URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2019, 09:13

Candidat ratat: Fiul Doinei Ţibu n-a fost primit la USR Bihor pe motiv că e... penal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noutate-n târg: celebra ţărănistă Doina Ţibu, "doamna de fier" care în perioada 1996-2000 a condus Oradea din poziţia de consilier al primarului liberal Mihai Sturza, apoi emigrată în Canada cu soţul său, fostul prefect Valerian Ţibu, a încercat să revină în politica locală prin intermediul fiului, Călin Ţibu.

Stabilită la Ottawa, Doina Ţibu a devenit un fel de lider USR Diaspora în ţara adoptivă, iar fiul s-a întors în Oradea în urmă cu doi ani şi s-a înscris în USR Bihor, ba şi-a şi depus candidatura pentru un loc pe lista pentru alegerile locale de anul viitor, la Consiliul Judeţean.

Socoteala i-a fost dată peste cap, însă, de câţiva colegi USR-işti nemulţumiţi de trecutul... penal.

Bihorel a aflat că unul dintre aceştia a descoperit că Ţibu jr fusese condamnat în 2018, pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat şi sub influenţa unor substanţe interzise, la 11 luni de închisoare cu suspendare, cerând şi obţinând excluderea sa de pe listă, pe motiv că e "penal". Fie şi din pricini de infracţiuni rutiere...

UPDATE: Precizări de la Călin Ţibu

Într-un drept la replica transmis redacţiei, Călin Ţibu apreciază că premiul lui Bihorel „contine informatii eronate si interpretabile”. „In fapt, m-am repatriat in ianuarie 2017, data condamnarii a fost 23.05.2017, pentru o faptă comisa in octombrie 2015, survenita in decursul unei vizite temporare in Romania. Daca, in cazul condamnarii pentru conducerea unui vehicul neinmatriculat ati redat corect textul legii, as dori sa rectificati acest lucru si pentru a doua fapta comisa: conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, arată Ţibu că ar fi datele eronate.

Cele intepretabile sunt legate de „camuflarea adevarului in legatura cu trecutul meu penal”, şi anume: „Intrucat pe cererea de adeziune  din Iunie 2019 a fost mentionat faptul ca am un trecut penal, nu socot ca acest lucru ar fi fost aflat in urma unei investigatii amanuntite a vreunui coleg de partid. Mentionez ca am fost admis in USR cu drepturi depline in iunie 2019 in urma acceptarii cererii de adeziune de catre Biroul Local Oradea si nu am fost anuntat, pana la aceasta data, de vreo excludere. Consider ca aceste informatii au fost date redactiei dvs. cu singurul scop de a diminua efectele potentialelor mele nemultumiri publice legate de felul in care USR Bihor este gestionat si modul mercenăresc al USR Bihor de infiintare a filialelor locale din judet, mod ce ar face, cu siguranta, atat deliciul opiniei publice cat si al adversarilor politici ai USR”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Nostradamus
Baiatul asta se pare ca avea dreptatea lui, pana la urma. USR chiar a ajuns de rasul curcilor si deliciul adversarilor politici
Postat 29 Septembrie 2020, 15:39 de pt86
La câți drogați are USR la nivel național ...
... băiatu' ăsta ar fi fost cantitate neglijabilă !?!
Postat 12 Decembrie 2019, 18:20 de CrisDumi
...
Îți zic eu un subiect mai bun din USR, un individ din Sânmartin care-n anii 2000 era la furat pe afară, odată întors s-a umplut de datorii pe aici și a fugit la Deva unde era șef de sală de jocuri. Se plimba în spate la Barna prin Oradea. Dacă cineva se așteaptă la moralitate de la indivizii ăștia, indiferent de culoare politică, se înșală.
Postat 12 Decembrie 2019, 10:39 de User anonimizat
...
Nu am zis ca e penal - desi vad de ce s-ar intelege asa ceva - ci incercam sa punctez ce-ai zis tu. Da, a colaborat cu PSD-istul milut cu 3 saptamani inainte sa adere la USR si-l ridica in slavi si mai stiu eu ce. Inteleg trecutul dansului - advertismentul - dar cand ai un client nu te apuci sa-l lauzi din conturile personale. A mai avut olteanul derapaje... cum a fost cand i-a fost luata Toamna Oradeana. Si acum tin minte ca prima editie fara el era de cacat si mai stiu eu ce. O scursura umana, care mie personal, nu-mi inspira incredere. Pacat de USR local ca s-au asociat cu el, desi din lipsa alternativelor (PLUS-ul fiind cu ei) tot cu ei am sa votez.
Postat 12 Decembrie 2019, 10:27 de my2eurocents
...
Da ce Bunoiu îi penal? O colaborat cu un PSD-ist? Și? Nu erau socialiștii aliați cu liberalii acum 10 ani? Asta-i politica, oportunism!
Postat 12 Decembrie 2019, 10:05 de User anonimizat
da cu cei de acum?
Nu stiu cine este individul, iar pe ai lui parinti nu-i tin minte (o generatie putin cam tanara pt cand au codus dansii), dar ma bucur ca USR are putina coloana. Acestea fiind spuse tot nu-mi explic faptul ca Bunoiu e membru..
Postat 12 Decembrie 2019, 09:39 de my2eurocents
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON