URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2012, 16:12

Lecţie deschisă: Cum a fost atenţionat un notar că nu e punctual

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Că punctualitatea nu este cel mai mare dar al românului nu încape niciun dubiu, şi asta încă de mult. Baiul e că nu-s mai breji nici compatrioţii cu şcoală multă, nici măcar atunci când în joc e chiar interesul lor. Dacă mai era nevoie de o dovadă că aşa stau lucrurile, ea a fost afişată pe uşa unui notar din centrul oraşului de către un client străin care, cel mai probabil, avea de autentificat un act şi îşi dăduse întâlnire în prealabil cu "birăuaşul" care a întârziat atât de mult încât şi-a pierdut răbdarea.

Sătul să aştepte peste "sfertul academic", omul i-a lăsat notarului un ditamai bileţelul scris pe o coală A4 în care s-a plâns de lipsa de seriozitate şi a cerut să fie contactat telefonic.

"Why you don't come in time? Call me!", i-a predat străinul o lecţie notarului. Nu atât de engleză, cât mai ales de seriozitate. Problema e dacă destinatarul şi-a însuşit lecţia sau, mai ştii, ca să scape de nărav se aşteaptă să primească de la client şi un ceas elveţian...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
mona
ASTA INTIRZIE TOT TIMPUL, BANII NU UITA SA -I IA.
Postat 10 Decembrie 2012, 18:17 de mona
*
Sa fie RADU MONA notarul intarziat? Pare sa fie usa ei
Postat 10 Decembrie 2012, 10:57 de om
a
medicii de familie sunt cei mai NEPUNCTUALI
Postat 10 Decembrie 2012, 10:22 de a
hm....
cu toate ca a asteptat de s-a saturat, a scris please call! nu call me!
Postat 09 Decembrie 2012, 20:56 de me2
stiti genul de client plictisit si sa stea la o barfa !
la ce trafic exista trebuia sa ganditi asta inainte de a cere ceva :))))) si mai nou stie el notarul de ce nu a venit la timp mai sunt si clienti sacaitori :)))care freaca manga tot timpul
Postat 09 Decembrie 2012, 19:04 de banul
Politetea regilor
Punctualitatea e politetea regilor...Altii-s..altii.
Postat 09 Decembrie 2012, 17:36 de gyorgy tozser
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON