URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2018, 08:33

Şase! Vine Daddy! Şeful PSD, Liviu Dragnea, vine săptămâna aceasta în Oradea

Şase! Vine Daddy! Şeful PSD, Liviu Dragnea, vine săptămâna aceasta în Oradea (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ţara asta haosul e atât de răspândit încât nici măcar PSD-ul nu-şi mai poate păstra secretele. Săptămâna trecută, unii membri ai PSD Bihor, dar şi câţiva reprezentanţi din opoziţie, au aflat că joia asta, pe 22 noiembrie, şeful suprem al Partidului, Liviu Dragnea, şi-a programat o vizită la Oradea, în cea mai mare taină, fiindu-i deja rezervat un apartament la cel mai luxos hotel din Băile Felix.

În timp ce opozanţii se pregătesc să-şi arate în ziua respectivă cuvenita „ospitalitate” înaltului musafir, pesediştii locali se perpelesc...

Află detalii pe Blogul lui Bihorel!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Pironele
Daca inca nu ai înțeles, eu sunt apolitic, partidul tau mult iubit mă schimba in a fi anti pesedeu. In rest mă doare la 3m de cot de peneleu, penetecedeu, remedesezeu și ce mai vrei tu
Postat 22 Noiembrie 2018, 07:29 de poiu
Pinonel
Nu-s liber(al), si nu ma interesează PNL. Mă interesează PSD , partidul care trebuie sa meargă la PÂRNAIE cu mic, cu mare.
Postat 19 Noiembrie 2018, 14:19 de Sandu1206
vine infractoru' la Oradea
dupa ce vine infractoru' la Oradea??? dupa sustinere politica, de aia vine
Postat 19 Noiembrie 2018, 12:02 de Dan1977
cimpoiu', sandel, pe el!
Tare curios sunt care dintre cei care latra pe aici si se da mare si liber(al) vor merge sa-i faca o urare belinarului! S-ar putea strange intr-un grup de colindatori si sa impodobeasca sediul psd, sa le arate celor de la #rezist ca-s mai priceputi!
Postat 19 Noiembrie 2018, 11:48 de pinonel
Vine degeaba ...
... că e blocată Oradea de la atâtea șantiere, așa că n-are ce vedea. Noroc că scopul nu e să-și vadă organizația PSD Bihor ci, sub umbrela unei băi termale ... are întâlnire de taină cu un liberal "demisionat" din funcție la PNL, care nu știe în ce direcție să o ia dacă se lipește la ALDE, sub oblăduirea partidului "socialisto-mafiot" care, probabil, va da următorul președinte al RO !?!
Postat 19 Noiembrie 2018, 10:20 de CrisDumi
Daddy vine in carje la Felix si incearca pozitii politice noi
S-a dat deja breaking-news pe A3: Daddy cade in capcana Statului paralel din Felix! Apartamentul luxos pe care l-a luat (fostul apartament de orgii al lui Nicusor, fie-i tarana usoara) e "colivia de aur" in care-l ademeneste Momeala-Agenta 069 Irinuca ca sa-i puna catusele de catifea live in direct si in reluare in exclusivitate cu Maestrul Ion Cristoiu din Costa Rica. Cu ocazia flagrantului se va descoperi adevarata valiza plina cu bancnote de 500 euro si 1000 usd care va trebui cantarita pentru a se afla cat valoareaza (e vorba de rezerva de stat a BNR pe care Daddy a preluat-o prin Ordonanta de urgenta semnata de Nicolicea in locul lui Iordache). Tradarea e opera lui Mang care stie ca i-a fost trimis Gadele cu latzul ca sa-i ia grumazul din motive prozaice: nu si-a onorat promisiunea de a livra periodic si tot mai mult la pusculita ingropata in Belina de frica DNA. Decat sa faca si Mang la recomandarea lui Daddy un zbor numai dus cu avionul ca si Costel Comana, mai bine face Daddy un Felix-break cu happy-end fericit...
Postat 19 Noiembrie 2018, 09:45 de decalog
Intrebare
Jegu are cursa speciala? 2 avioane sa aterizeze imediat unu dupa altu pe Oradea?
Postat 19 Noiembrie 2018, 09:00 de poiu
Gunoiul in Oradea
Se reciclează. Da groapa nu e in felix ci stiti voi unde. Dus acolo ai lasat sa devina compost, impreuna cu cei ce ii sunt gazde. Chiar credeti ca mang nu stie de ce vine? Sau v-ati obisnuit ca e prost din cauza ca se preface atat de bine incat poate chiar a ramas asa. Poate aici cu sens de "cu siguranță" da ma gandeam sa fiu subtil. Acuma o fi aterizat oare? Au ajuns cei 5 asasini? Cine stie ce vedenii mai are obsedatu "nambar uan"
Postat 19 Noiembrie 2018, 08:57 de poiu
time is running...
..Le vine timpul la fiecare!
Postat 19 Noiembrie 2018, 08:56 de vineri
Felicitări pt vizita
Acu și Dragnea poate să vadă diferența. Așa ar trebui sa arate toată țara. Sau poate mai rămân ceva bani ne cheltuiți și îi vrea el?
Postat 19 Noiembrie 2018, 08:40 de Sandu1206
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON