URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2012, 14:59

Bunoiu, pe cai mulţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unii petrec toamna pe cai mari. Dar nu ai lor. Pentru a promova festivalul Toamna Orădeană, directorul Casei de Cultură Oradea, Flavius Bunoiu (foto), şi-a tras, printr-un parteneriat cu un dealer de autoturisme, un Mercedes de ultimă generaţie (detaliu).

Pe pliantele de promovare, autoturismul este prezentat ca fiind "maşina oficială" a festivalului, asta însemnând probabil şi că trebuia pusă la dispoziţia invitaţilor şi a vedetelor care au venit la festival, iar apoi returnată.

Doar că până acum numai Bunoiu a fost văzut conducând mândru prin oraş, zi şi noapte, maşina inscripţionată cu logo-ul Toamnei Orădene. Bihorel apreciază că, în felul acesta, merţanul are o mare hibă: fiind o maşină foarte joasă, nu mai încape sub ea căţeaua oltenească care de obicei se leagă de ţeava de eşapament.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@Talking Heads
:))) cretinul asta despre care vorbesti, este kaboou, "magaru' monar(k)ist'", tembelul site-ului. e un * frustrat, dus cu pluta. astia, ii ridica la fileu, iar nenorocitul incepe sa spumege.
Postat 09 Octombrie 2012, 18:27 de @Talking Heads
CU GASCA
Talking Head vorbesti prostii, nu am nicio legatura cu bihoreanul. :)
Postat 09 Octombrie 2012, 10:11 de FAC ORICE
lipsa calculatoare ?
Stimati ziaristi de la ,,Bihoreanul,,... aveti un singur calculator ??? de ce folositi doar un IP la comment-uri ??Daca aveti, totusi ,mai multe calculatoare, putina ,,intelijenta,, va rugam ..nu ne ofensati !
Postat 09 Octombrie 2012, 09:26 de Marian
pt Talking Heads
Nu e adevarat .Nu am nicio legatura cu Bihoreanul dar nu pot sa nu fiu revoltat cand primaria inchide podul Densusianu si lasa lucrarile de reparatie balta. Incep tot felul de lucrari in oras pe care le lasa balta la jumatatea lor. Asa ceva nu se face daca ai un pic de cap.Legat de toamna Oradeana nu va suparati dar eu nu simt ca e un festival in oras adresat tuturor oradenilor
Postat 09 Octombrie 2012, 07:12 de Marius
talk to the hand
iata un lucru care ar trebui sa va mire: toate comentariile gen "ionut", "Marius", "doru", "EU FAC ORICE" si "CU GASCA" provin de la acelasi IP de server, adica de la Bihoreanul :D cre ca sunt disperati :)))))))
Postat 08 Octombrie 2012, 21:55 de Talking Heads
vai s-amar
a ajuns si taranu la putere vai de capu lui
Postat 08 Octombrie 2012, 21:21 de ionut
Un centtean nemultumit
Cea mai proasta editie de cand ma stiu a Toamnei Oradene. Festivalul vinului si a palnci a disparut iar in loc nimic.In parcarea din centru in scHimb e o groapa imensa care asa a ramas. Nu inteleg de ce au inceput sa sape daca nu aveau fonduri.Sub pasajul Vulturul Negru ce sa vezi iar o imensa groapa. Probabil ca in povestea " Capra cu trei iezi" cei dornici de distractie urmau sa cada in groapa iar restul oradenilor precum primarul penticostal trebuie sa renunte la festivalul vinului si palinci ca na alccolul nu e bine vazut de biserica.Asa ca dragi oradeni unica distractie ramane biserica Speranta care va astepara sa canantati cantece bisericesti.Doamne ajuta ca primarul....
Postat 08 Octombrie 2012, 18:55 de Marius
mercedes
MARELE DESTEP CARE A INCHIS CIRCULATIE TIMP DE 9 ZILE IN CENTRU PT. INSTALAREA SCENEI IN MIJLOCULUL STRAZII CIND ERAU DESTULE LOCURII IN ALTE PARTE
Postat 08 Octombrie 2012, 18:09 de doru
EU FAC ORICE
Poate ne duce si pe noi la lucru sau ne plimba zi si noapte...ca doar si noi suntemi cetatenii orasului...
Postat 08 Octombrie 2012, 16:58 de CU GASCA
CU GASCA
Chestia e ca banii orasului sunt folositi pt. delicatese personale...intelegi? Baiatul asta nu face treaba, baiatul asta imparte contracte! Evident cui vrea! Ce mai...masina de bugetar!
Postat 08 Octombrie 2012, 16:54 de EU FAC ORICE
crapati de ciuda ? :)))
se pare ca de vreo patru ani nu primiti spaga de la casa se cultura, altfel l-ati linge si-n qur :))))))) oricum, majoritatea putinilor cititori care v-au mai ramas s-au prins ca sujetzi lupa oricui plateste bine, asa ca multumiti-va cu contractele date de bolojan prin primarie si cu alte sume santajate de la alde selina, barbutz si altii ca ei ;)
Postat 08 Octombrie 2012, 16:48 de Moonlight
LLL
Ba ce treaba aveti voi ca baiatul asta face treaba ? Daca ATP a pus masina la dispozitie, cu ce va incurca pe voi ? nu aveti loc in oras de el ? Organizati voi acest eveniment ?
Postat 08 Octombrie 2012, 16:39 de LOL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON