URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 August 2018, 09:19

Profu’ de corupţie: Fostul primar al Beiuşului, Adrian Domocoş, de la "mititica" în învăţământ

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu s-a auzit mai nimic, de la o vreme încoace, despre fostul primar al Beiuşului, Adrian Domocoş, condamnat într-un dosar penal şi judecat în alte două tot pentru fapte de corupţie. Ei bine, fostul edil face acum ce n-a făcut în 8 ani cât a stat la Primărie: munceşte.

Domocoş s-a întors la catedra de sport a Colegiului Tehnic Ioan Ciordaş din Beiuş.

Citește mai departe, pe blogul lui Bihorel!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Alcor
Tu ești un pacifist??
Postat 23 August 2018, 00:43 de Sandu1206
Eu stiu una si mai si!
Va amintiti de lotul florea, miculescu (pe numele lui turbatu) guler?! Si dna Bente, era sa zic tapul ispasitor (stiti d-voastra femininul de la tap).Ce-i leaga pe eduard florea, tanase miculescu (turbatu) si ioan guler? Cum spusei, o d-na, Valerica Benţe! Ce declara in 2013 vicele muresan despre intreaga afacere: "tănase miculescu şi ioan guler şi-au cerut trecerea pe funcţii de execuţie. Cei doi şi-au asumat o parte din lucrurile nu tocmai normale care au avut loc în direcţia economică. Coroborat cu incidentul de acum două săptămâni, [flagrantul in care a cazut dna Benţe] s-a luat decizia aplicării unor măsuri de eficientizare a activităţii acestei direcţii" Viceprimarul a spus că înlocuirea din funcţie a celor doi şefi direcţi ai funcţionarei Valerica Benţe se datorează atât faptului că nu au luat măsuri pentru preîntâmpinarea unor acte de corupţie în serviciile pe care le coordonează cât şi încetinirii activităţii de executare silită a contribuabililor cu restanţe faţă de bugetul local. "Nu poţi să fii în birou cu persoana incriminată şi să nu observi că o caută cineva insistent, că o scoate afară să vorbească cu ea şi aşa mai departe. În acelaşi timp, sunt nemulţumit de modul în care se desfăşoară activitatea. Executările silite ale contribuabililor cu debite au fost oprite în decembrie, anul trecut, înainte de sărbători, şi s-au reluat abia în aprilie". Ciudat este ca eduard florea, care era directorul directiei economice si cel care ar fi trebuit sa-si asume tot ce se intampla in directie, a fost indepartat pe sest, l-a pus stapanul city manager. Supunerea fata de birtinez ii este acum rasplatita, dupa o penitenta de trei ani in 2016 este adus acasa, curat ca un prunc! Acesta este unul din stalpii administratiei bolojan!
Postat 22 August 2018, 09:31 de pinonel
alcol
Ai grija ca ceea ce faci tu, se numeste amenintare...ai nu e bine pt tine
Postat 21 August 2018, 22:47 de speed
alcol
Tu te legi de oricine care nu-ti impartaseste parerile idioate. Ai probleme mentale?
Postat 21 August 2018, 21:35 de speed
alcol
Tu esti unul dintre aia care au scapat de la 6
Postat 21 August 2018, 21:20 de speed
Fa bula
Esti unul din aia cu un discurs al urii, un individ ciudos, bolnav de ura care generalizeaza insultand, jignind romanii. Sunteti cativa hateri aici, care nu va linistiti pana nu infundati puscaria.
Postat 21 August 2018, 21:18 de Alcor
RE: Fa bula
Potoleşte-te, omule, că îţi suspendăm contul. Nu mai ameninţa pe toată lumea.
Postat 22 August 2018, 00:54 de Moderator
@Alt cor: mai lasă propaganda patriotarda
Lasă că se vede cine e cinstit și gospodar! Noi avem necaz cu cine nu e. Orice pădure are uscături, problema mare e atunci când nu mai putem vedea pădurea dintre uscături. Și uscături am avut de când ne știm, de la Bicilis până la securiștii comuiști de azi. Nu știu dacă o mai fi sau nu o fi gradina Maicii Domnului pe aici, dar nici poporul ales nu suntem. Unul singur a avut Domnul, și ăla l-a răstignit!
Postat 21 August 2018, 20:08 de FaBULA
Propagandistul monarhist cu sloganele la purtator
Din punctul de vedere al propagandistul monarhist, pe timpul monarhiei straine grupuri mari de oameni s-au razvratit, fiind omorati, de bine ce o duceau. Restul sunt minciuni. Deh, unu' d'asta sa fii apucat la ciolan (vataf la judet), si Dumnezeu cu mila.
Postat 21 August 2018, 17:38 de Alcor
Parerea mea!
Istoria nu se invata din romane scrise de activisti pcr, membrii ai cc al pcr si alti bolsevici instalati de kgb! Parerea mea!
Postat 21 August 2018, 16:09 de scortosul
Fără penali în învățământ !?!
Dar la liberali se poate ... că munca de jos nu e pentru ei !?!
Postat 21 August 2018, 15:58 de CrisDumi
Un propagandist monarhist "la treaba".
Ce face un propgandist monarhist frustrat ? Injura si insulta pe toata lumea, cat tip va avea zile, pt ca el a ratat ciolanul. E simplu de imaginat ce ar fi facut si unul d'asta daca ar fi ajuns vreun vataf pe la judet. DEZASTRU! Cateva din atrocitatile comise pe timpul monarhiei straine cand populatia avea doar obligatia sa munceasca gratis, si nici un drept. Rascoala din 1907, cand taranii nemaiputand suporta abuzurile si opresiune s-au rasculat. Ce au primit in schimb ? Au primit gloante! Au fost omorati. Greva de la atelierele Grivita, greva pornita ca urmare a conditiilor deplorabile de munca. Rezultatul ? Gloante. Au fost impuscati muncitori! Singurul care a facut ceva pt Romania a fost Ferdinand, contribuin la realizarea Marii Uniri. In rest, doar interese proprii, acumularea de averi cat mai mari. Omul de rand nu a avut nimic. Nu acces la scoala sau sistemul de sanatate, nu bani, etc. A avut insa parte de abuzuri cu nemiluita. Mihai de Hohenzolern a abandonat, fara lupta, tara in mainile comunistilor si dus a fost.
Postat 21 August 2018, 14:20 de Alcor
Simplu.
Inca mai sunt contestatari ai acestei stari? Nu-i nimic, se vor convinge in timp.
Postat 21 August 2018, 11:00 de Maricel
Asta este ...
Asta este Romania. Asta a ajuns Romania, o tara in care condamnatii penali ajung sa modeleze, educe destinele copiilor, tara in care condamnatii, hotii traseaza destinele natiunii! Astia suntem si reafirm un slogan ceausist: avem conducatorii pe care ii meritam, astia sunt liderii nostrii: cei mai buni dintre cei mai buni romani! Sa ne plangem? De ce si cui? Romania a conta cat timp starinii ne-au condus. Noi cand ne-am ales liderii am reusit sa alegem ceata lui Ali Baba.
Postat 21 August 2018, 09:55 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON