URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Iulie 2019, 08:59

Only orădeni: Primăria vrea să restricționeze acordarea parcărilor la domiciliu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu plăteşti, nu parchezi! Fiscaliştii Primăriei lucrează la un pachet de măsuri menit să facă ordine în parcările de domiciliu, unde numărul redus al locurilor raportat la cele 77.000 maşini înmatriculate în oraş a declanşat o criză, iar concomitent să şi crească încasările la bugetul local.

Analizând bazele de date, funcţionarii au descoperit că 27% din locurile de parcare de domiciliu sunt ocupate de maşini ai căror stăpâni nici măcar nu plătesc impozit în Oradea. Peste 3.800 au maşinile înregistrate fie pe firme, fie pe rude din alte localităţi.

Citește de unde s-au inspirat funcționarii pentru această lege, pe Blogul lui Bihorel!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Parcarea srl
Si eu zic ca trebuie desfiintate parcarile de domiciliu.O super-incurcatura creata si intretinuta de mega-administratiile locale.Parcari la liber,cu amendamentul ca un vehicul neinmatriculat si fara rca sa nu parcheze pe domeniul public orasului...
Postat 31 Iulie 2019, 10:45 de excalibur
Manevre
Asta este iarasi o manevra menita doar sa aduca mai multi bani la bugetul local. Cei aflati in situatia asta nu vor face altceva decat "sa se descurce". Ca asa e el romanul, "descurcaret". Sub nici o forma nu isi vor pierde locurile de parcare. Insa problemele de fond tot nu se vor rezolva. In continuare vor fi locuri de parcare insuficiente. In continuare oamenii se vor reclama unii pe altii la politie pentru ocuparea locurilor de parcare de domiciliu, ceea ce iarasi convine de minune autoritatilor locale pentru ca mai scot ceva bani si din amenzi. Bine, asta cu reclamatia e cazul fericit pentru ca platesti doar o amenda. In cazurile mai nefericite, se recurge la claxonat in draci (disconfort creat celor care locuiesc in zona), blocat masina sau distrugeri (si o simpla ridicare a stergatorului - un obicei atat de romanesc! - poate cauza distrugere la unele modele de autoturisme). Dupa mine, cand un sistem nu functioneaza si n-ai cum sa-l imbunatatesti, ar trebui sa-l elimini cu totul. Si pentru mine este clar ca sistemul parcarilor de domiciliu nu functioneaza. Nu are cum, in conditiile actuale. Tot ce s-a reusit cu acest sistem a fost sa creeze probleme intre oameni. Am simtit asta pe pielea mea, de cand si asociatia noastra de proprietari a inceput sa atribuie locurile de parcare. N-am avut absolut nici o discutie si nici o problema cu nimeni cand inca se parca "la liber". De un an incoace insa, numai eu stiu ce patanii am avut si n-are sens sa le detaliez. Bineinteles, ce s-a mai reusit prin introducerea parcarilor de domiciliu a fost sa se mai adune niste bani la bugetul local. Dar ma intreb asa: daca chiar exista aceasta mare nevoie de bani la buget, nu se poate gasi o alta sursa? Nu s-ar putea, de exemplu, mari semnificativ impozitele pe autoturisme si eventual, sa creasca progresiv in functie de numarul de autoturisme detinute pe persoana / apartament? Nu cumva asa veniturile la buget s-ar mentine la aceleasi cote, doar ca oamenii ar fi descurajati sa-si cumpere cate 2 (sau mai multe) masini pe apartament? De obicei rable aduse de dincolo care mai si polueaza. Poate ca asa ne-am mai ajunge si cu locurile de parcare, nu s-ar mai certa oamenii pe ele si nici n-ar mai trebui sa le platim. Fiscalistii primariei oare au luat in calcul o astfel de varianta? A, si ce facem cu masinile de serviciu parcate la domiciliu? Am caz concret in scara mea: familie cu 2 soferi, au 2 masini personale + 2 masini de serviciu. Toate 4 parcate in jurul blocului, pe unde apuca sa prinda cate un loc liber (platit sau nu). Daca ai cativa din astia la blocurile din zona in care locuiesti, treaba e rezolvata.
Postat 31 Iulie 2019, 10:03 de v0id
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON