URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2013, 08:55

Câştigător pe surse

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Postul de director general al Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, vacantat anul trecut în noiembrie prin plecarea lui Felix Cosma la conducerea Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, va fi scos la concurs luna viitoare. Deşi anunţul încă n-a fost publicat pe site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, angajaţii ASCO o şi dau deja câştigătoare pe consiliera primarului Ilie Bolojan, Arina Moş.

Zvonurile au fost alimentate de faptul că organizatorii concursului au stabilit ca pretendenţii să aibă studii juridice, nu de asistenţă socială, ceea ce ar fi pe calapodul tinerei liberale.

Aliaţii pesedişti par să fi acceptat fără comentarii situaţia, pe considerentul că postul de director adjunct este oricum ocupat, şi încă de vreo două luni, de omul lor. Nu de alta, dar acesta, directorul interimar Ioana Florea, a devenit între timp membră PSD. Poate pentru a respecta principiul că "partidul e-n toate"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
tinerete sau competenta?
@trezirea!!!: "promovarea tinerilor" este un cliseu! Competenta nu are nici o legatura cu varsta! Uite, pun pariu ca esti un tanar(o tanara)care nu a obtinut o nota foarte mare la bac la proba de romana! Ca sa intelegi iti exemplific cum trebuia sa scrii: pun pariu ca toti CEI care au scris.... Eu personal nu pe Bolojan il critic aici! Critic modalitatea de promovare a unora. Mi se pare mai cinstit sa se spuna: numirile se fac pe criterii politice si gata! Ca asa au facut toti, asa se face si acum, probabil asa se va face si in viitor! Dar inteleg si ca nu se poate recunoaste direct acest lucru pentru ca ar fi in contradictie cu practicile europene!
Postat 20 Ianuarie 2013, 13:47 de TDS
o tara de fustrati
inainte sa va dati cu parerea informati-va!!pun pariu ca toti care au scris tendentios despre acest subiect nu au realizat nimic in viata si stau cu mana intinsa cum ne place noua romanilor.Cel putin Bolojan a promovat tinerii, fara trecut de tot felul.otv-ul la putere,manele si can-can acesta este viitorul da-ti-o inainte fratilor ca ajungem departe!!!
Postat 20 Ianuarie 2013, 13:10 de trezirea!!!
Secretara
Da ,asa se fac promovarile in Primaria Oradea .Din secretara direct in director.Administratie nu are cum sa stie,clar.Administratia nu se invata asa simplu facand cafele . Dar cum e in floare nestiinta, neprofesionalismul,lipsa de respect ,ne asteptam sa fie promovati asemenea oameni fara caracter. Rusine .
Postat 19 Ianuarie 2013, 20:29 de Eugen
o tara de fustrati
MUNCITI NU MAI INTIDETI MANA !!LA COMENTAT SUNTEM TOTI BUNI SI DACA AVEM HABAR SI DACA NU.ATATA RAUTATE CAT E IN TARA ASTA MAI RAR.NE MERITAM SOARTA !!!!!!
Postat 19 Ianuarie 2013, 18:14 de trezirea!!!
gramatica, bat-o vina
"are si ia o buna parte din meritele..." ? :)))) vai de capul tau, arino, sau anco, care-o-ti fi, daca "are si ia merite..." :))))))) da, ma, ati capatat o iesperienta fantastica pe langa stapanul inelelor :P
Postat 19 Ianuarie 2013, 16:02 de Fasole uscata
practici
@ceaian: eu personal nu-i cunosc nici meritele, nici competentele! in schimb abordez problema strict la modul general! nu stiu cum se face ca intotdeauna in astfel de situatii exista un grad de rudenie sau ceva pe langa! cum spre exemplu ramona bolos a ajuns la MDRT bineinteles pe merite proprii, nu datorita gradului de rudenie cu "allways"! sau cum a ajuns nepoata lui boc unde a ajuns! sau blonda lui boc(cyntia)unde a ajuns! eu unul nu am sustinut USL-ul pentru ca acestia sa mentina vechile practici! Zic ca e mai cinstit urmatorul mod de lucru: NU E NEVOIE DE NICI UN CONCURS, toate numirile se fac pe aparatenenta de partid. Macar asa s-ar sti CLAR o chestie!
Postat 19 Ianuarie 2013, 13:38 de TDS
Decenata si normalitate
De ce sunt comentarii atat de rautacioase si impertinente pentru d-na Arina Mos? Cati din cei care fac aceste comentarii cunosc competentele sau meritele pe care le are, dar mai ales experienta acumulata in cadrul echipei condusa de d-nul Ilie Bolojan ? Nu va ganditi macar o clipa ca daca a fost in preajma d-nului primar vreme de un mandat si ceva are si ia o buna parte din meritele si rezultatele obtinute la nivel local,cel putin, de PNL Oradea. Si in alta ordine de idei, cu ce era mai competenta d-na Koncsek Zita (UDMR) sa conduca atata timp ASCO, poate pentru ca avea scoala de cadre comuniste Stefan Gheorghiu ?! Deci haideti sa o vedem la treaba pe noua directoare si sa criticam ulterior, daca este cazul. Succes la examen si sa faceti din ASCO ceea ce a facut d-nul Ilie Bolojan din Primaria Oradea si d-nul Andrica Liviu din RAPAS Oradea. Mult noroc !
Postat 19 Ianuarie 2013, 11:36 de ceaian
?
e ruda cumva cu marius mos? interimarul de la proiecte europene? Continuatorul "abosrbantului"?
Postat 19 Ianuarie 2013, 11:27 de TDS
paparuda
asta profesionista! habar n-ai ce scrii. asta a lins in primarie tot ce a putut. si nu fost secretara lui Carp... ci consiliera, de fapt el a dus-o acolo! si inafara de faptul ca umbla dupa aranjamentele lui carp si ale ei nu facea nimic. pardon, umbla cu cealalta a lui Bolo, ca doar erau pe-o minte, cluburi, mese, aranjamente, excursii cu partidul si barbatul....pauza.
Postat 18 Ianuarie 2013, 23:26 de om bun
este femeia cu ...
cu botul .. se intelege la cine si cum , nu este regula de partid , este de regula ce prestezi si cui . Pacat ca numai incapabilii, manjitii, cur ...e si alte specii ajung in asemenea posturi, pentru ca omul sfinteste locul.
Postat 18 Ianuarie 2013, 21:02 de unu
khyfljgh
cine da mai mult! asa se fac numirile!
Postat 18 Ianuarie 2013, 19:20 de el
tile-n drum
las ca si Felix Cozma e un oportunist si un lingau de prima clasa, da parca nici asta nu e mai breaza :D
Postat 18 Ianuarie 2013, 19:11 de tylenol
tree star(t)
Arino, nu-ti mai scrie singura comentarii despre cat esti de "profesionista in administratie", ca dac-ar sti bietul barbata-tu ce "consiliere" faci tu cand el umbla cu camera-n spate ti-ar jumuli si putinul par care ti-a mai ramas in cap !
Postat 18 Ianuarie 2013, 19:09 de super star
o tuanta...
E o toanta si jumatate, linge blide si tufa de Venetia ! Se stia inca de luni ca vrea s-o puna la ASCO, mult v-a trebuit sa dati vestea ! Banuiesc ca trebuia sa primiti aprobare de la primar, altfel mai vedeti voi bani ciuciu ! S-a dus dreaq "cainele de paza al democratiei" baaaa, jurnalisti fara coloana !
Postat 18 Ianuarie 2013, 19:05 de Mr. Bean
DOAMNA ARINA E O PROFESIONISTA! FELICITARI!
DOAMNA ARINA ESTE O PROFESIONISTA IN ADMINISTRATIE PUBLICA SI MERITA DIN PLIN POSTUL! FELICITARI!
Postat 18 Ianuarie 2013, 17:03 de Aris
doar la noi
din pacate asa e la noi ... nu ajunge cine merita ... ci doar cine trebuie :( .
Postat 18 Ianuarie 2013, 16:13 de
NENOROCITILORR
de ce nu se da concurs in mod legal sa castige cel mai bun? Nenorocitilor!!!! La oate instituiile ati pus nise paparude care nu stiu cum ii cheama cu buletinul in mana
Postat 18 Ianuarie 2013, 15:42 de Cici
intrebare
E adevarat ca doamna a fost secretara lui Carp? Doar asa...intreb si eu, ca sa stiu cum se fac promovarile. Ca doar mai exista tineri isteti, cu studii juridice si nu numai, dar nu au acces la functii, pt ca nu sunt membri de partid.
Postat 18 Ianuarie 2013, 11:30 de Curiosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON