URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2013, 09:24

Recital de recitat. Cum îşi ţin unii politicieni discursurile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca să nu se-ncurce în vorbe, câţiva politicieni bihoreni merg la conferinţe de presă cu discursul gata făcut. Premianţi în această practică sunt PDL-iştii, care, ajutaţi de "oamenii de la comunicare", nu mai trebuie să-şi găsească vorbele, căci le primesc gata scrise.

Citeşte mai multe pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Drumurile din Bihor
Acesta este un articol scris de un descendent a familiei Cacanau { ca nu are bunul simt sa - l semneze },ca raspuns la relatarea despre drumurile din Bihor.Acest autor ,ori ii prost ,ori nu a fost ,niciodata ,de la Oradea la Salonta ,ori Stei sa vada starea drumurilor.I-as recomanda sa scrie ce vede si nu la comanda politica.Sper sa nu stergi comentarul,
Postat 15 Martie 2013, 12:16 de Bihoreanul
Balbaiti intelectual
Ne putem usor inchipui cum ar trebui sa arate stenogramele unor monologuri (sau dialoguri!) sustinute de balbaiti.In cazul politicienilor nostri se poate generaliza ca avem de-a face cu balbaiti intelectual,exceptiile fiind extrem de putine.Si,evident,lipsa de idei si poticnelile oratorice dau drept rezultate ceea ce,de fapt,merita protagonistii: zambete false si aplauze platite.
Postat 15 Martie 2013, 08:49 de gyorgy tozser
@ bihoreanu
Citindu-ti postarile nu pot decat sa fiu de acord cu tine : ,,...democrația [,,,] dă dreptul fiecărui idiot să se exprime..." Esti un uslamist pur sange : si prost si fudul ! Ai fi si hot daca n-ai fi asa prost.
Postat 15 Martie 2013, 07:10 de pinonel
pentru LIMBRICUS IZBUCUS
Oi fi eu supărat pe tine că le ții partea,până la urmă este opțiunea ta,democrația (până la distrugerea ei finală) dă dreptul fiecărui idiot să se exprime,DAR NU TE POT IERTA PENTRU FELUL ÎN CARE SCRII ROMÂNEȘTE...! MAI ALES CĂ,CITIND ZIARE,E POSIBIL SĂ AI STUDII ,,SUPERIOARE". VAI DE CAPUL TĂU!
Postat 14 Martie 2013, 19:34 de bihoreanu
pentru LIMBRICUS IZBUCUS
Măi,tu,LIMBRICUS IZBUCUS,ești mai prost decât prevede legea! Ce dreptate are ,,anonimul"?!Că,, Mateuță a făcut discursul înainte să ia cuvântul".Păi,mă,LIMBRICUS IZBUCUS, orice discurs(citit) se face înainte!(că doar nu o să-i vezi pe aștia doi zicând vro două vorbe legate din gura lor(lui Burtă i le face profa de româna-se zice prin oraș-și Burtă le citește,cu greu săracu, în timp ce se scarpină la coaie). Cât despre furatul cu care vă lăudați-până și în ziare,atât de nemernici sunteți-fii liniștit,o să vă treacă...PROSTIA ȘI JEGUL VĂ VA RĂMÂNE!
Postat 14 Martie 2013, 19:18 de bihoreanu
Bihor
Nu stiu din ce gramada o fi ,,anonimul\'\' dar are dreptate .Probabil tu esti un frustrat .lasai sa aiba functii si sa fure ,daca pot , de ce sa nu o faca? fa si tu la fel .doar ca problema este ca nu ai de unde daca ai avea sunt convis ca nu te-ai abtine. invidia asta ce face din om .bravo Mateuta si Burta ,nu va lasati pana se poate
Postat 14 Martie 2013, 18:46 de Bihor
rugăminte pentru redacție
CU TOT RESPECTUL PENTRU REDACȚIE,NU LE MAI ZICEȚI POLITICIENI TUTUROR RETARDAȚILOR! ROG DIN SUFLET, AVEȚI MILĂ DE NEAMUL DIN CARE VĂ IZVORĂȘTE RĂDĂCINA!
Postat 14 Martie 2013, 17:30 de bihoreanu
deageaba îi spoiți...jegul se vede și se știe
Măi Anonimule,felul în care ,,te esprimi" arată fără tăgadă că ești din grămada lui Mateuță și Burtă(doi semianalfabeți cu funcții vechi-dracu știe de ce...!.Cu voi în frunte nu au mai rămas nici izmene pe neamul românesc!)
Postat 14 Martie 2013, 17:16 de bihoreanu
Anonim
Domnul Laza-Matiuta a facut discursul inainte sa ia cuvantul si l-a facut el nu altcineva.Asa ca terminati cu speculatiile iar daca ar fi fost asa ar fi strict problema lui nu a voastra !!!! Caii mor de drum lung,prostul de grija altuia.
Postat 14 Martie 2013, 16:29 de Anonim
Anonim
Domnul Laza-Matiuta a facut discursul inainte sa ia cuvantul si l-a facut el nu altcineva.Asa ca terminati cu speculatiile iar daca ar fi fost asa ar fi strict problema lui nu a voastra !!!! Caii mor de drum lung,prostul de grija altuia.
Postat 14 Martie 2013, 16:28 de Anonim
Anonim
Domnul Laza-Matiuta a facut discursul inainte sa ia cuvantul si l-a facut el nu altcineva.Asa ca terminati cu speculatiile iar daca ar fi fost asa ar fi strict problema lui nu a voastra !!!! Caii mor de drum lung,prostul de grija altuia.
Postat 14 Martie 2013, 16:28 de Anonim
Liviuț + Burtă din Izbuc
Măi,băieți,măi,nu-l mai chinuiți pe semianalfabetul ăsta punându-l să vorbească!Tot ce știe să facă este să stea cu nasul în curu lui blaga și a lu bruckental și să vândă pădurile.Prieten bun cu alt GUNOI,BURTĂ VOICU,ĂȘTIA DISTRUG TOT PE CE PUN MÂNA! DE 20 DE ANI!
Postat 14 Martie 2013, 16:01 de bihoreanu
pdl-stii ??? Si aia de la usl ?
Poate merg pdl-istii cu discursul de acasa, dar aia de la usl vin cu MINCIUNILE gata invatate si ni le vand ca fiind mari adevaruri ! Numai ca despre usl nu scrieti ca sunt la putere si va mai arunca un os de ros.
Postat 14 Martie 2013, 12:02 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON