URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Martie 2011, 17:23

Ce Mercedesul meu!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unii orădeni sunt mai egali decât alţii. Mai ales dacă sunt aleşi locali!

În vreme ce orădenii care îşi parchează maşinile în zona centrală se caută de bani ca să achite taxa de parcare, consilierul local Ioan Cupşa este mai descurcăreţ.

Avocat de profesie, liberalul îşi lasă Mercedesul E Class, pe perioada în care bate holurile instanţelor, în curtea blocului din strada Republicii 25, lângă maşinile riveranilor.

Pentru că intrarea în parcare este închisă cu barieră, Cupşa şi-a făcut rost de o cartelă de acces de la unul dintre vecini şi îşi parchează maşina gratuit, fără să se teamă că va fi amendat. Ba chiar poate vota liniştit în Consiliul Local pentru majorarea taxelor şi amenzilor de parcare...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
rogerius
comentarule rogerius mai pune si tu mana de rasfoieste un manual de gramatica ca esti iq 0 la capitolu asta
Postat 30 Martie 2011, 04:13 de profu
@ NAMAILA NAMASTE : e simplu, complicat pt tine
il faci pe Bihorel de kkt, dar vad ca destul de des ii vizitezi; ca nu imi intelegi scrisul, te-am avertizat cu nivelul IQ-ului, deci, nu ma mira .... Cat priveste cauza "disputei" ... dk nu vrei sa intelegi ca acel dom` consilier ar trebui sa fie urekiat , traduc, DEMIS, e clar ca esti un simplu infocat fan zzzuper-alejdan... no coment
Postat 29 Martie 2011, 05:24 de Rogerius
tzuki
bai, rogerius: a trebuit sa citesc de 2 ori ca sa inteleg ce naiba vrei sa zici.ce minte incalcita ai...bai, baiatuleeee! :))
Postat 28 Martie 2011, 18:36 de namaste
citeste 1st alea 3 randuri Blow
hey guy ... acest material de cateva randuri, il traduc pt tine... si nu sunt fan Bihorel, zzuper alesdan, oricum, nici atat: atentie baiatu`> atunci , cand, un primar care se vrea mare justitziar, tocmai pe tematica parcarile, si il prinde in off-side pe un om al sau, spune-mi tu mie, cata vraja mai are sa comenteze si sa faca el ordine intre noi, cetateni, muritori de rand (?) iar, daca vrea sa mai dea cu aburerile, si zbaciu, intai de toate ar trebui sa il puna la punct pe no-name-ul asta. Si probabil nu ai inteles nici locatia: nu e la primarie, ci in spate la corso ! sau dk tu crezi ca mai marele avocat super star se va plimba ditai kiiiilometri, ... ii platesc 1 cola / zi cat va face asta. La mai bine cu cititu` si interpretarea Blow
Postat 28 Martie 2011, 18:18 de Rogerius
Si ce ?
Cine e baiatul asta ? Are stofa de consilier politician sau s-a inghesuit si el, ca multi altii, in barca lui Bolojan ? Si daca este asa, de ce nu parcheaza in curtea primariei ? Nu i-a dat primarul o cartela de bariera pentru sufletul lui ? Asa saptaminal ... asa stire ... !!!
Postat 28 Martie 2011, 16:12 de Blow
calu
nu asa de demult era un nime'. de cand este consilier local nu-i mai ajungi cu prajina la nas. asa-i romanu' dc. se ajunje apoi fugi. si mai avem si o vorba inteleapta pe tema asta: ce-i permis calului nu-i permis magarului. asa ca iiiiha concetatenii mei dragi!
Postat 28 Martie 2011, 09:43 de me2
@NAMASTE ... esti 1 ordinary berbeque
mare indiferent te-o facut natura, si cu IQ de planta ... la o fazza de asta, justitziarul, mega-dreptatea si hiper obsedatul cu ordinea , inclusiv parcariele prin oras, ar cam trebui sa il demita pe dl. cui pricina. ALTFEL, absolut nimic, nicio vorba pe tema de parcare sa nu ii mai vina pe gura de alejdan, ca nu are lejitimitattee ... astamparate, nu sunt PD-ist, doar un simplu fiu de proletar din Rogerius. BIHORELE, FEEEELICITARI !! cam indulcesti ideea ca il fluieri si pe unu si pe altu, tot asa pe mai departe!
Postat 28 Martie 2011, 05:09 de Rogerius
partz
asa si?unde e problema?va bazati prea mult pe bunul simt al oamenilor ca sa scrieti cacatul vostru de ziar.probabil nu mai merge cu santajul si cautati noi victime.ar trebui sa va poarte cupsa prin tribunale un pic, sa va mai treaca aerele.pace!
Postat 27 Martie 2011, 23:53 de namaste
cine mai e?
mai cunoasteti vreun altul?si ce a facut gresit?daca se descurca.....da si el un ciubuc si gata
Postat 27 Martie 2011, 19:53 de neil
Hmmm...
Si nici macar nu e singurul care procedeaza in acest fel...
Postat 27 Martie 2011, 19:15 de Herlea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON