URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Ianuarie 2013, 12:16

Găinării cu Trei (de) G

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorel a auzit că la magazinele Trei G din Rogerius, cele de pe străzile Moldovei şi Călugăreni (fostul magazin Master), dacă nu eşti cu ochii pe casiere, rişti să pici de fazan. Metoda e simplă şi la vedere: profitând de neglijenţa clienţilor cu coşurile pline, vânzătoarele trec cititoarele de preţuri de mai multe ori peste acelaşi produs, adăugând astfel preţul de două-trei ori pe bonul de casă şi încasând de tot atâtea ori suma cuvenită.

Cum ajung banii în buzunarul casierelor? Prin aşa zisa "citire cu minus", prin care produsele încasate în plus sunt stornate ca şi cum ar fi fost returnate de cumpărători. Însă, evident, banii scoşi din casa de marcat nu mai ajung la aceştia.

E clar că fetele de la casierie calcă cu paşi hotărâţi pe urmele patronului lor, Ion Govoreanu, sperând probabil că acesta le va angaja la viitoarele magazine deschise în reţeaua penitenciară naţională.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
Las-o balta
Pentru a face o asa afirmatie si daca esti sigur de scanare dubla trebuia sa sesizezi politia si nu sa se scrie in ziar. Astfel de practici cu scanare dubla poate ca exista dar nu este chiar asa usor sa scoti banii din casa. Pentru a confirma ce spui tu acolo este cale lunga. Deci reteaua 3 G avea la un moment dat preturile la produsele alimentare cele mai mici din oras poate ca ai fost platit de multinationale sa scrii articolul. Pentru stiinta ta se apasa tasta enter de pe casa de marcat daca sunt mai multe produse de acelasi fel pentru a nu mai scana. Singurul furtisaj care se poate face este si nu trebuie sa te ofensezi este la plata cu card pentru a nu fi introdusa o alta suma ( motiv pentru care in Romania se cere sa semnezi acel bon sa confirmi suma platita).
Postat 17 Ianuarie 2013, 12:45 de puskas
Cineva e pe minus
"Cineva" a vrut sa vanda niscaiva publicitate 3G-ului si nu le-a iesit pasenta. Oameni buni, stirile astea se fac cu fapte concrete NU cu: "am fost odata acolo si am luat teapa dar nu mai am nici macar bonul sa dovedesc".
Postat 15 Ianuarie 2013, 22:28 de Dan C
Acum nu mai primim bonuri fiscale de case, ca sa nu mai carcotim
Nu stiu daca vanzatoarele scaneaza de mai multe ori un produs cu scopul de a-si insusi banii incasati in plus sau este vorba de nepricepere sau e din cauza ca cititoarele de preturi sunt cvasi-defecte. Intr-adevar este dificil spre imposibil sa afli pretul produselor de la raft si de aceea multi avem surprize neplacute la casa. Dar aici e vorba de proasta organizare a magazinelor 3G: mult prea multa marfa (ce rost are sa pui pe raft cate 300 de borcane de mustar din fiecare din cele 12 sortimente existente?) si faptul ca lipsesc preturile de pe produse.
Postat 15 Ianuarie 2013, 14:02 de Nice
moldovei
io cumpar de la 3G de pe moldovei si nu mi s a intimplat niciodata ceva de genul asta, intotdeauna am primit restul corect si la pretul corect. Nu cumva generalizati voi problema? Nu prea cred ca e adevarat ce ziceti voi... Apropo chiar in seara asta am cumparat ceva.
Postat 15 Ianuarie 2013, 00:41 de as
@COSTICA
Costica, ai dreptate,ar fi indicat sa mai intre in aceste hale (ca magazine frumoase nu le pot spune) sa mai intre OPC, DSV, si alte organe de control si iti spun eu ca s-ar lasa cu mari amenzi.Si mai lasati-ne cu ajutorul dat de treig la asociatii la oameni saraci; aia sint bani tzepuiti de la furnizori si de la alti fraieri.asa ca...
Postat 14 Ianuarie 2013, 23:59 de cici
@ Florin A., raluka, criss = ...
... = poate aceeasi persoana: locuiesc in zona si cumpar des de la 3 G - Calugareni anumite produse care nu necesita fuga la Kaufland (de exemplu, care-mi par si cei mai corecti). Tot ceea ce s-a scris despre ei e adevarat. Nu o data am patit, dar n-am vrut scandal si le-am spus frumos ca au "gresit", si mi s-au dat banii inapoi, dar cunosc destui din zona care au ajuns acasa si au constatat inselaciunea dar, cum ei au aruncat bonul, au ramas de fraieri. Casierii de aici cam stiu cine arunca bonul la iesire si cine nu. Ca sa nu mai amintesc de cum te vorbesc pe la spate, dupa ce i-ai prins si ai iesit din magazin, si cum te injura... Deci, ce s-a scris e bland scris...
Postat 14 Ianuarie 2013, 20:28 de alt client
Produse expirate
As invita Domnii de la OPC sa verifice valabilitatea produselor de la magazinul 3G de pe strada Calugareni.Sunt produse expirate cu zilele sau chiar cu saptamanile.Produs concret la momentul de fata este ketchup ul picant Heinz care sta bine mersi pe raft, dar de fapt este expirat din data de 03. ian. 2013.Nu vorbesc de o singura bucata ci de tot raftul de ketchup picant.Deci mare atentie !
Postat 14 Ianuarie 2013, 17:34 de costica
@clientu
Eu era s-o patesc taman la un supermarket ,,mare", la real. Pretul de la casa a fost triplu decat cel de la raft si mi l-a batut de doua ori. Poate nu obsevam, dar pretul extrem de mare (pt. un borcan cu masline), mi-a sarit in ochi. S-a scuzat, bla, bla, bla. Despre chestia cu stornatul (cica ,, pret cu minus") : e un pic mai complicata treaba pt. ca e nevoie de doi, nu intru in amanunte, dar nu-i imposibil !
Postat 14 Ianuarie 2013, 16:42 de .
GAINAR
Auzi -gainarii- pai daca si "patronu" e gainar... ce pretentii sa avem. LAsa ca s-au mai schimbat treburile prin politie si alte institutii poate isi gaseste nasu
Postat 14 Ianuarie 2013, 16:05 de clientu
tipic
In supermarketurile mari(Real, Kaufland eyc) asa ceva nu se intampla, oricat ar incerca unii sa arunce gunoiul in ograda acestora. Cat despre faptul ca olteanu le-a pus sa faca asta pe casiere, nici asta nu cred. Cred insa ca la raft este un pret iar la casa altul. Asta denita proasta organizare din firma este o varza de nedescris; ca doar e patron un oltean :))))))) FFGG spune-ne de noua tzeapa data de oltean firmelor din oras; nu ca ar fi o noutate. Asa ne facem toti "oameni de afaceri" (de carton bineanteles) luam marfa, n-o mai platim dar ajutam asociatii si fundatii si copii sarmani din banii altora
Postat 14 Ianuarie 2013, 16:03 de clientu
la edina
da la edina ati vazut cum se practica? cumperi apa, iti trece pe bon mezeluri, sau tigari echivalent cu inghetata.... vrei sa schimbi ceva, n-ai sanse....
Postat 14 Ianuarie 2013, 12:02 de Andrei
...
Asta-i problema?Ca se intimpla si la altii?Tipic romanesc!In loc sa iti asumi,arunci pe altu.
Postat 14 Ianuarie 2013, 11:07 de cln tdr
wes
eu personal am facut cumparaturi decembrie si mare mea fost mirarea mai multe produse aveau termenul de valabilitate expirat gunoiu de oltean vinde orice vezi raionul fructe legume defapt face ca prin anii 92/93 spaland oua laparter in garsonera de pe pb nufarul si peurma le vindea in piata mare rusine mai mergeti la trei g
Postat 14 Ianuarie 2013, 10:26 de at
Dezamagitor
Ca sa publici un articol ar trebui sa te informezi sa vezi daca intr-adevar informatiile sunt reale .Dar cum Bihorel aude nu se informeaza cred ca cerem prea mult !Probleme sunt in toate magazinele alimentare , hypermarketuri , supermarketuri sau cum vreti sa le spuneti .Pacat ca nu vi-ati facut macar o data loc sa scrieti si despre faptele bune pe care le-a facut Treigul , despre ajutorul pe care l-a oferit diferitelor asociatii , despre ajutorul pe care il ofera copiilor suferinzi de anumite boli ...Pentru asa ceva nu aveti loc in ziarul dumneavoasta .
Postat 14 Ianuarie 2013, 08:47 de Anda
Erata
A-ti incasa un produs de mai multe ori, a-ti da restul de la 50 lei in loc de 100 de lei, casiere obraznice, gasesti in absolut toate super/hypermarket-urile ! Mai multe, mai putine, dar gasesti....
Postat 14 Ianuarie 2013, 06:31 de .
pt bihorel
Draga Bihorel, iti recomand sa fac niste investigatii mai ample ,cum ar face un ziarist adevarat ,nu unul care scrie orice barfa si orice rautate . Ti-as recomanda sa te agajezi la un supermarket sa vezi si tu cum sta treaba , sa vezi lucrurile din interior . ce se intampla in realitate , nu barfe si rautati ale unor clienti care au pb acasa si vin si se descarca pe angajatii dintr-un magazin. Sa faci munca de ziarist adevarat, dar avand in vedere ca ai terminat facultatea cumparandu-ti examenele , si ai ajuns acolo cum ai ajuns . E pacat ca nu se mai practica munca de ziarist ci doar cea de barfitor , pacat .
Postat 14 Ianuarie 2013, 00:36 de criss
fituica de 2 bani
Nu il cunosc pe govoreanu,dar se vede clar ca voi cei de la fituica aveti un dinte sau mai bine zis o intreaga dantura impotriva lui. Nu e corect ceea ce faceti ,astfel de lucruri se intampla si in cele mai mari hipermarketuri,nu dau nume .E o bataie de joc din partea dvs stimabililor sa generalizati,sunt sigura ca la fel cum in redactia dvs sunt si reporteri grozavi,uite ca se gasesc si ,,uscaturi,, care in loc sa scrie despre oamenii care dorm pe strazi,despre copii abandonati in spitale,se ocupa de gainariile altora si nu isi dau seama ca ineptiile lor pot cauza probleme si celor care nu merita.Bine ca nu mi-am mai facut abonament la voi.
Postat 13 Ianuarie 2013, 23:39 de raluka
Un coleg de breazla
Si acum ma adresez voua , colegelor de breazla , (desi sunt angajat la concurenta , dar acelaeasi probleme sunt peste tot ), de ce nu ii invitati pe cei care au postat atat articolul cat si comentariile sa lucreze doar o zi in supermarket , sa vedem tot la fel ar vorbi ? (sau cel putin sa vada cum se face stornarea ca sa nu mai fie dubii ca noi , casierii , ii furam ). Cineva spunea ..." Cand viata te pune la pamant ridica-te incet, zambeste si spune-i foarte politicos : <<LOVESTI CA O ZDREANTA>>" Capul sus fetelor !!!!!!
Postat 13 Ianuarie 2013, 23:05 de Florin A.
Un coleg de breazla
Mai \"Bihorel\", de auzit ai auzit dar de ce nu te documentezi tu inainte de toate ; se pare ca nici tu si nici cel care te-a informat nu stiti ce inseamna \"citire cu minus \", asa ca informati-va dragii mei cum se face stornarea inainte sa \"vorbiti\" Claudiu, cand ai scris \"niste tarani \" te-ai referit la doggy_c,nu? De ce nu te angajezi doggi_c la unul dintre marile supermarket-uri daca tot crezi ca asa usor se fac banii , sau nu ai fost student la stiinte economice , ce ti-e si cu facultatile astea , dai o gramada de bani ca sa te invete ce ?! \"economie la buzunarele proprii\", bun si asa . Sa ne \"intoarcem\" la tine Claudiu , daca tot esti \"injurat de mama\" in \"magazinele romanesti \" de ce nu iti faci frate cumparaturile la \"vecini \" suntem atat de aproape de ei , esti tratat si mai bine , ce daca esti privit ca un hot de cum le-ai trecut pragul . Stimate domn \"fraier-pagubas \", stii de cate ori se incearca \"schema \" asta intr-o zi ? , asa ca ce te miri , sau de ce o acuzi pe biata caserita ca a verificat daca e adevarat sau nu . De ce nu postati fratilor sa spuneti cat de prosti sunteti cand va uitati produsele sau banii la casa ?, iar caserul alearga dupa voi ?!
Postat 13 Ianuarie 2013, 22:52 de Florin A.
bh
fratilor , lucruile astea se intampla oriunde ai merge banca, piata , hypermarket , nu doar trei g ....
Postat 13 Ianuarie 2013, 18:31 de fhfd
3g
mai e si la mezeluri o fază: ceri un produs şi îţi cântăreşte cu preţul de la altul; trebuie citită cu atenţie eticheta care iese de la cântar!!!
Postat 13 Ianuarie 2013, 16:12 de io
pacaleala
la cumparaturile de sarbatori am fost `taxata` nu mai putin de 39 de roni in plus, bine ca mi-sa parut cam multicel suma cat a cerut caserita si am verificat bonul pe loc. cand i-am atras atentia in loc de scuze am primit strambaturi :)
Postat 13 Ianuarie 2013, 14:43 de una
La puscarie cu ele
Poi asta or fi invatat vanzatoarele respective cand erau studente la stiinte economice, te faci vanzator si furi clientul cea mai simpla economie la buzunarul propriu.
Postat 13 Ianuarie 2013, 14:35 de doggy_c
Niste tarani
Eu nu am patit chestii de genul asta in magazinele respective, insa acolo e la ordinea zilei afisarea unui pret la raft diferit de cel de la casa. In plus, casiera Ioana de pe Moldovei (o blonda mai "corpolenta") se rasteste urat la clienti cand trebuie sa dea maruntis ca rest. Asa e in magazinele romanesti: cand trebuie sa primesti rest, de fapt tot tu trebuie sa le mai dai vanzatoarelor cate 50-60 de bani, daca nu vrei sa fii injurat de mama.
Postat 13 Ianuarie 2013, 14:25 de Claudiu
yeapa
dar de teapa cea NOUA ce te-a tras-o govoreanul firmelor din oras nu stiti?
Postat 13 Ianuarie 2013, 14:18 de ffgg
si eu am patit ceva de genul
am platit pt un flacon de suc cu o bancnota de 50 ron si tipa de la casa mi-a dat rest de la 10 ron, am intrebat-o unde-s restul si se uita la mine mirata ca ce rest? poi zic...eu v-am dat 50 ron , ea ca nu exista, ca amu o iau de proasta? i-am zis fara sa ma cert, ia dute tu si uita-te pe inregistrare daca tot aveti camere video si dupa aia ne certam daca ma iei tu de fraier! n-o avut de ales, s-a vazut clar ce si cum, dar puteam sa o patesc daca eram fraier si ma lasam pagubas
Postat 13 Ianuarie 2013, 12:33 de ehgoigergehthy
...
Mama a patit la Master anul trecut.A platit un produs de 7lei cu o bancnota de 50lei dar a primit restul de la 10lei.2 adica doua ore de certuri a trebuit sa-si primeasca restul corect.Norocul lor ca nu m-a anuntat,asa imi vedeati fata pe aici,oricum nu am nimic de pierdut...
Postat 13 Ianuarie 2013, 12:21 de cln tdr
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON