurca asa cum poate, nu a dat in cap la nimeni. Sabau si-a plagiat toate lucrarile... cine a zis asta? Aveti vreo dovada in acest sens? Faceti afirmatii de care stiti si voi ca nu sunt adevarate. Sabau e un om destept, corect si asta o pot spune toti cei care il cunosc. Nu mai fiti asa rautaciosi si vedeti-va de treaba voastra!
Postat 19 Decembrie 2012, 15:31 de nefit
...
Avem un presedinte bijnitar nu ma mira ca un smenar o pune de un amarat de post public.Comparam un brancardier cu un inlocuitor sau rupator de bacnote in timp ce altii invata de rup dar nu prind un post pentru ca nu au bani de uns pe cine trebuie,nu ma mir ca-i primeste Occidentul cu bratele deschise...iar noi ramanem cu duzi,popi...Si altii se descurca fara sa ceara de la stat si fara sa ofere,chestie de decenta daca tot ai un trecut intunecat.
Postat 19 Decembrie 2012, 13:56 de clntdr
vai si amar
Betiv
Postat 19 Decembrie 2012, 13:48 de otto
informaţii din interior
auzi ma ce nume mai bagi şi tu cand vorbeşti de cine merita funcţii şi cine nu. Dudu care vinde pantofi furaţi , Mureşan un om fara carisma care şi-a facut şmenurile la romtelecom şi s-au bucurat toti cand a plecat , Sabau care şi-a plagiat toate lucrarile din viaţa lui incepând cu facultatea continuând cu masterul şi ca sa fie şi mai dur şi-a plagiat şi doctoratul in Managementul investitiilor publice si contributia la dezvoltarea economica la domnul Olah, Gasiţi şi voi alţii ca aveti oameni cacalau cu studii pe-afara nu idioti
Postat 19 Decembrie 2012, 11:49 de replică la nelu
Felicitari!
Felicitarile mele si sa le fie rusine celor care comenteaza in necunostiinta de cauza. Lipsa de respect totala.
Postat 19 Decembrie 2012, 11:23 de Carla
trezirea
Cata dreptate avea BAR prin 2000 si ceva: "MAFIA m-a invins" .Incepand de la Tarau,Serac ,Ghita Sarb terminand cu POP si Mang toti ar f*** si pe mama lor pentru functie dau pe la partid doar cand se impart functiile si locurile pt. parlament.Totusi Buzgau,Muresan,Sabau si altii merita functii,traim in romania , asta-i regula ,esti in partidul de la guvernare primesti functie,asa ca astia care se plang ca sunt buni profesional dar nu au loc in fata inscrieti-va in partid(PNL,PSD,PC),chiar si UDMR,dati o sponsorizare la POP`ica , in functie de buget nenea va repartizeaza.
Postat 19 Decembrie 2012, 01:58 de Nelu
PSD ce bine e!
Asta cu platitul darilor la stat e tare de tot. A platit dari si pe pantofii aia furati pe care-i vindea direct din portbagaj? Si pe salariile vanzatoarelor pe care le tinea pe minim, diferenta vrand sa le-o dea in natura? Bagati-va specialistul in cur! Sau la puscarie, ca pe Secosan, ca e din acelasi aluat :)
Postat 18 Decembrie 2012, 23:13 de observator
DRUMURI
Am inteles ca e apreciat pentru fetite.........ori unde sunt mai usor de trimis acestea decat pe marginea drumurilor, ca de acum au .............autorizatie de la sef. Dar nu va faceti griji fetelor, acolo ajung doar cele refuzate de cel ce l-au trimis in functie!
Postat 18 Decembrie 2012, 20:51 de jonny.bravo
FELICITARI
Bafta DUDU !
Postat 18 Decembrie 2012, 20:01 de pantofaru
FELICITARI
Intradevar, FELICITARI domnului FELIX B. zis DUDU. Bine spus Caline.
Postat 18 Decembrie 2012, 20:00 de calin 2
FELICITARI
FELICITARI domnului FELIX B. zis DUDU. Sincer il cunosc pe acest om de vreo 25 de ani si tot timpul a fost un boem si un om corect cu toata lumea. Un om deosebit prin tinuta, nivelul la care poate duce o discutie, bun simt si corectitudine. Bine ca sare toata lumea pe el ca vinde pantofi si ca e crasmar, adica munceste si, mai mult, plateste dari la stat, asigura salarii unor oameni. Ar trebui ca toti mancatorii de c+cat sa isi vada de treaba lor si sa nu pedepseasca un om fara ca acesta sa greseasca. Daca ajunge sa obtina un post si greseste, va fi taxat, stati linistiti. Dar nu-l pedepsiti in avans ca nu puteti si nu aveti nici un drept. Parca vad ca multi din rautaciosii comentatori la adresa lui (inclusiv bihorel) au vorbit si de dl. Bodog si l-au facut initial \\"brancardier\\" iar ulterior stateau la rand sa-l pupe in fund. Vorba lui base\\': GAOZARILOR. Nu mai fiti rautaciosi si lasati omul asta in pace. Inca o data, felicitari pt DUDU !!!
Postat 18 Decembrie 2012, 19:59 de calin
replica la articol
BAH pupincuristi comentatori pe forumul Ebihoreanul laudati pe unul care nu a facut nimic notabil pentru societate romana bihoreana ,a facut o crisma de fitze,si miine poimanine deschide si un bordel PSD in sediul filialei municipale a PSD Oradea ca a mai fost bordel in perioada interbelica si o sari-ti insus de bucurie !:))=)). Ce sariti asa in sus de bucurie ca la pus mare sef crasmar? sunt altii mai merituosii ca si el care au competente mai mari de a fi numiti sefi ,dar sunt saracii si cinstiti ,au pus pe asta hahalera asta care duce sefi PSD Bihor la femei si la bautura ,s-o dus dreacu toata democratia sociala in Bihor cu asta de sef la ape canal la ce o fi ,mai aduna alti pupincuristii platitori de spaga si taxe la PLAGIATORUL ex senatorul PSD Ioan Mang mare sef de filiala PSD Bihor (inca ) si aceia suntem PSD Bihor ,nu ne mai voteaza nimeni in Bihor pe PSD Bihor un partid de fitze ,sanu zic cuma au zis PeNaLi Bihor (tradatori ,courvari,doctori criminali,etc)! :))=))BAH Barmane Felix Buzg,crashmare ,mai gandeste -te si la simplii membrii din PSD Bihor si ei ar bea nu numai sefi spagari si coruptidin conducerea din PSD Bihor Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 18 Decembrie 2012, 18:08 de Romanul Simplu
felicitari
Bravoooo lui, felicitari. Merita pentru ca este un OM de milioane. Nu mai fiti asa invidiosi si frustrati.
Postat 18 Decembrie 2012, 16:59 de a
Felicitari
Se pare ca invidiem, mai mult decat pe altii, pe aceia ce se ridica prin singura putere a aripilor lor, si se despart de cusca in care ceilalti raman inchisi. Felicitari domnul Felix pentru noul post!
Postat 18 Decembrie 2012, 16:38 de RO
di
care este problema cu cine a umblat sau ce a facut ,este un baiat de milioane..bravo dudule.
Postat 18 Decembrie 2012, 15:43 de al
din lumea interlopa
Buzgau e frate de mama cu Degau , cel de la Frontiera condamnat la 4 ani inchisoare pt fapte de coruptie.....Aschia nu ........Parca la deschiderea localului erau in fotografiile de pe e.bihoreanu, si unii si altii gen Mircea Puscas, Poenaru Laviniu , etc. pt cei care cunosc meserie......!!!!!!!!!!!!!!
Postat 18 Decembrie 2012, 14:48 de punicher
...
Fost smenar,tovaras cu fratii Balint,good old nineties...
Postat 18 Decembrie 2012, 12:14 de clntdr
sunt gheata de aur a partidului
E clar ca o slujba "de partid" e mai buna decat cariera de "patron". Iar pentru ca sa facem totul praf e nevoie de prosti la conducere peste tot. Partidul are o rezerva inepuizabila de prosti! Traiasca Partidul! Daca majoritatea voteaza, majoritatea accepta si prostii dupa chipul si asemanarea ei.
Postat 18 Decembrie 2012, 10:46 de dudu georgescu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON