URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Ianuarie 2011, 08:17

Fraţii Micula suflă-n lampă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La sediul central al firmelor fraţilor Ioan şi Viorel Micula, din hotelul Transilvania, au început să se facă economii la sânge. Magnaţii au decis ca toate neoanele de pe holuri să fie demontate, pentru că numai aşa se poate evita consumul nechibzuit de energie electrică.

Drept urmare, cei care seara au treabă pe la birouri trebuie să apeleze la lanterna cu care a fost dotat portarul.

Tot e bine că nu se foloseşte lămpaşul, ca pe vremea copilăriei celor mai bogaţi gemeni din România. Bihorel a calculat că, din economia de curent, veniturile firmelor Miculeştilor vor creşte atât de mult încât în mod cert cei doi vor reintra pe primele poziţii din Top 300. E drept că nu al bogătanilor, ci al zgârciţilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Sig
Mitza cind nu ajunge la slanina zice ca pute.....hahaha...puneti osul la munca si nu va mai luati de oameni aiurea
Postat 02 Noiembrie 2011, 22:14 de Daniel
Si asta nu'i tot
Daca la Oradea sunt numai chestii din astea hazoase,sa vedeti voi ce-i pe litoral,citi oameni au fost dati afara,cei ramasi au 500-600 lei pe luna,datoriile la diverse firme sunt o gramada,toata ziua stau creditorii la usa birourilor din Neptun si nu sunt bagati in seama,una din amenintarile catre sefii de hotel este ca nu au voie sa foloseasca apa calda,nici macar sa se spele pe dinti.Daca pana acum fratiorii aveau datorii(masluite)doar la stat,acum nu si-au platit nici pe cele de la firmele particulare,unele din ele de ani de zile, si care vor da faliment din cauza lor.
Postat 01 Noiembrie 2011, 06:31 de Erhan
pt Criza
Ai dreptate...iar se lauda astia doi, cu nimic ( pardon, cu cifre false) si nimeni nu-i asculta decat bihoreanul. Stii de ce-i asculta? pt ca madam colaboreaza bine cu ziaru...a dat multe detalii si cu privire la alte chestii din "bucataria" fratilor...pt un ban in plus, toarna tot. Asa ca....aviz amatorilor, pastrati distanta!
Postat 29 Ianuarie 2011, 14:43 de ANA
Redusii
Of ..of.. mai... mai...iara se lauda familia Suciu ca a facut reduceri ??? Nu-i asculta nimeni si s-a gasit Bihoreanul ?Pai pe astia ii gasiti voi sa va spuna adevarul ???Hai ca e buna !
Postat 28 Ianuarie 2011, 12:35 de Criza
hai liberare !
Lauraaa Gaaal!!!!decat sa scriem un articol prost ,mai bine un cantec vesel de puscarie sa cantam !Hai liberare !
Postat 28 Ianuarie 2011, 11:49 de Justitia
precizare
Pt ca nu ati lasat sa apara link-ul cu melodia dedicata, o gasiti pe youtube: Nicusor Guta-Prin fereastra din celula!!!!!!!!
Postat 28 Ianuarie 2011, 11:44 de Puscaria
dedicatie pt lauraaaaaa, sa-i traiasca familiaaa
Draga mea, nu-ti mai bate capu cu lumina din firma lui Micula. Mai bine asculta o melodie: ?v=mejTihCOHCQ&feature=related
Postat 28 Ianuarie 2011, 11:38 de Puscaria
Lanterna
Laura, tu bantui noaptea prin firma lu' Micula si nu gasesti intrerupatorul? De-aia esti asa obosita ziua si nu mergi la procese? P.S. Lanterna e sub presul de la intrare
Postat 28 Ianuarie 2011, 11:17 de Portarul
Bihoreane mai lasa-ne !
Bihorene in stilul caracteristic ataci persoane care ti-au tras cindva sau cumva doua trei scatoalce ..dupa ce te scuturi de praf juri sa te razbuni ..si o si faci ..atata cat poti tu ..cu pumnii tai micutzi !Si zici ca aia de la Transi nu au lumina ??? ...ba vezi ca poate fiecare angajat are lumina interioara ..iar cel pe care l-ai intrebat tu nu stie unde are intrerupatorul ........trebuie sa faci un articol pe chestia asta ..si nici nu -ti cer bani ...hai la lucru ce mai stai ????
Postat 28 Ianuarie 2011, 11:04 de Maria
si care e PROBLEMa
trebuie sa va cera voie cum sa i administreze bunuriile, si bogatii ajun saraci, si bogatii MOR intr o zi , dar cei mai fericiti in realitatate sunt saraci nu agonisesc COMORII materiale pentru altii :)) viata lunga sa avem ca degeaba BOGAT si haituit zi de zi....
Postat 28 Ianuarie 2011, 10:16 de anda
srl
Transilvania shit...:)) fabrica de solutii pt pepi de croampe. Mare firma mare * da' cu datorii groase la stat. Asa si io ma fac mili tzepar. Cumparati de produsele lor, adica aditivi si coloranti in staniol. Cancer Drinks
Postat 28 Ianuarie 2011, 10:06 de parabelum
Prosti de dau in gropi
Deaga Bihorel, gaseste-ti informatori mai destepti si nu de-aia de dau in gropi cu lanterna cu tot...sau cum ii turcu asa-i si pistolul? Poate nu stiati...demult, tare demult s-a inventat un dispozitiv micut, frumos si util...se cheama INTRERUPATOR, se gaseste de obicei la cate un capt de hol, apesi pe el si...ups s-a facut lumina. Dar se pare ca munca multa pana noaptea tarziu tampeste, sau angajatii aceia care-si petrec noptile pe la firma sunt atat de \"destepti\" incat au nevoie de lanterne sa le lumineze drumul :-))
Postat 28 Ianuarie 2011, 09:53 de Luminita
Minciunaaaaaa
Draga Bihorel=stupizel-idiotzel, poate ca ar fi mai bine sa te informezi....iti propun sa mergi sa vezi cu ochii tai si sa vezi ca nu numai ca nu s-au demontat neoanele, dar toate becurile din Astoria sunt cu senzor, asa ca, ocupa-te de lucruri mai importante, nu de minciuni si stupizenii cum ai obiceiul in ultimul timp.....Sau poate o sa-ti platesti mai bine informatorii...sa nu devii zgarcit ca ei...poate primesti informatii veridice data viitoare...Ha,Ha,Ha
Postat 28 Ianuarie 2011, 09:16 de Marian
invidia roade tare
1. Razbunarea e arma prostului, draga bihorel. 2. Nu s-au demontat neoanele, dar e normal sa fie stinse noaptea, cand nu e nimeni. 3. Cine nu e harnic ziua, lucreaza noaptea... 4. Oamenii lucreaza ziua, noaptea se odihnesc. Numa strigoii fac invers...asa ca, sa-si aduca lumanarile cu ei.
Postat 28 Ianuarie 2011, 08:39 de Laura galaura
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON