URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Martie 2013, 16:20

Cum construiesc edilii beiuşeni un sens giratoriu? Cu creta!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Beiuş se ctitoreşte un al doilea sens giratoriu. Şi asta se vede! De cel două săptămâni, angajaţii municipalităţii au trasat drept în centrul oraşului, cu creta (!) pe asfalt, două cercuri care ar contura viitoarea giraţie.

Mai multe detalii, pe www.bihorel.ro

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
y
Insula Beius.
Postat 12 Martie 2013, 05:53 de x
a
Imi pare rau cand vad comentarii terminate si nejustificate la adresa locuitorilor unui oras (in cazul de fata Beius). Mai urmeaza sa vedem un articol (de acelasi nivel adica 0) in care acelasi un mare ziarist (mare cu ghilimelele de rigoare) sub protectia anonimatului va face caterinca (ca e pe gratis) despre ABC-urile din Beius care vand apa plata Borsec cand ar trebui sa fie doar Izvorul Minunilor ca doar Stana de Vale e aproape. (Mi-e groaza, poate i-am dat idei "marelui" reporter). Reportajele de acest gen consider ca sunt la nivel de gradinita. PATETIC.
Postat 05 Martie 2013, 21:22 de a
ASTIA SE INVIRT IN CERC SA-I CAUTE SFARSITUL
Astia sunt mai ,Gheorghe decat oltenii ! Se invirt in cerc sa-i caute sfarsitul .
Postat 05 Martie 2013, 17:37 de diplomat
CALVAR
Domnilor pusi pe glume ,mai scrieti si fotografiati si drumul parcurs de catre beiuseni pana la Oradea,poate ar fi mai interesant articolul.Ar fi interesant sa numarati si sa fotografiati gropile ,sau nu sunt interesante pentru domniile voastre.Beiusiul este in alta tara ?in alt judet?mai relatati si modul de trai a acestor oameni care aduc o contributie la bugetul de stat.Va urez succes!!!!!
Postat 05 Martie 2013, 16:29 de CETATEAN BEIUSAN
camera
Ar fi buna treaba cu sensul giratoriu in centru, dar ar fi buna si o camera video undeva sa o supravegheze, asa just for fun, sa vezi \\\"tzaranii\\\" cum se descurca cu prioritatea in sens. La celalat sens din oras era sa sa ma loveasca multi daca nu opream eu (cu prioritate).
Postat 05 Martie 2013, 14:16 de Mester
un beiusean furios
Nu ma pot abtine sa nu ma minunez de imbecilitatea unora gen "ica". Adica aceasta agramata idioata isi permite a emite judecati de nonvaloare in care niste locuitori a unui oras din Romania, sunt criticati pentru ca au "tupeul" de a detine anumite functii sau a fi, inchipuiti-va, buugetaaaari, in megamunicipiul, citadela culturi si genialitatii romanesti pe nume ORADEAAAA. Ma' panarama natiunii, culme a decadentei rasei umane, cum naiba ai ajuns tu, sa umplii cu balele tale spurcate de ura, tastatura unui amarat de calculator care nu are nici o vina ca se afla in preajma ta. Limiteaza-ti pornirile schizofrenice la adresa beiusenilor, opreste hemoragia dejectiilor care zac in creierul tau bolnav si du-te din fata monitorului, acolo unde iti este locul... pe centura frumosului tau oras Oradea. Acolo nu mai conteaza imensitatea cunostintelor gramaticale pe care nu le-ai acumulat in cele doua clase primare ce le-ai absolvit.
Postat 05 Martie 2013, 14:08 de horia
Nu ne faceti de ras
Dragi """"""""Oradeni""""""""""""! NU uitati ca multi BEIUSENI (si din zonele limitrofe ale acestei parti ale tarii noastre ) sunt in pozitii de conducere sau macar sunt bugetari in diferite institutii ale statului,respectiv in Oradea.Este clar cat le duce capul,nu este de mirare unde am ajuns.Amin. Mai bine nu scrieti asa articole,se fac de ras bugetarii.
Postat 05 Martie 2013, 13:19 de ica
@asa-zisului ,,oradean"
Nu !
Postat 05 Martie 2013, 07:09 de pinonel
a
Cele doua cercuri trasate cu, citez: \" creta (!)\" afecteaza circulatia? Polueaza? Praful de creta face pana la masini? Apropo, cele doua cercuri trasate cu, citez: \" creta (!)\" ar putea insemna doua variante diferite pentru viitoarea giratie si la sfarsit se va alege unul dintre ele? Cum zicea pinonel, dar nu vreau sa-l repet asa ca aduc in discutie alta giratie: cea de la Real ... e mai ok ca s-a facut si apoi s-a constatat ca de fapt nu-i ok si s-a desfacut? Nu mai bine era un pic de creta pe asfalt? Si ca o intrebare de final: oare cu ce trebuiau trasate acele cercuri incat sa nu fie reporterul asa deranjat? Cu ceva super vopsea aplicata cu o super ustensila unica in Romania vizibila doar cu super ochelari speciali cu costuri modice de achizitie (30.000 euro)? Si toate astea de un robot proaspat achizitionat pentru acest lucru direct de pe vaporul de Taiwan si cel mai important setat sa tina pensula in mana stanga sa nu-i discrimineze pe stangaci? Evident achizitie facuta pe fonduri europene nerambursabile. Sau?
Postat 04 Martie 2013, 21:29 de a
pinonel
Nu te-ai saturat de injurat mai javra portocalie?? Noi ne-am saturat de tine si de ai tai, asa ca mai scuteste-ne de savantele-ti comentarii. O s-o aducem pe Udrea de primar, doar ca sa-ti potolim tie apetitul pentru injuraturi si comentarii pe langa subiect. O sa ne deseneze aia o frunza, ca sa avem cu ce ne ascunde goliciunea, dupa ce ne va lasa in fundul gol, obisnuita fiind cu cheltuitul cu cumpatare... si nu numai.
Postat 04 Martie 2013, 18:06 de Oradean
Decat sa faca si sa desfaca precum bolovan....
Cred ca e mai ieftin sa trasezi cu creta si apoi sa stergi daca nu-ti place decat sa faci ca nea ilie ot Oradea : construiesti si apoi cand vezi ce tampenii ai facut te apuci si le darami !
Postat 04 Martie 2013, 17:58 de pinonel
Ooooo da ...
Tzara Binjului ... ce mai ... =)))
Postat 04 Martie 2013, 16:33 de Ye ye
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON