URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Februarie 2020, 08:57

Fugar de lux: Condamnat în țară, evazionistul orădean Racz Attila trăiește pe picior mare în Ungaria

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel mai mare evazionist din domeniul produselor petroliere, orădeanul Racz Attila, o duce boiereşte în Ungaria, unde a fugit în toamna anului 2015, cu puţine zile înainte să fie condamnat la 7 ani de închisoare de Curtea de Apel Bucureşti, într-un dosar instrumentat de DNA central, pentru prejudicierea cu 20 milioane euro a bugetului de stat.

Prin intermediul unui antrepozit fiscal din Slobozia, un grup coordonat de el cumpăra motorină ca materie primă, scutită de accizare sub motiv că urma să fie prelucrată, dar în realitate o comercializa prin intermediul unui lanţ de benzinării.

Bihorel a aflat că recent Racz şi-a sărbătorit cu fast a 50-a aniversare a zilei de naştere, la unul dintre hotelurile de mare lux din capitala Ungariei, St. George, dovadă că i se cam rupe undeva că mai are o condamnare la Tribunalul Braşov, la 5 ani de închisoare, şi încă un dosar în anchetă, la DIICOT Bucureşti, pentru alte isprăvi evazioniste de zeci de milioane de euro.

Ceea ce Bihorel încă n-a aflat e dacă la bairamul lui Racz participanţii i-au urat "La mulţi ani" cu sau fără suspendare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Ghiusi contra
Nici fostul deputat UDMR Marko Atila, fugit in Ungaria si cautat de autoritatile romane pt diferite infractiuni, nu-si face probleme. Nu-l deranjeaza nimeni in "tara vecina si prietena".
Postat 17 Februarie 2020, 21:41 de 1011010
e de-ai nostri
Doar pesedistii sunt rai si ii bagam la inchisoare pentru nimic. Daca sunt pesedisti sigur au facut ei ceva, ce conteaza ca nu avem nici o dovada?
Postat 17 Februarie 2020, 20:52 de testtest
Ghiusi contra
Mazare, a fost extradat de Madagascar. Nu si Racz de Ungaria, ceea ce ne arata ca aceasta tara este mai corupta decat Madagascar, Nicaragua, El salvador, Panama, Mexic si altele din America Centrala si de Sud. Peste tarile din America Centrala si de Sud, merg americanii sa aresteze infractorii. Daca romanii s-ar duce in Ungaria sa-l aresteze pe Racz, ar incepe ungurii sa se vaite la Brussels, Moscova si pe unde ar mai gasi usa deschisa.
Postat 17 Februarie 2020, 20:23 de 1011010
Foarte tare fotografia....
Alcoolistu' cocalar si prostituatele !
Postat 17 Februarie 2020, 15:16 de Kuler
Hanul pescarilor
Nu "Bravo lui" ce rusine structurilor noastre corupte si incompetente. (cu pensii speciale) Remes la puscarie si apoi mort, Dragnea la puscarie, Blaga liber, Basescu liber. Intamplator toti cu B. Plata la cel de sus. Nu uitati ca au urmasi.
Postat 17 Februarie 2020, 13:53 de scarbit
La multi ani
Nici o tara normala nu si va preda ofițerii de informații externi! Nu e vb de corupție, e vb de unde si ce prestează omul si pt cine! O parte din bani au contribuit la pib-ul Ungariei. Pe Mazăre l au adus din Madagascar, pe Da ca nu l aduc de la 300km si asta pt ca nu au cum , ungurii au zis nu! Bravo lui...
Postat 17 Februarie 2020, 11:35 de Adrian_Preda
Traian la pescărie!
I au executat doar pe uni care nu erau supuși sau mai mâraiau Impotriva marelui jupan și a camarilei acestuia astăzi europarlamentar atotștiutor și mare sfatoș pe la TV.
Postat 17 Februarie 2020, 11:03 de sss
DNA central
Are si succese(succesuri).Pe Remes l-au executat pentru o sacosa cu "d'ale porcului",3ani.RIP.
Postat 17 Februarie 2020, 10:14 de excalibur
Geografic Unagaria e in Europa,UE
Cand vine vorba de coruptie, este de nivelul unor tari ca Nicaragua, sau altele din America Centrala si de Sud. Vorbim de tari unde infractorii stau in capul mesei la chefuri unde sunt invitati atat politicieni de la putere si cat si din opozitie. Dupa "El Chapo", s-au dus americanii, in Mexic, pt ca autoritatile mexicane, cu toata presiune FBI-ului, se faceau ca nu-l gasesc sau il scapau de fiecare data, cand, chipurile reuseau sa puna mana pe el. I se pare cuiva ca Racz se ascune ? Dupa poza si dupa faptul ca presa stie exact si locul bairamului, tocmai in inima Budei, iar autoriatile nu, arata clar interesul oficialilor "tarii vecine si prietene" sa-l aresteze si sa-l predea autoritatilor romane.
Postat 17 Februarie 2020, 09:28 de 1011010
Cine risca....ARE????
Bravo Racz...smecher cu valoare...????
Postat 17 Februarie 2020, 09:16 de German
Legea ii facuta doar pentru unii?
Daca are condamnare, se stie unde e, de ce nu se emite mandat european de arestare? Nu exista interes, sau daca il aduc, mai pica cativa de pe scaunele moi si calde.......
Postat 17 Februarie 2020, 09:16 de Pitbulul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON