URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Ianuarie 2019, 09:31

Ce făcuşi, măi, Popuş? Fostul primar al Sânmartinului s-a angajat la Compania de Apă Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În natură nimic nu se pierde, totul se transformă. La doi ani după ce a pierdut pe mâna sa alegerile pentru încă un mandat, anunţând în plină campanie electorală că va renunţa la unificarea Sânmartinului cu Oradea, fostul primar Lucian Popuş revine în forţă în viaţa comunei.

După o pauză în care s-a ocupat numai de administrarea propriei pensiuni din Băile Felix, Popuş şi-a găsit de luna aceasta un post călduţ la Compania de Apă Oradea.

Citește ce face Popuș, pe blogul lui Bihorel!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
...
Singura diferenta dintre birtinez si belinar e anvergura ticalosiilor!
Postat 28 Ianuarie 2019, 09:53 de pinonel
Politruci
Din cate stiu (din presa), bolovan ia promis de mult lui popus un post in CAO, conditionat de lipirea Sanmartinului de Oradea. Cu toate ca unirea a picat, se pare ca pupus si-a facut bine treaba, esecul fiind cauzat de oradeni. Asa ca "a deal, is a deal" iar bolovanul ca un gentlenan care este, trebuie sa se tina de cuvant.
Postat 25 Ianuarie 2019, 20:59 de oradeanbihor
Ca la dracnea&psd-alde-udmr! psd-pnl aceeasi mizerie!
Ca la dracnea, asemeni guvernarii central si guvernarea locala(penelista) are in subordine firme de salvare pentru pretenari! Oradeni nu va mai intrebati de ce este asa de scumpa apa, de ce este asa de scumpa Gcal caci uite cum se afla loc pe salarii grase, de la "bugetul" firmelor cu capital de stat, firme cu monopol local impus de birtinez, pentru "simpatizantii" de partid, pentru oameni de "nadejde" in actiunile de campanie electorala, de.... Bolovan si falimentatorul de cet-uri mi-au ramas dator cu un raspuns la intrebarea: oradenii nu trebuie intrebati daca sunt deacord sa sponsorizeze transportul "caldurii" pana in Sinmartin, cale de 30km(dus intors 60km)? Altfel sinmartinezii vor trebui sa plateasca Gcal, nesubventionata si in plus transport+pierderile pe o asa lungime da conducte! Si totusi nici un reporter de investigatii nu pune aceste intrebari celor responsabili? Pe surse de ureche toate firmele PMO sunt pline de "obligatii", pline cu tot felu de gagici "competente" care slujesc pe "capi di tuti capi del loco" O alta intrebare interesanta este cum unul care la capatul opus de tara a falimentat un cet si o firma privata a ajuns sa fie numit si dupa aceea sa castige detasat un concurs la care pare ca participat de unul singur de "menajer" la termoficarea oradeana? Care este filiera prin care bolovan la selectionat? Un stat parallel? Unul panelist? Filiera penelista a statului paralel cu romanii? Suntem noi constienti cate filiera are acest stat parallel in Romania? Filiera pesedista, filiera aldeista, filera udemerista, filiera penelista, filiera...... Deci, revenind cum se face ca bugetarii astia mereu se salveaza tot pe buget? Cum se face ca asa buni cum sunt tara asta merge din sant in groapa? Pline sunt birourile de angajati care in viata lor numai la buget au semnat statul de plata si responsabilitatea munci lor o purtam noi cand platim prostolovaniile lor.
Postat 25 Ianuarie 2019, 18:39 de scortosul
Tipic..
...bugetar.
Postat 25 Ianuarie 2019, 15:35 de oradeanbihor
Interesant
Saracul, si presupun ca l-au angajat pe salar minim pe economie
Postat 25 Ianuarie 2019, 11:08 de Mircea007
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON