URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Aprilie 2018, 17:50

Luceafărul a "pătimit" de Vinerea Mare, în meciul de acasă cu CS Mioveni

Luceafărul a 'pătimit' de Vinerea Mare, în meciul de acasă cu CS Mioveni (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vinerea Mare a fost o zi a patimilor şi pentru Luceafărul Oradea, echipa bihoreană de fotbal având mult de suferit în meciul pe care l-a disputat pe teren propriu, în cadrul etapei a 28-a a Ligii a II-a.

Nu prea motivaţi

Venită după o serie de rezultate pozitive şi o victorie surprinzătoare la Clinceni, formaţia orădeană a abordat mai relaxat jocul de vineri, de la Sânmartin, cu CS Mioveni, iar acest lucru s-a văzut şi în joc, dar mai ales pe tabelă, acolo unde, la final, s-a consemnat victoria aregşenilor cu scorul de 1-0.

Unicul gol al disputei a fost consemnat în finalul primei reprize, când fundaşul stânga al celor de la Mioveni, Ionuţ Burnea, a marcat cu o frumoasă lovitură de cap.

Din păcate, însă, tehnicianul Cristian Lupuţ nu şi-a putut motiva suficient jucătorii nici la pauză, evoluţia acestora din partea a doua fiind destul de dezamăgitoare.

Jocul a început într-o notă de echilibru, după care bihorenii şi-au intensificat acţiunile de poartă. În minutul 19, Luduşan a recuperat în careu, pe dreapta, a trecut de doi adversari, i-a trimis bine în centru lui Codoban, care, de la 12 metri, a tras pe lângă poartă. Apoi, în minutul 22, după o acţiune pe stânga, Rocha a avansat în careu şi a şutat din unghi, de la 14 metri, dar portarul Croitoru a respins. În minutul următor, Cl. Codoban a tras de la 22 de metri, pe jos, însă Croitoru a respins de la colţul lung, de lângă bară.

În minutul 33, Alexandru Neacşa a avut un şut bun, de la 26 de metri, a trimis lângă bară, dar a reţinut portarul.

Prima ocazie a oaspeţilor a apărut în minutul 38, când, după o lovitură de colţ de pe stânga, mingea a fost trimisă în careu, iar, dintre doi jucători, S. Ivan a reluat cu călcâiul, însă nu l-a păcălit pe Goia, care a fost pe fază şi a prins.

La cealaltă poartă, în minutul 44, s-a consemnat incursiunea lui B. Rocha, care a şutat apoi de la 30 de metri, sus, aproape de transversală, dar a reţinut Croitoru.

Gol pe final de repriză

Faptul că au redus tempo-ul pe finalul primei reprize s-a văzut cel mai bine în minutul 45, când orădenii au primit gol. E. Florescu a executat perfect, în faţa porţii, o lovitură de colţ de pe stânga, iar de pe linia de 6 metri, Ionuţ Burnea, din poziţie centrală, s-a înalţat bine şi a reluat cu capul sub transversală. Goia a deviat uşor mingea în transversală, dar nu putut evita golul. A fost un moment cum nu se poate de nefericit pentru gazde, care au intrat în pauză cu handicapul de un gol.

În repriza a doua, echipa antrenată de Cristian Lupuţ a revenit mai motivată, dar a avut un adversar care a stat bine în teren şi a reuşit să anihilize foarte bine acţiunile bihorenilor.

În minutul 47, după o centrare de pe stânga a lui Trif, Feher a reluat cu capul din 6 metri, dar a reţinut protarul. Apoi, în minutul 52, după o minge trimisă în poziţie centrală în careul Mioveniului, Feher a tras pe jos, perpendicular cu poarta, dar Croitoru a fost la post şi a reţinut.

Şarjele ofensive din primele 15 minute ale reprizei secunde au continuat în minutul 54, când, din 8 metri, din unghi, Cl. Codoban a reluat din prima, din voleu, însă peste poartă.

"Nu am scăpat..."

Apoi, jucătorii orădeni nu au mai reuşit să pună în real pericol poarta adversă, argeşenii luptând cu ardoare pentru obţinerea celor trei puncte puse în joc, tocmai de aceea au fost unele intervenţii la limita regulamentului, arbitrul craiovean Viorel Flueran fiind nevoit să arate de mai multe ori cartonaşul galben.

În minutul 68 totuşi, s-a consemnat o decizie surprinzătoare a antrenorului Cristian Lupuţ, care l-a înlocuit pe căpitanul Claudiu Codoban cu tânărul Alexandru Dulca.

După ce în minutul 70, I. Mîrzeanu, de la Mioveni, a şutat bine de la 20 de metri şi Goia a reţinut aproape de vinclul din dreapta, până la final nu s-au mai consemnat ocazii clare de poartă, partida încheindu-se cu victoria cu 1-0 a echipei ce a stat mai bine în teren, CS Mioveni.

"De ce mi-era teamă nu am scăpat. Ştiam că după cele trei rezultate pozitive consecutive, jucătorii vor putea intra mai relaxaţi, ceea ce până la urmă s-a adeverit. Consider că am făcut un joc slab. Am întâlnit o echipă bună, care a venit să joace şi ne-a studiat foarte bine. Încet, echipele încep să ne bage în seamă, până acum am observat că nu prea eram băgaţi în seamă, de asta am stat de vorbă cu băieţii după meci, le-am ridicat moralul. I-am conştientizat că avem un lot bun, o echipă bună, dar nu e de ajuns simpla prezenţă pe teren", a declarat, după partidă, antrenorul principal al echipei Luceafărul, Cristian Lupuţ.

De menţionat însă că bihorenii nu s-au putut baza la acest joc pe golgheterul lor, atacantul Vlad Rusu, care a fost suspendat. De asemenea, din lot nu mai face parte Antohi, jucător care a fost exclus pentru motive indisciplinare, după partida de la Clinceni.

După acest joc, Luceafărul Oradea ocupă locul 11, cu 34 de puncte şi va juca etapa viitoare, la Sibiu, pe 14 aprilie, de la ora 11:30, cu AFC Hermmanstadt.


Luceafărul Oradea - CS Mioveni 0-1 (0-1)
Stadion: Luceafărul (Sânmartin – Bihor)

A marcat: I. Burnea (min. 45)

Luceafărul: Goia – Balea, Oros, Tînc, Trif – Feher, Ţegle - Al. Neacşa (min. 51 Vas. Pop), Cl. Codoban – cpt. (min. 68 Al. Dulca), B. Rocha (min. 90+1 I. Ban) – A. Luduşan. Antrenor: Cristian Lupuţ

CS Mioveni: Fl. Croitoru - Ct. Alexe, Rob. Gherghe, Fl. Ilie, Burnea - R. Lazăr, Mîrzeanu - Rădescu, Ed. Florescu (MIN. 61 Andr. Neagoe), Ayza – cpt. (min. 73 Ed. Neacşu) - Seb. Ivan (min. 77 C. Năstăsie). Antrenor: Laurenţiu Roşu

Au arbitrat: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova) - Casian Băla şi Alina Mihoc (ambii din Arad).Etapa a 28-a a Ligii a II-a la fotbal:

Joi:

Sportul Snagov - FC Argeş 1-2

Dacia Unirea Brăila - Chindia Târgovişte 1-0

Vineri:

Ripensia Timişoara - Academica Clinceni 3-3

Luceafărul Oradea - CS Mioveni 0-1

Ştiinţa Miroslava - CS Baloteşti 1-2

Pandurii Târgu Jiu - Dunărea Călăraşi 0-3

Ora 15:00 ASU Politehnica Timişoara - CS Afumaţi

Ora 16:00 Foresta Suceava - AFC Hermannstadt

ASA Târgu Mureş - Metaloglobus Bucureşti 0-3 (la "masa verde")

UTA Arad - Olimpia Satu Mare 3-0 (la "masa verde")

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON