URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2013, 10:40

Copii cu dividende: O fetiţă de 10 ani din Oradea, somată că are datorii la CAS

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O orădeancă a suferit un şoc săptămâna trecută, când s-a dus să ridice de la Poştă o recomandată. Printr-o "decizie de impunere privind creanţa datorată", Casa de Asigurări de Sănătate Bihor îi transmitea, nu ei, ci fetiţei sale, în vârstă de 10 ani, că are de plătit o creanţă datorată pentru venituri din dividende!

Mai exact, veniturile pe care le-ar avea din acţiunile deţinute la o societate. Mai mult, în documentul emis se arăta că fetiţa ar fi acumulat, vezi Doamne, şi penalităţi, astfel că suma trece de 300 de lei.

Uimită, mama s-a dus la Finanţe pentru a încerca să lămurească situaţia, iar de acolo a aflat că a fost o greşeală în bazele de date ale CAS. Cum a fost o greşeală nefericită şi pentru fetiţa în cauză: că s-a născut în România...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
pentru banii ma vand si lui TATA :)))
a s a descoperit INCESTUL, proastia provoaca multa mizerie sociala :))).Fara caracter!!!Banul nu demonstreaza decat cat de vulnerabil esti daca traiesti in conditii mizerabile demne de animale :))) nu trebuie multa minte ....
Postat 08 Februarie 2013, 08:45 de fara caracter
Incompetentii de la CAS
Nenorocitiii de la CAS !!!!! mi-a venit si mie o astfel de hartie si nu am avut niciodata dividende, nici macar nu am firma sau sa fiu actionar la vreo firma. Sunt niste incompetenti !!!!! Am fost la FInante si mi-au dat o hartie doveditoare cum ca nu am nimic de platit si cand m-am dus la CAS mi-au spus: \"Noi va sfatuim sa platiti\"!!!!! nenorocitii. Am facut scandal si asa a inceput cucoana de la ghiseu sa verifice si in final mi-a scos ca am de platit 1 leu, doar asa sa isi bata joc de mine sa mai merg din nou la Finante. Incompetentilor din CAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 07 Februarie 2013, 21:52 de Victor
Niste handicapati
CAS Bihor este on institutie plina de niste nesimtiti puturosi si urati care isi bat joc zilnic si sistematic de oameni. In fiecare zi sunt cozi de ore, le cade sistemul informatic tot timpul, vesnic e haos. Ar merita dinamitata aceasta catastrofa publica numita CAS Bihor. Atata golanie, primitivism si nepasare nu gasesti decat in Rusia lui Stalin.
Postat 07 Februarie 2013, 19:42 de cetatean
ce vreti in final ?sa ne dam foc !!!
mai mare rusine ce traim, finantele trag de noi legea ne batjocoreste ce vreti in final ?
Postat 07 Februarie 2013, 11:32 de nenorocitilor
trebuie sa muncim daca locuri de munca nu sunt nu ne obligati la EVAZIUNE !!!
Dorim reducerea birocratiei cu privire la acordul vecinilor, orice cetatean in calitate de antreprenor este indreptit sa si fiscalizeze VENITURILE nu sa depinda de acordul vecinilor , de a trai sau nu cu bani FISCALIZATI. LEGEA incalca grav dreptul antreprenorului pe piata .
Postat 07 Februarie 2013, 11:25 de schimbati legea
la CAS totul e varza
isi bat joc de cetatenii care doresc sa plateasca. in Romania nu e suficient sa achiti impozitul trebuie ca apoi cu tot istoricul de plati sa mergi la CAS sa le demonstrezi ca ai paltit la finante pentru a te asigura. simpla plata cum ar fi normal nu e suficientatrebuie sa mergi la ei sa fii fi batjocorit dupa ce ai achitat. asta pentru ca incompetetni nu comunica cu finantele, nu au reusit sa interconecteze bazele de date dar ei se plang de lipsa de personal. e lipsa de personal competent . alo prefectura lu' peste... somn usor in continuare. noi cetatenii suntem batjocoriti in continuare pentru ca dorim sa platim.
Postat 07 Februarie 2013, 11:19 de cetatean
BATAIE DE JOC!!
Dar chiar nu poate fi tras nimeni la raspundere pentru harababura din CAS??? Poarta oamenii pe drumuri de la CAS la Finante si inapoi si dau din umeri ca habar n-au sa explice ce se intampla!!! RUSINEEEEEEEEEEEEE!!!!!!! Incompetenta maxima platita cu bani grei....
Postat 07 Februarie 2013, 11:11 de SNOW
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON