URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Februarie 2020, 08:43

Fiara din Primărie: Directorul tehnic Mircea Ghitea e iritat de accesul liber al orădenilor în instituție

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea, are o problemă cu libera circulaţie a orădenilor în clădirea administrativă, enervându-se săptămâna trecută după ce a descoperit cetăţeni rătăciţi pe holuri.

Pentru prima dată în cei 8 ani de după implementarea sistemului de control al accesului, care blochează intrarea oamenilor de rând la Instituţia Arhitectului Şef, aflată la parter, şi la birourile şefilor de la etajele superioare, conducerea Primăriei a deschis uşile acţionate pe bază de cartelă, lăsând publicului calea liberă.

Măsura a fost luată din cauza necesităţii de a închide uşa principală, pe fondul lucrărilor de reabilitare a clădirii, pentru ca orădenii să poată ajunge la Sala Ghişeelor.

Nefamiliarizaţi cu imobilul, unii cetăţeni au făcut greşeala să deschidă uşile unor birouri pentru a cere indicaţii, ceea ce l-a scos din sărite pe nervosul director, care şi-a certat colegii de la Direcţia Administrativă fiindcă au permis trecerea fără restricţii. Chiar nu-i nimeni să-l calmeze pe nenea ăsta?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
@ sando
Tu nu ai nevoie. Tu le stii pe toate. Tu esti atotstiutor. Tu esti alfa si omega. Tu esti miezul. Tu esti un retardat. Tu eati un ratat. De asta nu ai nevoie de sfaturi si indrumari.
Postat 20 Februarie 2020, 19:13 de oradeanbihor
Ba,v-a deranjat
d-l Ghitea pe careva de la jurnal pentru ca ,intr-adevar nu-i genul functionarasului predispus la discutii cu ratacitii in cautare de o buda pe culoarele primariei ,si so pa el !
Postat 19 Februarie 2020, 20:35 de nealiniat
Un consult la doctor...!
Dar oare cetatenii nu se enerveaza stind 4 ore sa declare o masina in piramida.....si mai dai si 2 paini!!!!!!!!!!!Un extraveral va rog pentru acest director nervos!
Postat 19 Februarie 2020, 15:21 de grigore
Ordine in primarie,curatenie in oras-Prima parte
In partea a II-a,curatenie in oras,sunteti invitati la filmari,ca figuranti.Nu se dau bani,se iau,celor care stau acasa.
Postat 19 Februarie 2020, 09:15 de excalibur
Spre exemplu
Eu de ce nu cer indicații, și alții cer ??
Postat 18 Februarie 2020, 21:54 de Sandu2100
unchiuvali
A cere niște indicații/direcții nu înseamnă certuri ca la ușa cortului. Am înțeles însă că dânsu trebuie absolvit de orice vină, se știe că avem cea mai performantă administrație din galaxie. Păcat însă că în relația cu contribuabilul îi cât se poate de arogantă de parcă i-ar face un favor.
Postat 18 Februarie 2020, 19:54 de oradeaveche
Ref. "contribuabilul"
Contribuabilul trebuie sa respecte niste reguli, problemele nu se pot rezolva in birourile primariei, prin certuri ca la usa cortului. Contribuabilul se adreseaza in scris primariei si va primi negresit raspuns.
Postat 18 Februarie 2020, 19:30 de unchiuvali
Anuta&unciuvali
Nu discutăm aici realizările ci atitudinea fată de contribuabil ce în fond îi plătește salarul, disciplina merge cu angajații.
Postat 18 Februarie 2020, 18:45 de oradeaveche
Ref. "zero"
D-l Ghitea este Director Directia Tehnica de cand este D-l Bolojan Primar. Si tot de atunci, rezultatele se vad in Oradea. Sa fim drepti ...
Postat 18 Februarie 2020, 17:46 de unchiuvali
zero
eu am avut de-a face cu acest "domn" si m-am convins pe propria piele ca este o nulitate. Iar meritele din Oradea nu i se datoreaza decat, eventual, intr-un procent infim. El este in aceasta functie de foarte multa vreme, de cand nu se facea nimic, de fapt.
Postat 18 Februarie 2020, 17:27 de oradea_mea_si_a_ta
Critici fara rost ...
Eu apreciez pe d-l Ghitea si toata conducerea Primariei pentru stradania de a face din Oradea un oras european. Asa ca ... criticile pentru nimicuri, nu-si au rostul !
Postat 18 Februarie 2020, 17:06 de unchiuvali
Are dreptate D-l M. Ghitea
Cei care-l vorbesc de rau pe D-l Ghitea nu sunt corecti si ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a face asta. De cand este D-l Ghitea Director tehnic, se vad multe, foarte multe realizari in municipiul nostru. D-l Ghitea este un om care iubeste ordinea si disciplina. Numai asa se poate face ceva. In interesul nostru, al tuturor.
Postat 18 Februarie 2020, 16:11 de Anuta
Hărnișag marca PMO
Cineva sa-l țină bine pe ăsta, că rupe hamu' de harnic ce îi si chiar nu vrea sa fie deranjat... sau?
Postat 18 Februarie 2020, 10:55 de oradeanbihor
Toți oamenii primarului.
O ecranizare de succes.
Postat 18 Februarie 2020, 09:24 de oradeaveche
idiotii nu inteleg
idiotii nu inteleg ca fiecare persoana din primarie [fiecare!!!!] lucreaza pentru cetateni si sunt platiti din banii cetetenilor!! mosul asta limitat are accese de ceausism... el e mai presus de masa de cacat din care s-a auto-zamislit... el e eu... sa-i faca primarul bolojan o cusca sa il tina acolo, in rezervartie... sa nu il mai deranjeze muritorii de rind... ghiteaestiunbouprost
Postat 18 Februarie 2020, 09:21 de TanarSiNelinistit
Hey...
Primăria este a orașului ..orașul al oamenilor ..ești numai un angajat acolo... ...dacă oamenii se mai rătăcesc pune pe cineva sa-i îndrume ..nu fi comunist...ca-ți vine timpul și tie...și pleci....
Postat 18 Februarie 2020, 09:15 de German
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON