URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2011, 09:51

Inaugurare cu demisie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Coreenii de la Shinheung Electronics şi-au inaugurat lunea trecută fabrica din Parcul Industrial Eurobusiness, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei locale, în frunte cu primarul Ilie Bolojan. La eveniment a participat inclusiv fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, invitat pentru că lui i se datorează transferul către municipiu al terenului pe care s-a construit parcul.

Deşi aveau tot interesul să promoveze evenimentul, investitorii coreeni au evitat, însă, prezenţa presei, motivând că vor să-şi protejeze tehnologia de vârf de indiscreţia jurnaliştilor.

Bihorel a aflat totuşi care a fost motivul real al secretomaniei, şi anume că şapte muncitori de la magazia de materii prime au aşteptat ziua inaugurării ca să-şi dea demisia în bloc, în mod festiv, protestând astfel faţă de nivelul salariilor. Mic, ca pentru asiatici, dar din aceia din zonele subdezvoltate...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Sepucu cu cucu..veaua..!
O suma de practici neconforme si abuzive isi au loc acolo.Este o lege secreta interna ca angajatii noi sa nu treaca de 35 de ani ( ca peste varsta asta sunt constienti de experienta ,de drepturi si de nivelul de salarizare cuvenit).Testarea si interviul se face si celor peste 35 de ani insa rezultatele se vad in graficele cu angajari.Deci,limitarea drepturilor si abuz. Apoi limba engleza stabilita ca si conditie de angajare.As accepta insa in tarile anglofone pentru ca aici nu merge Bruce Lee-seful , sa le vorbeasca angajatilor de la banda in engleza.Salariile sub pragul subzistentei ,profitand de tinerii absolventi de faculta care vor sa elibereze parintii de o povara financiara.Apoi orele suplimentare nu se ponteaza mergand pe ideea ca angajatii vin din propie initiativa la serviciu.Aloooo,directia Muncii si finantele ,dormiti,Garda financiara ,doarme...!?
Postat 20 Februarie 2011, 19:56 de Burebista
...
De ce credeti ca au venit aia aici? Pentru ca s-au indragostit de Oradea? Au facut si ei niste analize si au ajuns la concluzia ca la Oradea pot da salarii de 6 milioane. De aia ne-au ales...Poate daca am fi avut si noi parc industrial de acum vreo 8 ani, alta ar fi situatia acum. Asa, fie ne multuimim cu ce primim, fie urmam sfatul tatucului basea si plecam in lumea larga
Postat 02 Februarie 2011, 11:27 de unu
le vor creste
mah unii oameni numai nu vor sa accepte economia de piata! pai daca nimeni nu accepta sa lucreze pe banii aia atunci vor creste salariile sau vor lasa fabrica de izbeliste dupa ce au bagat zeci de milioane de euro in ea! eu zic ca totusi vor creste salariile! imediat ca primarul e de vina, sau guvernul sau plm...cerere oferta, e simplu! iar daca ofera sub salariul minim pe economie, acolo e treaba altora sa verifice!
Postat 01 Februarie 2011, 16:31 de leo
detalii
Nu va convine, nu va angajati la ei! Oricum nu prea renteaza sa muncesti pe banii aia.
Postat 01 Februarie 2011, 16:06 de moonwalker
banditii
si mie mi-au dat 6mil cu bonuri salar iar socrii mei au 10mil pensie , merita sa lucrezi in rrominicA.
Postat 01 Februarie 2011, 13:31 de doru
de toata jena am ajuns
CUM poate un PRIMAR sa sustina UN CHINEZ in investitie, spuneti mi ca nici un ORADEAN sau UN roman nu era capabil sa deschida o fabrica de acest gabarit in ORADEA , totul este POLITIC, AVEM SLUGI , ARGATI in SISTEM. ce motive invoca dar cand GARDA le va face o razie ce or sa faca ? sau au stabilit si limitarea controalelor pana se ajunge la o pierdere IMENSA ca toti investitori straini de altfel, eu inteleg un singur lucru se dezvolta clasele de parveniti prin santajarea dreptului liber si prin limitarea teritoriului, unde mai este DEMOCRATIA atunci? unde in POLITICA, in rest nu o vad.SUGEREZ cetatenilor sa fie simpli si naturali, sa fie pasnici si sa se intelega mai mult intre ei , sa renuntam la o civilizatie impusa care duce la umilirea noastra chiar daca platim taxe, noi sustinem acest sistem BOLNAV.STOP iluzia dreptati in justitie, STOP iluzia de imbogatire peste noapte incercati individual sa va castigati paine din ce va face placere sa munciti, nicidecum sa fi ti slugi sau marionete.ESTE ff simplu fiecare are raspunsul individual nu general.
Postat 01 Februarie 2011, 10:41 de cetateanul roman
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON