URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iulie 2010, 14:18

Deviza PDL: Otrăviţi fântânile!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Duşmănia PDL a ajuns până acolo încât primarii democrat-liberali sunt dispuşi să sacrifice interesele comunităţilor pe care le conduc numai pentru ca adversarii din PNL şi PSD să nu ducă un proiect la bun sfârşit.

După ce a fost aprobat în nu mai puţin de 21 de consilii locale din tot atâtea localităţi, proiectul Aparegio, vizând extinderea reţelelor de apă şi canal, s-a blocat în cel mai mic oraş din România, celebru prin sanatoriul pentru boli nervoase.

Consiliul Local Nucet a refuzat să aprobe statutul Asociaţiei Aparegio, act determinant pentru aprobarea proiectului în valoare de 83 milioane de euro, care ar urma să aducă 22 de localităţi bihorene în secolul XXI.

Primarul PDL-ist Costel Sârghie nici măcar nu s-a deranjat să se prezinte la şedinţa de Consiliu de la începutul lunii iunie, iar aleşii locali au respins proiectul pe motiv că ori Nucetul va fi prins în prima etapă, ori acesta nu se va face nicăieri în judeţ.

Bihorel se miră că tulucii din Nucet nu văd utilitatea introducerii apei. Pentru că la starea lor de sănătate mintală, cel mai bun tratament, după electroşocuri, ar fi duşurile reci.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
"16 milioane de romani." Metoda ("portocalie") Nucet (III).
I. Bolojan, Ilie: „Sunt consilii locale unde apar divergențe din tot felul de motive. Iar un blocaj la nivelul unei singure localități oprește tot proiectul. Nu e cazul să se politizeze acest proiect deosebit de important pentru tot județul întrucât avem un tren în gară iar dacă nu urcăm la timp în el, îl pierdem”. Daca dnii Bolojan și Tarle, ar fi fost "portocalii", ar fi fost vreo problema in CL Nucet? II. Repet întrebarile: 1. Prefectura și DSP Bihor, de ce nu se implica? Nu au atribuții de serviciu în acest sens? 2. Afectarea stării de sănătate a bihorenilor din 22 localități, datorita unor ambiții politice, nu constituie o atingere la Siguranța națională? 3. Primarul de Nucet & co, ce apa potabila beau? Din județul ...învecinat? III. Cine a semnat pentru asocierea Nucet-ului, la Programul Aparegio Bihor? Sau nu a/au știut ce semnează? IV. Pentru "unii": anul 2015=2018?
Postat 06 Iulie 2010, 09:23 de stefan
Minciuni
Crede doar cine nu stie despre ce este vorba ... cei 83 milioane euro sunt alocati pentru Prioritatea nr. 1 a programului de regionalizare a apei in judetul BH, iar NUCET nu face parte din nici o alocare pina dupa 2018. Asa ca are timp sa se gindeasca daca vrea sa faca parte din asociatia APAREGIO sau nu va prefera un alt operator regional, mai ales ca este mai aproape de judetul vecin decit de nucleul Oradea ...
Postat 05 Iulie 2010, 16:44 de care
"16 milioane de romani." Metoda Nucet (II).
I. Repet întrebarea: Prefectura și DSP Bihor, de ce nu se implica? Nu au atribuții de serviciu în acest sens? Afectarea stării de sănătate a bihorenilor din 22 localități, datorita unor ambiții politice, nu constituie o atingere la Siguranța națională? II. Primarul de Nucet & co, ce apa potabila beau? Despre unde isi fac "treaba mare", ii las pe unii ca "marian" sa ii întrebe. Păcat de România!
Postat 02 Iulie 2010, 13:35 de stefan
Opinie
Ma bihorel da ce ingrijorat esti cand vine vorba despre PDL . De ce nu esti la fel si cand vine vorba despre PNL sau UDMR . Mult c.a.c.a.t. mai mananci !!!!!!
Postat 02 Iulie 2010, 08:09 de marian
"16 milioane de romani." Metoda Nucet.
Prefectura si DSP-ul, de ce nu se implica? Nu au atributii de serviciu în acest sens, sau asteapta viitoarele alegeri locale/judetene? Sau, poate, așteaptă ca toți primarii și toate C.L. în cauza, dar și C.J., sa se "zugrăvească" d.p.d.v. politic în portocaliu? Păcat de România!
Postat 01 Iulie 2010, 19:30 de stefan
Pentru unii ca: @oradean.
I. "alții guvernează vuvuzelelor." Are perfecta dreptate "orădean". Nu se vede? II. Poate anticipa @orădean, cine va guverna, după viitoarele alegeri generale?
Postat 01 Iulie 2010, 19:05 de stefan
@oradean. inca ceva caine
"incet, incet nici dracu nu va mai baga in seama". ai dreptate. pai daca emigreaza, sunt luati de inundatii sau mor de foame cu totii chiar ca nu ne mai baga nimeni in seama
Postat 01 Iulie 2010, 17:01 de imoraru
@oradean
pai cine dracu e de vina, daca astia din nucet blocheaza tot proiectul? ce legatura are asta cu "duduitul" economiei? esti tampit? de fapt, sigur esti daca faci propaganda pentru asemenea indivizi. p.s. legat de vuvuzele, stai linistit! daca as lua bani de la liberali pentru toate mesajele anti- basescu si PDL din ultimii 3-4 ani as ajunge al doilea patriciu. o fac din placere, gunoiule! putreziciune basista, ti-ai scuipa si bunicii in fatza pt o pomana electorala...da-te drequ scarba. criminalilor
Postat 01 Iulie 2010, 16:54 de imoraru
prostii
pentru ce atata zgomot. doar nucetul are apa trasa de pe vremea liberalilor cand economia duduia. sau tot pdl-istii sunt de vina vuvuzelelor. incepem sa ne obisnuim cu zgomotul pe care il faceti si incet, incet nici dracu nu va mai baga in seama. altii guverneaza vuvuzelelor.
Postat 01 Iulie 2010, 16:43 de oradean
PD-L= raul PSD + raul PNL + raul absolut
si-au propus sa moara cu Romania de gat! mai bine falimenteaza tara asta odata. altfel ne trezim in 2012 ca iarasi se imprumuta masiv guvernul, maresc pensiile si salariile, iar cretinii de romani voteaza iarasi PD-L. numai ca apoi, in 2013 sa revenim la austeritate
Postat 01 Iulie 2010, 15:09 de imoraru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON