URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Martie 2018, 08:58

Cu sigla la Psihiatrie: Tovarăşele de la PSD Bihor au dus 50 de saci "brenduiţi" cu haine bolnavilor de la Nucet

Cu sigla la Psihiatrie: Tovarăşele de la PSD Bihor au dus 50 de saci 'brenduiţi' cu haine bolnavilor de la Nucet (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Degeaba faci un bine dacă nu-ţi iese nimic la afacerea asta! Cam aşa o fi fost socoteala membrelor Organizaţiei de Femei a PSD Bihor, în frunte cu consoarta preşedintelui filialei judeţene, Erica Mang, care au pus de-o acţiune filantropică-publicitar-politică.

După cum chiar Întâia Doamnă (sau Tovarăşă?) a judeţului a ţinut să anunţe pe Facebook miercurea trecută, "femeile social democrate din Oradea s-au mobilizat şi au adunat peste 50 de saci cu îmbrăcăminte, pantofi, papuci şi lenjerie de pat".

Citeşte mai departe, pe blogul lui Bihorel!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
urare
Și pentru că se apropie ziua de 8 martie, tuturor " curcilor " din lumea politică, / la mulți ani /. Aș fi scris cu majuscule dar..nu e voie !
Postat 04 Martie 2018, 21:47 de TDS
nu am nici o problemă ! fac așa cum se dick teaza !
@Moderator: Nu credeți că ar trebui să definiți abuzul ? Adică ce înțelegeți prin abuz ? Eu am scris tot timpul titlurile cu majuscule ! Dacă așa ceva este considerat abuz îl înlătur chiar la acest comentariu ! Eu am crezut că este mai importantă insulta ! Dar mă bag eu în aprecierile Moderator-ului colectiv ?
Postat 04 Martie 2018, 21:13 de TDS
Tds
Sincer, cunosc multi dar nu știu care pe ce domeniu profesează. Sunt și ei împărțiți în prea multe pentru știința mea. Eu tot cred că cel mai bun psiholog suntem noi înșine atâta timp cât suntem pe deplin sinceri cu noi și ne gândim la situațiile reale nu la ce am dori sa avem in jurul nostru. Eu as am răzbit.
Postat 04 Martie 2018, 15:17 de poiu
???
@poiu: La modul serios, cred ca as avea nevoie de un psiholog ! Trebuie să scap cumva de imaginea unei persoane ! Nu m-am imaginat vreodată stând pe o canapea și povestind una alta! Îmi poți recomanda pe cineva?
Postat 04 Martie 2018, 13:02 de TDS
DEH
@poiu: Eu vorbeam despre un club mai de dreapta ! Mai din junglă ! Dar la ele nu se pune ! Așa mai știu pe unul care cam tot așa făcea cu studenții ( dacă nu cumva mai mult, Doamne ferește ! ).
Postat 04 Martie 2018, 09:40 de TDS
De gatit...
...nu cred ca erica stie asa ceva. Adica abia era in stare sa isi tina cursurile la universitate. Ii punea pe studenti sa traduca treburi stiintifice din engleza in romana in loc sa ii puna sa fac un proiect de circutie basculante bistabile/cu n stari sau multiplexoare, traduceri care azi sunt cu numele ei ca si carti ori cursuri. Contractele lu barbatusu cu universitatea pe vremea mea era de-a dreptul provocatoare de hepatita, fiecare PC avea sigla lor. Finul lor, Costel, e cel ce a incasat pe baza plagiatului fiid aruncat sub autobus si acuzat ca ar fi scris fara acordul lor. Adica mang a sustinut o teza pe care nu a citi-o? Iar cartile ei ar trebui si ele supuse unei analize. Sa mi se ceara ce am tradus si de unde, stau la dispoziția lor. Iar atata timp cat sunt patati si la ficat, sa nu se afiseze ca filantropi ca provoaca doar greata si valuri de injuraturi. Iar sa dai chestii ce nu le folosesti sarmanilor ca apoi sa te afisezi...e jenant. Compania unde lucrez face asta de multe ori pe an, dar nu isi pun sigla firmei pe cadouri. Si angajatii au dat chestii noi, nu ce au aruncat de acasa. Si da, angajatii nu compania in sine, compania a facut doar campanie interna. Dar pentru asta nu se pozeaza pe facebook sau trimit mesaje la publicatii (adica sper si asa stiu ca nu o fac). Faptul ca faci un bine e mai bun daca ramai anonim si nu incerci sa speli magarii prin asta. Parerea mea. Iar despre felul in care scriem, reflecta personalitatea noastra (am fost olimpic judetean la psihologie, ciudat,nu?) si felul in care interactionam cu altii. Adica daca fata in fata cu cineva nu iti permiti sa ridici tonul si o faci prin majuscule si exclamatii online denota anumite conflicte interne, exteriorizate in spatiul virtual. Dar ma opresc aici ca nu sunt psiholog si nu vreau sa devin. Raman eu la social Engineering.
Postat 04 Martie 2018, 08:59 de poiu
ÎN MULTE....
@poiu: Să le oprească dar justificat ! Eu am citit Regulamentul cu atenție ! Nu scrie nicăieri că nu poți folosi majuscule sau semne de punctuație excesiv! Se vorbește despre atacuri la persoană, insulte, obscenități....Jurisprudenta CEDO vorbește despre faptul că în cazul politicienilor limitele în care pot fi criticați sunt mai largi. Prin urmare dacă tu le vezi " curci pe doamnele din imagine e OK ! Ce să zic ? Știu și eu niște Doamne " dă pă " la un club care și ele se mai strâng să gătească pentru ssărmani ! La întrebarea pusă de tine răspunsul este da ! Chiar dacă s-ar putea să zică altfel...nu intru în detalii pentru că aș deveni mai identificabil !
Postat 04 Martie 2018, 07:44 de TDS
regulament ignorat
Se vede ce bine aţi citit regulamentul. Punctul 8. "Nu este permis abuzul scrierii cu litere majuscule". Dar pe dvs. "nu vă interesează", nu?
Postat 04 Martie 2018, 13:47 de Moderator
Tds
Știi că legea le permite sa oprească anumite comentarii iar statul de drept a murit, acuma exista stat paralel. Curcile alea din poza sunt total pe langa cariera lor vs studii. Ghilea, Bolojan și ce mai enumeri tu acolo cu ce sunt mai prejos sau peste? Tu ai terminat ... (Nu zic ce, dar știu) Știi tu ce, profesezi in domeniul studiat, mă refer exact și nu conex? Daca da, bravo, daca nu, nu ar trebui sa ne legăm de alții. Comentariile trebuie sa fie la subiectul articolului, deja prea des devin deviații și contre personale, in general asta e semn de frustrare sau eșec personal (am zis in general, nu atât nimic și pe nimeni cu degetul) dar asemenea oameni sunt cei pe care eu și alții studiem ingineria sociala.
Postat 03 Martie 2018, 19:43 de poiu
SUNT PLICTISITOR, NU ?
@oradea_mea_și_a_ta: Este exact cum ai explica unuia de dreapta că pe planetă există și stânga! Sau cum i-ai explica unui extraterestru ca d-l ILIE GAVRIL BOLOJAN nu este nici pe departe " Cel mai iubit dintre pământnei " ! Sau d-lui GĂVRILĂ GHILEA că de regulă studiile se fac la ZI, nu NOAPTEA ! Sau inegalabilului domn MIHAI JURCĂ_că turismul nu se învață la DIGI ! Sau d-nei Adriana Aurora Lipoveanu un inginer constructor nu este egal cu arhitect ! Doar dacă vrea BOSS-ul! Sau că dacă e interzisă oprirea în fața Primăriei este valabilă pentru toată lumea!
Postat 03 Martie 2018, 16:49 de TDS
NEINTERESANT ȘI PLICTISITOR DAR CITIT CU ATENȚIE !
@oradea_mea_si_a_ta: OK Așa crezi tu ! Dar explică-mi ce este neinteligibil in comentariile mele ? Sau plictisitor ? Sau neinteresant ? Cele două din urmă s-ar putea regăsi și la tine ( ca o părere personală ) ! Undeva pe planetă s-a mai văzut așa ceva ? Un ziarist să-si dea cu părerea DESPRE UN COMENTATOR ? Nu a zis că folosesc un limbaj neadecvat ! Pai așa si eu zic că scrie relativ prost ! Mi se va spune: NU CITI ! Asta spun si eu ! NU-MI CITIȚI COMENTARIILE ! SUNT NEINTELIGIBILE, NEINTERESANTE ȘI PLICTISITOARE ! NU LE CITIȚI ! Eu le scriu doar ! SĂ FIU INTERZIS ÎN MOD GRATUIT ȘI JUR CĂ NE VEDEM ÎN INSTANȚĂ ! Pentru că suntem STAT " DĂ " DREPT NU ESTE O AMENINȚARE ! Doar nu ameninti pe cineva că-l dai în judecată ! Îi spui doar ! Ca să ia în calcul posibilitatea !
Postat 03 Martie 2018, 16:35 de TDS
precizare
O singură observaţie: Ziaristul poate să-şi dea cu părerea despre orice, poate intra în dialog cu cititorii/comentatorii. Unde ai văzut dumneata asemenea interdicţii în vreun cod deontologic?
Postat 03 Martie 2018, 20:19 de Florin Ciucas
rebut
Subscriu intrutotul la cele sustinute de dl Florin Ciucas referitor la tsd. Sunt adeptul dialogului sub toate formele, atunci cand este unul civilizat si constructiv, insa atunci cand una din parti prezinta unele deviatii extreme, dialogul se transforma in ceva inutil. Este ca si cum ai dialoga cu un terorist musulman, explicandu-i valorile crestine, dar el incearca sa ti le impuna pe ale lui, in tara si in casa ta. Pe astfel de cazuri exista comenzi de genul Eject, Cancel si altele de genul asta.
Postat 03 Martie 2018, 12:05 de oradea_mea_si_a_ta
IA-ȚI MIREASĂ ZIUA BUNĂ
@Florin Ciucaș: După cum ați spus este vorba despre o părere personală ! Pe cale de consecință o iau ca atare ! Fiecare suntem cum putem ! Este adevărat că Dvs. sunteți sclipitor încă de pe vremea când erați elev ! Eu nu ! Îmi cer scuze pentru asta ! Nu înteleg de ce spuneti " TRĂIM " ?! " E " mai mulți care mă consideră neinteligibil, plictisitor și neinteresant ? Al doilea o fi d-l Abrudan ? Al treilea d-l Bolojan ? Sau poate marii ziariști care folosesc titluri cu trimitere la psihiatrie sau cu conotație sexuală evidenta ? Să-și dea jos masca de anonim TOȚI COMENTATORII ( dar mai ales Sandu1201, CHRIS...) si mi-o dau și eu ! Introduceți comentariile cu logare pe FB să vedem cum va fi ! PS: mintea e a mea ȘI NU VA FI NICIODATĂ DE DREAPTA !
Postat 02 Martie 2018, 23:29 de TDS
@TDS
O părere personală, de comentator. Domnule TDS, eşti neinteligibil, plictisitor şi neinteresant. Comentariile dumitale nu aduc pic de plusvaloare, iar aluziile împiedicate nu ne folosesc la nimic. Efectiv, trăim cu senzaţia că ocupi spaţiul degeaba. Sfatul meu este să-ţi dai jos masca de anonim, să-ţi asumi identitatea şi să emiţi păreri pertinente pe subiectele serioase în discuţie, pentru că minte ai, doar că ţi-o foloseşti aiurea...
Postat 02 Martie 2018, 22:36 de Florin Ciucas
F C MODERATORUL COLECTIV
@Moderatori ( oare) : Haideți ! Chiar ați luat totul mot-a-mot ? Mai vine ITM-ul in control, mai verifică pontajele, etc. Cred că eu am avut parte mai mult de " oare " ! D-alea de o admiră pe Esca ( citez: " Se....STRICĂ microfonul " ! )
Postat 02 Martie 2018, 22:05 de TDS
Florin,respect...
...si o precizare :Ce zici de CARLOS Santana sau...CARLOS Roberto?! Si mie imi place berea...Poate ca,la primavara-vara ,ne vedem la terasa. Te voi saluta....
Postat 02 Martie 2018, 18:36 de carlos
RE: Florin,respect...
Eh, Carloşii ăia sunt fineţuri...
Postat 02 Martie 2018, 22:27 de Florin Ciucas
INTERESANT
@carlos: Zici că Moderatorul e...Moderatoare ?
Postat 02 Martie 2018, 17:45 de TDS
RE: INTERESANT
TDS, Moderatorul e un personaj colectiv. E când unul, când altul din redacţie. Mai lucrăm şi noi în ture, nu? Ca să nu înnebunim de tot... :)
Postat 02 Martie 2018, 17:58 de Moderator
@Florin Ciucas
Pe bune? Puteti fi vizitati? Tare as vrea sa vin intr-o zi sa va strâng mana personal si sa va mulțumesc pentru cum imi incepeti ziua. Chiar sunteti un colectiv de un profesionalism si un caracter aparte, mult diferit fata de ceea ce vedem zilnic in jurul nostru. Mult succes mai departe!
Postat 02 Martie 2018, 17:32 de poiu
RE: @Florin Ciucas
Cu mare drag. Uşa redacţiei este deschisă. Contactul meu este florin.ciucas@bihormedia.ro. Urmărim cu interes mesajele tale de mai multă vreme, ne-ar plăcea să ne întâlnim o dată, să ne povesteşti despre lucrurile de care ocupi, poate chiar să scriem un articol utilitar/educativ despre ele. Poate ar fi interesant să facem o "zi a porţilor deschise" la care să chemăm toţi comentatorii anonimi de pe site. Oare ce şi-ar spune Sandu şi TDS? :) Mulţumim pentru cuvintele frumoase, lucruri destul de rare pe-aici...
Postat 02 Martie 2018, 17:54 de Florin Ciucas
Florin Ciucas,te rog frumos
Sa incetezi! Nu e nici bine,nici corect ceea ce faci...aici! Va urmaresc cu interes,uneori si cu placere...Dar nu mai vanati oamenii din postura pe care o aveti’! Daca nu va convine ceea ce pistez in comentarii,tot voi puteti cenzura asta! Dar nu ne mai persiflati,denigra,vana pe siteurile de socializare sau calomnia!!! Atat.Daca intelegi bine,daca nu...atata poti! Respect.
Postat 02 Martie 2018, 17:01 de carlos
Nu ai inteles dumneata nimic
Pur si simplu vreau sa ne intalnim...Atat.Nu vreau nici bataie nici agresivitate de niciun fel! Doar sa te vad!
Postat 02 Martie 2018, 16:54 de carlos
RE: Nu ai inteles dumneata nimic
Dacă ai gânduri paşnice, eşti binevenit oricând... :)
Postat 02 Martie 2018, 17:10 de Florin Ciucas
It’s a date,Florin Ciucas
Ma gasesti tu sau te caut eu? Cand ai fi disponibil? Propun sa ne intalnim in barligul tau,la redactie...Luni,pe la pranz.Multumesc.
Postat 02 Martie 2018, 16:31 de carlos
RE: It’s a date,Florin Ciucas
Acuma văd că nu ai priceput nimic. Tu, ca vajnic pesedist ce eşti, ai luat spusele mele ca invitaţie la bătaie. Se vede bine ce instrumente intelectuale şi politice v-a pus partidul în mână :) "Sunt curios dacă la fel te-ai exprima şi "sub semnătură" în public" înseamnă, pe înţelesul tău, "sunt curios dacă ai fi în stare să-ţi semnezi asemenea mesaje cu numele, nu doar anonim".
Postat 02 Martie 2018, 16:51 de Florin Ciucas
RE: It’s a date,Florin Ciucas
Aşteaptă până marţi, miercuri, după concurs, poate te facem şi cu un telefon. L-ai merita, la ce fan Bihoreanul eşti :)
Postat 02 Martie 2018, 16:41 de Florin Ciucas
Dlui Florin Ciucas
Multumesc.Sigur nu sunt la nivelul celorlalti comentatori de aici...Iar dra,la butoane fiind si avand id-ul meu,poti sa te dai mare ca stii tu cine sunt! Si chiar stii...Dar,tot in mesajul meu iti aminteam de deontologia voastra prifesionala! Imi plac femeile si le respect...Fii si tu barbat!!! Nu te ascunde sub identitatea celui care ...No comment!
Postat 02 Martie 2018, 12:59 de carlos
RE: Dlui Florin Ciucas
Eu nu m-am ascuns sub nicio identitate. Am semnat cu numele în clar. Tocmai tu eşti cel care se ascude sub acest pseudonim cu iz terorist. Şi nu ţi-am dezvăluit identitatea, respect dorinţa de a rămâne anonim. Doar am observat că afinitatea faţă de doamnele PSD, ştiută de dinainte, dă acum pe dinafară într-un limbaj cam agresiv. Sunt curios dacă la fel te-ai exprima şi "sub semnătură" în public.
Postat 02 Martie 2018, 16:25 de Florin Ciucas
@Florin Ciucas
Apreciez ca ai cutezat sa raspunzi. Eu tot citesc si nu gasesc nici un sens cuvintelor aruncate acolo, zici ca la plesneala. De fapt e inteligenta lui debordanta.
Postat 02 Martie 2018, 12:46 de poiu
Au furat...
Au furat hainele de la necajiti si le-au imparted drept ajutoare propagandistice pre electorale! Hoti si in cuget si in simtiri dar si in fapte! PSD fii mandru cu furaciunile tale!! PSD numele tau e hotie, minciuna, demagogie, tradare de neam, tradare de tara...
Postat 02 Martie 2018, 12:21 de scortosul
Penibil
Cam asa arata aceasta actiune a muierilor psd-iste si bihorene...Penibil!!!
Postat 02 Martie 2018, 12:19 de Nicolasis
Trecand peste abtzibilduri si...etikete!
Bihoreanul, chiar nu va prea pasa de oameni...!!! Acei oameni care, au beneficiat de acele produse! Si totusi, sunt niste femei care se implica...In rest, multa nesimtire si lipsa de bun-simt!Ceea ce va cam caracterizeaza!Cat despre deontologie...No comment.
Postat 02 Martie 2018, 10:02 de carlos
RE: Trecand peste abtzibilduri si...etikete!
Trecem peste jignirile din comentariu, punându-l pe seama ştiutei simpatii faţă de doamnele PSD-iste. Ceea ce vă cam caracterizează în exces, să zic aşa...
Postat 02 Martie 2018, 11:12 de Florin Ciucas
GALBEN ! PREA GALBEN !
Măi Bihorele! Dar mult stimata " tovarășă " penelistă Florica blokflote-ista nu făcea tot publicitate politică cu nu știu ce locuri de joacă ?! Nu dumneaei împreună cu inestimabila Arina Patricia Moș și inestimabilul avocat Ioan Cup șa șa săsărbătoreau pensionarii aleși după cum aveau chef ? Nu ! Ea îmbină politica cu confesiunea ! Mai Bihorele, și tu judeci aceleași chestii diferit ? Se poate ?
Postat 02 Martie 2018, 09:36 de TDS
zeu
mai penibil de atat nu se putea ce sa astepti de la Psd si nu conteaza ca e Psd sau alt partid nu poti cere omului numai ceea ce poate. se vede pe fetele lor ceea ce pot aceste muieri!
Postat 02 Martie 2018, 09:33 de oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON