URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2016, 08:01

Retrospectiva săptămânii: Rectorul explică de ce profesorii de la Sorbonica nu au coordonat lucrările puşcăriaşilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rectorul Barney flutura o hârtie de la Minister. "Nu suntem vinovaţi! Cei de la Minister au constatat că profesorii noştri nu au coordonat lucrările unor puşcăriaşi". "Pe ce vă bazaţi, tu şi Ministerul?". "Păi ai noştri nu-s în stare să-şi coordoneze propriile lucrări, darămite pe-ale altora!".

Citeşte cum comentează Bihorel şi celelalte evenimente ale săptămânii trecute, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Nu tot denigrati
Pentru a incheia scandalurile legate de Prada la Universitate, fara acuzatii gratuite apelati domnilor care stiti ceva concret la autoritatile competente. Ele vor decide daca este vinovata de ceva sau nu. Iar recomandarea pentru rector este sa faca un audit adevarat pe problema salarizarilor, angajarilor facute in ultimul timp, promovarilor, plata cu ora, contracte de cercetare (inclusiv salarizarile din proiecte de cercetare), achizitii lucrari si reparatii in ultimi 3 ani (cu atentie sporita pe 2015), Statiunea Pomicola, nenumaratele abuzuri si furaciuni despre care se tot vorbeste la Facultatea de Mediu (vezi terenul agricol de la Carei, Pomicola, chirii nedeclarate, lucrari dedeclarate inclusiv vastul, luxosul si modernul birou de decan apropo mai tare decat a rectorului care a mostenit biroul cu tot ce este in el). Daca cele mereu discutate sunt reale o sa ramana surprins domnul rector (si noi toti) cat a fost de naiv, cati l-au mintit, pacalit, si chiar furat fara sa stie sau sa banuie macar, in plus fata de ce au facut inpreuna cu dansul. S-a inconjurat de prea multi prosti si chiar cretini asta se vede de departe. (cred ca a fost chiar o strategie) Dar sa fie ei si hoti oare? Sa fie Prada atat de slab pregatita sa aibe nevoie de Popovici, Chichinejdi, Cosma, Roman, Cheregi ? Nu pot sa cred. Scarbos sa fie adevarat.
Postat 23 Februarie 2016, 10:08 de scarbit
Rusine pentru proiectul de la Statiunea Pomicola !
Sa explice rectorul Barney cum a promovat-o la apelul de noapte de la conferentiar la profesor pe blonda sa (prorectorita Prada Marcela). Cand a facut-o prorector era doar conferentiar si peste noapte a promovat-o profesor pe baza unui proiect discutabil, care desi a fost castigat in numele Universitatii din Oradea nu a ajutat aceasta institutie decat la promovarea prorectoritei Prada Marcela. Este vorba despre proiectul de la Staiunea Pomicola in valoare de 1 mil. euro la care, dupa ce a fost castigat, s-a renuntat din incapacitatea de a fi dus la bun sfarsit in termenul impus de proiect de catre directorul proiectului Prada Marcela impreuna cu specialistii lui Barney. Rusine sa va fie ... . Colegii va vor judeca in curand!!!
Postat 22 Februarie 2016, 21:22 de cantaretul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON