URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Noiembrie 2012, 09:47

Somnoroase păsărele: La ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, unii au dormit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vinerea trecută, la Universitate a avut loc încă o ceremonie de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, cel mai înalt titlu academic, unui istoric clujean, Nicolae Edroiu. Festivitatea i-a lăsat însă cu gurile căscate pe unii dintre participanţi, şi asta la propriu. Nu din cauza grandorii festivităţii, ci a cruntei plictiseli.

Discursurile care se ţin în asemenea ocazii, în care sunt prezentate meritele celui laureat, dar şi cuvântarea de mulţumire a acestuia, au avut efect de diazepam, căci cel puţin doi profesori, ajunşi la vârste stimabile, au căzut pradă unui somn teribil.

Deci, pentru posteritate: horcăiturile ce se auzeau din sală proveneau de la cei căzuţi în braţele lui Morfeu, nicidecum de la discursurile sforăitoare din prezidiu!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
bihorean =mizerie
Mi-e greata sa va mai citesc ziarul. In ultimul timp ati luat-o rau pe aratura. In sala sunt toti atenti si citesc brosura, doar mintea voastra bolnava si caracterul vostru infect va face sa judecati stramb. Va bateti joc de oameni de valoare. Sa va fie rusine !!!!!!!!!!
Postat 13 Noiembrie 2012, 22:29 de Popescu
****
Iar bateti campii! Cred ca cel care a scris articolul nici nu stie cine sunt persoanele din fotografie. Unul este dl. prof. Sever Dumitrascu (fost director al Muzeului Tarii Crisurilor si prof. univ.) pe care cei care il cunosc stiu ca in aceste momente nu doarme ci se gandeste, iar celalat este prof. Roberto Scangno de la Universitatea din Padova. Ar trebui sa va ocupati de persoane care sunt la nivelul vostru (vezi politicieni infecti, fara nicio valoare) si nu de cele la care nu le ajungeti nici pana la degetul mic de la picioare. Eu in locul dansului v-as da in judecata!!! Dar dupa cum il cunosc, nu se va cobori la nivelul vostru!
Postat 13 Noiembrie 2012, 00:21 de Doctor
Expirati!
Dl Dumitrascu ar cam tb sa se retraga, sa mai lase locul tinerilor. Saracul de el, doarme dus, l-au ajuns si pe el batranetile!!! Gata Tataie!
Postat 12 Noiembrie 2012, 19:30 de Herodot
@Scoala Ro. din Roma
esti un dobitoc... ca si cel care a scris articolul...
Postat 12 Noiembrie 2012, 16:00 de @Scoala Ro. din Roma
Penibilii!!!
Penibil articol.Acel profesor ,domnul Dumitrascu este un profesor doctor in istorie si stie istorie mai mult decat neamul vostru de ziaristi.Poate dormi cand vrea el.Ce-l mai intereseaza ca zic unii si altii.Respect domne profesor.(profesor de renume international,interesati-va).
Postat 12 Noiembrie 2012, 15:29 de cman
atunci i-am condamnat pe toti la somn
Daca va uitati mai atent la cei in cauza, o sa observati ca nici unul dintre ei nu doarme: toti fac acelasi lucru din fiecare zi cand vin la Universitatea Oradea, adica asteapta salarul, gradatia de merit si o avansare!
Postat 12 Noiembrie 2012, 11:54 de gogu demagogu
hope
a iesit din tine fotografule, nesimtirea ta de ungur ca nu suporti nimic cei romanesc. Esti bucuros k ai un aparat de fotografiat, imbecilule?
Postat 12 Noiembrie 2012, 10:24 de Scoala Ro. din Roma
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON