URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Ianuarie 2013, 15:31

Bolojan, wanted!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Isteria iubitorilor de maidanezi din Oradea a atins cote uluitoare pentru orice localnic de bun simţ.

După ce au inundat Facebook-ul cu imagini ce prezentau câini devoraţi, pe care, chipurile, le-ar fi surprins la adăpostul de câini aflat în grija Administraţiei Domeniului Public, fanaticii apărători ai patrupedelor au trecut la pasul următor, postând pe aceeaşi reţea de socializare un afiş cu primarul Ilie Bolojan.

Lângă chipul edilului stă scris "Dog Killer Wanted", adică "se caută criminalul câinilor", dar şi precizarea că e dorit musai fără suflare, cu o lumânare la cap. Semn că nu doar câinii maidanezi au nevoie de tratament medical de specialitate, ci şi iubitorii acestora, care se pretează la asemenea mijloace de propagandă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
46 Comentarii
Prefer o gradina zoologica
Mi se pare cam imbecila si de prost gust ideea de a-ti bate joc de primarul orasului din cauza situatiei unor javre sustinute de oameni care nu si-au gasit rostul in orasul asta. Prefer sa nu mai aud despre problema cainilor si nici sa nu-i vad decat in curtile celor ce ii prefera. Banii stricati pe caini ar putea fi folositi mai degraba pentru intretinerea gradinii zoologice iar cainii asomati cred sunt comestibili pentru unele animale de acolo, nu? Pe cand o greva pentru drepturile gainilor sau al vitelor de a nu ajunge in oala?
Postat 31 Ianuarie 2013, 14:27 de Mihaela
Prietenul cel mai bun al omului
Nu vreau sa conving pe nimeni... este inutil... insa constat cu tristete ca distanta care il desparte pe om de lumea animalelor e tot mai mare, stimulata de catre stiinta si tehnologie, societatea noastra a generat o conceptie mecanica despre viata... Prietenul cel mai bun al omului....... dar oare OMUL, merita un astfel de prieten? Imi pare rau ca Dl Bolojan, pe care il apreciez, si persoanele din jurul lui, nu acorda o mai mare importanta acestei probleme, si continua sa ia aceleasi masuri fara sa se uite inapoi......Intradevar dorim un oras european insa sunt atatea solutii la indemana, nu trebuie sa ucidem aceste fiinte nevinovate. Referitor la oameni muscati de caini.... sincer, nu cunosc pe nimeni in jurul meu, nici dintre cunostiintele mele.... mai aud cateodata din presa, in schimb oameni care au suferit accidente auto cunosc mai multi, iar presa vuieste zilnic, si nimeni nu a interzis inca circulatia auto!!!!
Postat 29 Ianuarie 2013, 22:07 de Nicoleta
@gyorgy tozser
,,...care-i rasa nedreptatita pe motive de inegalitate biologica si intelectuala? " Raspuns : Cainii (Canis lupus familiaris) !
Postat 29 Ianuarie 2013, 06:46 de pinonel
@din nou carmen
In comentariul meu \"Asa NU\"(17.00/2701) dezaprob ideea afisului cu pricina...Poate ca spiritul meu de observatie nu functioneaza la cote optime,de aceea va rog sa-mi explicati care-s motivele pentru care nefericitul afis \"este\"considerat rasism? Si,daca se poate: care-i rasa nedreptatita pe motive de inegalitate biologica si intelectuala?
Postat 28 Ianuarie 2013, 20:05 de gyorgy tozser
figo
este un loc pentru caini la margine de oras ? en nu intelege de ce nu este tot caine acolo ? Nu lase iubitoarele sa adune cainii ?
Postat 28 Ianuarie 2013, 17:38 de vladica
draga elenuska
Ma bucur ca nu dormi elena . Da stai linistita ca Primaria de aici ca si cea din orice oras care se respectacare treaba si cu cei care murdaresc orasul , care fura din locuinte , care parcheaza ilegal , care se cearta cu vecinii , care fura din bagajele turistilor , care sar la procese pentru o privire urata , care lipesc afise cu continut rasist , care incita la ura sau rasism , are treaba primaria si cu cei care construiesc ilegal garaje sau case . Pocurarea de srviciu se ocupa cu ce trebuie sa stii elena .Ea nu doarme , lucresaza la comanda , iar cand sare calu ,sefii din CSm o schimba - pentru abuz in serviciu.
Postat 28 Ianuarie 2013, 17:35 de elena mica
da are dreptate simplul oradean
Sa nu fie caini liberi in oras va rog din tyot sufletul , Nu ne lasati prada la caini liberi . Cine hraneste cainii liberi sa fie responsabili daca acestia musca , va rog. Va implor nu lasati sa ramana nici un caine pe strada . Este ceva azil , sa fie dusi acolo .
Postat 28 Ianuarie 2013, 17:27 de olimpiu
Completare
De ce la nesfarsit nu dorim sa intelegem ca suntem o tara in Europa indiferent care partid e la putere,ca nu toti suntem prosti,blegi,dusi de nas ca atare sa ne comportam civilizat si sa incercam toti sa respectam legile nu doar iubitorii de caini(doar pt. ei sunt valabile legile mai bine zis HCL-urile Primariei?)Unde am ajuns!Probabil buboiul se va sparge in curand.....
Postat 28 Ianuarie 2013, 17:20 de Elena
nu va lasati intimidati
Oradeni , iesiti si comentati acum ca aveti ocazia . Vreti sa nu puteti iesi din case de caini liberi ? Asta se doreste : 1. Instaurarea unui climat de insecuritate pentru oradeni ; 2. denigrarea a tot ce a facut bun aceasta echipa .3 . Ganditi-va cand era altcineva primar si erau de 10 ori mai multi caini pe strazi , iar adapostul; arata jalnic fata de acum , ei atunci nu comenta nimeni ;4. Vedeti ce nume de persoane au facut plangeri peste plangeri ( persoane iubite de,, societate'' , persoane care se pot acomoda ,,oriunde '', ) 5. Afisarea chipului primarului ar trebui sa dea de gandit organelor abilitate ( procurorul de serviciu nu doarme ,afisul respectiv este considerat rasism ).
Postat 28 Ianuarie 2013, 17:17 de din nou carmen
Pt. Cineva
Doar un comentariu scrut pentru "cineva". In timp ce stai tu la servici, poate un caine iti va devora copilul sau parintii. Cand vei veni acasa te vei gandi cum vei merge a doua zi la partid sa te plangi. Fa ceva azi pentru a nu pati maine.
Postat 28 Ianuarie 2013, 14:25 de Calin
Deci legea e lege!
FACT BOX Obligaţiile stăpânilor de câini • este interzis accesul cainilor în locurile de joaca pentru copii. • însotitorii câinilor au obligatia de a avea asupra lor carnetul de sanatate al cainelui, vizat la zi. • însotitorii cainilor au obligatia de a curata excrementele produse de cainii lor în orice loc public (trotuare, drumuri publice, parcuri). • este interzisa cresterea si întretinerea cainilor pe domeniul public al municipiului Oradea. • accesul cainilor în locurile publice este permis numai daca acestia poarta botnita si sunt tinuti în lesa sau ham. • detinatorii de caini au obligatia de a lua toate masurile necesare pentru prevenirea comportamentului canin agresiv.
Postat 28 Ianuarie 2013, 14:18 de Oradean
papagalii lui bolojan
Se pare ca papagalii lui bolojan isi fac treaba in ceea ce priveste comentariile. 1. am fost muscat de un caine al strazii cand eram copil (spital, vacccinuri, etc) dar asta nu inseamna ca intr-o oarecare masura n-a fost vina mea, poate inconstient l-am provocat si cu toate astea iubesc cainii in continuare. 2. boschetarii de care tot vorbiti sa puna mana sa munceasca... nu sa stea asa cum i-ati obisnuit cu mana intinsa. cum eu pot sa merg la serviciu in fiecare dimineata ei de ce n-ar face asta? pentru ca ei castiga mai bine doar stand cu mana intinsa decat unul care munceste cinstit si da la loptata toata ziua. Filozofi putem fi cu totii in comentarii insa putini am vazut sa vina cu argumente si nu cu povesti invatate de la partid !
Postat 28 Ianuarie 2013, 13:59 de cineva
bravo
Execelent comentariul celui care raspunde acelor ,,iubitori'' de caini . Am fost muscat acum 2 ani > Rana nu mi s-a vindecat 5 saptamani . Ma speriu cand trec pe o strada cu caini liberi .
Postat 28 Ianuarie 2013, 13:09 de paul
ildi si carmen
pentru :Xfiles , Gabi , Contribuabil , fuego elena , viorel si altii ca ei : Va invitam in Ungaria vecina sa vedeti daca sunt caini liberi pe strazi . Regulamentele lor sunt foarte clare . Toti cainii din adapost stau doar in adapost nu pe strazi . Nu au conditii mai bune decat orice caine tinut la tanyar(in fundul curtii), adica un lant de 2-3 m, o cusca , si un blid cu mancare . Cei de pe la spitale spun de 23 muscaturi in 2013 , de catre cainii maidaezi . Clar , nu au ce cauta pe stazi . Plata cu tratamentele muscatilor sa fie suportate de acesti fanatici iubitori de caini .
Postat 28 Ianuarie 2013, 13:06 de horatiu
Multumesc!
Va multumesc pentru ca ati publicat aceasta poza. Am ras una buna. E bine ca publicati ce apare pe internet, sa fie toata lumea la curent. Ar trebui sa va faceti o rubrica de facebook sa publicati ce noi poate am ratat ca am avut treaba.
Postat 28 Ianuarie 2013, 12:23 de Viorel
Raspuns
Draga domnule POP sa dea Dumnezeu sa bei apa numai cat bea IL di alcool. Cainele care tea muscat a stiut ceva. Esti un nemernic si taran! Ar trebui sa dovedesti ceea ce spui!! ILDI
Postat 28 Ianuarie 2013, 10:44 de Ildi
Cipare obligatorie
Ca sa nu mai avem caini pe strada masura cea mai buna,in primul rand,este microciparea (astfel se face o evidenta la sange,adica si in mediul rural) a tuturor cainilor din Romania,care costa doar 15 lei. Deci n-o sa mai avem abandon iar treaba asta ar trebui sa fie businessul ANSVSA cu trimitere la DSVSA din fiecare judet.Din pacate nu se vrea,mai bine umflam buzunarul patronului de la PROTAN,marele Cristian Burci,marele smecher de Bucuresti.Vreun ziarist de investigatie avem?Iar apoi vine operatiunea sterilizare.Iar detinatorii de caini in orice tara europeana nu sunt haituiti ca si in Oradea de Politie si de neiubitori de animale.Suntem o tara inapoiata din multe puncte de vedere si netransparenta.De fapt, de ce sa ma mir.....primarul este un stahanovist.
Postat 28 Ianuarie 2013, 08:45 de elena
maidanez
La toti iubitorii de maidanezi le doresc sa fie muscati de ei pentru ca eu am fost muscat de un grup de maidanezi dorind sa-mi apar nepotul cu care veneam de la gradinita.Sa va fie rusine ca va legati tot timpul de primar.Vreti primar UDMR ?Mutati-va in Ungaria.NU AVEM NEVOIE DE MAIDANEZI, nu va convine?duceti-i acasa la voi si terminati cu prostiile.Atunci cind voi ati avut grija de adapost ati vindut mincarea cainilor pentru bautura ,asa-i ILDI?
Postat 28 Ianuarie 2013, 08:41 de pop
fuel(go)
Deci ma tavalesc pe jos de ras la comentariile lui Carp III ! Bravo mestere ! Si a-propos bai astia de la bihoreanu': astea sunt limbi in qurul lui Bolbojan, sa vada el cum ii luati voi apararea si sa va mai dea niste contracte prin primarie. In cusca cu primarul, sa traiasca si el ca patrupezii, sa vedem dup-aia daca se eutanasiaza singur :)))))))))))))
Postat 28 Ianuarie 2013, 00:22 de Fuego
Vreti o noua "epoca de aur" ?
D.le primar, toti gresim, nici dvs.nu sunteti perfect. Nu luati 7 piei de pe noi pt.a fece cate ceva in oras. Nu faceti greseala facuta de Ceausescu.
Postat 27 Ianuarie 2013, 23:02 de Contribuabil
g
bun...TOVARASI!!!TOVARAAASSIII!!! calcul simplu...cati caini au omorat oamenii? cati caini abandoneaza oamenii? cata mizerie fac oamenii?.....ACUM...cati oameni au omorat cainii?...buuuunnn. alt calcul...cati oameni sunt abandonati, de catre oameni? cati copii sunt abandonati de parintii lor? cat costa tratamentele ptr bolnavii din Romania, ptr obezi,diabetici, alienati mintali, criminali, violatori, etc? cu tot respectul cuvenit, ptr acei oameni bolnavi fara voia lor....DECI???
Postat 27 Ianuarie 2013, 22:27 de gabi
eu NU il vreau mort!
eu il vreau viu pe bolovan, dintr-un motiv foarte simplu: mortii nu mai pot sa sufere !
Postat 27 Ianuarie 2013, 21:07 de xfiles
...
Iubiti cumva si oamenii vagabonzi? De ei va este frica? poate au boli, is nespalati, infectati, poate va fura, dorm prin canale si prin boscheti...cam asa sunt si cainii vagabonzi. Sa facem diferenta dintre un caine cu stapan, dresat, vaccinat, spalat, curat si un caine amarat, bolnav, nespalat, infectat. Pentru batranii parasiti de familii s-au construit azilele, pentru copiii orfani sau abandonati s-au construit orfelinate, pentru infractori, penitenciarele, de ce cainii vagabonzi nu ar sta si ei in adaposturi? decat pe strada.......... Nu mai blamati un primar care doreste un oras curat si civilizat. Cel putin din acest punct de vedere..doar in Romania cainii se plimba pe strada ca vaca in India....Bravo primarului!
Postat 27 Ianuarie 2013, 20:58 de MM
si apropo
tuturor idiotilor care iubesc cainii in asa hal incat ii ridica la rang de idoli , sa dea D-zeu sa fiti muscati si voi de caini pe strada si apoi sa mai discutati si apropo, daca sunteti inculti si incompetenti, mergeti si vizitati lumea aceasta sa vedeti unde in occident mai gasiti caini pe strada ca la noi. e vai si amar de capul vostru !!!
Postat 27 Ianuarie 2013, 20:44 de David
@ab
De acord in ce priveste cainii vagabonzi si stapanii cainilor care-i duc sa-si faca treaba in fata locuintei vecinului si lasa acolo mizeria. Dar din pacate cei de la conducerea tarii si orasului nu fac nimic pt.copii abandonati,batranii fara adapost,pensionarii cu pensii mici,somerilor,tinerilor...celor oropsiti. Sunt preocupati sa puna biruri cat mai mari, sa fure cat mai mult, sa-si dea salarii cat mai mari. Cei multi si saraci sunt abandonati si nu se pot baza pe nimeni si nimic. Dreptatea e de partea celor vremelnic la putere.
Postat 27 Ianuarie 2013, 20:39 de Raul
Foarte bine !!!
Foarte bine ai facut Bolojane !! Tuturor iubitorilor acestia de animale obsedati de caini,sa adopte ei acesti maidanezi lasati in voia sortii care sar sa muste lumea pe strada. Nu am nevoie sa imi vina mama acasa muscata de caini pentru ca a mers pana la magazin iar in spatele blocului misunau cainii mai ceva ca sobolanii,sa nu poti tu intra in scara blocului de potaiele acestea. Decat sa ii otravesc eu mai bine ii culege Bolojan de pe strada .
Postat 27 Ianuarie 2013, 20:32 de David
Bravo initiativei dnului Bolojan !!
E inaceptabil si inuman sa se faca atata propaganda pt cainii vagabonzi cand avem atatia copii si batrani parasiti prin spitale si azile !! O ia lumea razna ?!?! S-a ajuns in halul in care se militeaza pt caini mai ceva ca pentru oameni ?? Iar pt cei muscati si chiar omorati de cainii de pe strada cine \"urla\" ? Foarte bine a gandit dnul Bolojan. Ar fi frumos si civilizat sa te poti plimba pe strada fara sa iti fie frica de haitele de caini care impanzesc orasul nostru si sar la trecatori si chiar la masini ! Cine isi doreste un caine, sa faca bine sa si-l tina in casa, vaccinat, iar pe strada doar in lesa !!! Reveniti-va iubitorilor \"exagerati\" de animale..si mai ganditi-va si la miile de copii abandonati la nastere prin spitale, copii ce nu au nici un viitor..si la batranii parasiti pe strada ce abia isi duc zilele. ! E rusinos ca se face atata scandal pt niste caini vagabonzi !!
Postat 27 Ianuarie 2013, 20:19 de ab
POTERĂ
Vă rog să-mi spuneţi dacă se organizează o poteră pentru prinderea acestui infractor şi trimiterea lui de unde a venit. Îl repatriem împreună cu o sută de câini comunitari pentru a putea să organizeze pânde şi eutanasieri cât este ziulica de lungă. ORADEA ARE NEVOIE DE PRIMAR NU DE UN HINGHER JALNIC.
Postat 27 Ianuarie 2013, 19:52 de ALEXANDRU
g
animalele se organizeaza si ajung lideri in confruntarea directa...cine este lider conduce! ceilalti raman supusi. pe lider il va invinge si va conduce un rival...specia perpetueaza numai in urma unor selectii intre masculi dominanti si femele puternice...clar?! de cand omul a intervenit cu incapacitatile mintale in natura, a facut numai distrugeri, dezechilibre, razboaie, si mai ales BANII!!! ganditi-va o secunda...suntem rai, foarte rai...animalele sunt total nevinovate, sunt mai vechi ca noi pe pamant si vor ramanea aici cand noi vom fi disparut demult...
Postat 27 Ianuarie 2013, 19:35 de gabi
Dar copiii?
Saptamana trecuta un caine fara stapan a muscat-o pe fetita mea (spitale, vaccinuri )...cu toate ca cu 15 minute mai devreme ia dus din casa mancare si apa ...concluzia ..o las la aprecierea fiecaruia! Cine plateste tratamentele dar...suferinta unui copil?
Postat 27 Ianuarie 2013, 19:30 de tatic
voi urmati...
dupa maidanezi urmeaza pensionarii,apoi cei cu salarii la limita subzistentei si pina la urma o sa ajungem boschetari fiindca nu o sa mai putem plati taxele impuse de bolovan si servitorii din CL
Postat 27 Ianuarie 2013, 19:25 de luky
g
...@ORADEAN...cu umilinta intreb, ce faceti dumneavoastra ptr urbe?! criticati?! aflati domnule ca noi detinem doi caini, pe care ii scoatem din curte cu lesa si cu punga menajera. faptul ca sunt caini lasati liberi pe strada, nu e vina animalelor!!! este vina nemerni.cilor de ''stapani''...carora le convine ca cineva sa se ocupe de sterilizarea lor, hranirea si...eventual periajul lor...iar nemer...icii sa-i primeasca in curte ptr a le apara curtile...S-AU INFIINTAT ADAPOSTURI IN TOATA LUMEA PTR ACESTI BIETI TRAITORI, CARE DE MII DE ANI S-AU ATASAT DE NOI SI NE APARA UNEORI CU PRETUL VIETII LOR!!! RUSINEEEEEE...jalnicilor responsabili ai oraselor...ucigasi vor platii cu pacatele lor, nu-ti fa griji Oradene...AMIN!
Postat 27 Ianuarie 2013, 19:22 de gabi
Vorbele, un bumerang
Ti se zbarleste pielea dupa ce dai cu ochii de unele comentarii! E atata violenta in orasul asta! E atata ortodoxism, unde nu gasim nicaieri marsavie, nu ne invata sa ne ucidem intre noi. Cum atunci, noi crestinii suntem capabili de atata violenta verbala, dar si fizica. Chiar nu ne mai este frica de nimic, nici chiar de Dumnezeu?
Postat 27 Ianuarie 2013, 19:15 de Stancuta Popa
Why not !?!
Este primul primar din istoria Oradei pe capul căruia se pune "wanted". Ori a luat-o lumea razna ori, mai probabil ca variantă, este vorba de primul primar care merită aşa ceva.
Postat 27 Ianuarie 2013, 19:07 de Carp III
Dedicatie pt.dom.primar
D.le primar ai pus biruri nesimtite pe bietii proprietari de terenuri, pe cei carora le-au fost retrocedate adica pe cei care au fost nedreptatiti si umiliti de catre Primaria Oradea din `90 pana azi. Te rog reciteste poiezia lui T.Arghezii.....Noi vrem pamant! - 1894 Fire de tort George Cosbuc Flamand si goi, far-adapost, Mi-ai pus pe umeri cat ai vrut, Si m-ai scuipat si m-ai batut Si cane eu ti-am fost! Ciocoi pribeag, adus de vant, De ai cu iadul legamant Sa-ti fim toti cani, loveste-n noi! Rabdam poveri, rabdam nevoi Si ham de cai, si jug de boi; Dar vrem pamant! O coaja de malai de ieri De-o vezi la noi tu ne-o apuci, Baietii tu-n razboi ni-i duci, Pe fete ni le ceri. Injuri ca-avem noi drag si sfant; Nici mila n-ai, nici crezamant! Flamanzi copiii-n drum ne mor Si ne sfarsim de mila lor Dar toate le-am trai usor De-ar fi pamant! De-avem un cimitir in sat, Ni-l faceti lan, noi boi in jug, Si-n urma lacomului plug Ies oase, si-i pacat! Sunt oase dintr-al nostru os; Dar ce va pasa! Voi ne-ati scos Din case goi, in ger si-n vant, Ne-ati scos si mortii din mormant; O, pentru morti si-al lor prinos Noi vrem pamant! Si-am vrea si noi, si noi sa stim Ca ni-or sta oasele-ntr-un loc, Ca nu-si vor, bate-ai vostri joc De noi, daca murim. Orfani si cei ce dragi ne sunt De-ar vrea sa planga pe-un mormant, Ei n-or sti-n care sunt zacem, Caci nici pentr-un mormant n-avem Pamant - si noi crestini suntem! Si vrem pamant! N-avem nici vreme de-nchinat, Caci vremea ni-e in mani la voi; Avem un suflet inca-n noi Si parca l-ati uitat! Ati pus cu totii juramant Sa n-avem drepturi si cuvant; Batai si chinuri, cand tipam, Obezi si lant, cand ne miscam, Si plumb, cand istoviti strigam Ca vrem pamant! Voi ce-aveti ingropat aici? Voi grau? Dar noi stramosi si tati, Noi mame, si surori si frati! In laturi, venetici! Pamantul nostru-i scump si sfant, Ca el ni-e leagan si mormant; Cu sange cald l-am aparat, Si cate ape l-au udat Sunt numai lacrimi ce-am varsat Noi vrem pamant! N-avem puteri si chip de-acum Sa mai traim cersind mereu, Ca prea ne schingiuiesc cum vreu Stapani luati din drum! Sa nu dea Dumnezeu cel sfant Sa vrem noi sange, nu pamant! Cand nu vom mai putea rabda, Cand foamea ne va rascula, Hristosi sa fiti, nu veti scapa Nici in mormant!
Postat 27 Ianuarie 2013, 18:43 de Ion
Viu, nu mort !
De ce mort ? Viu si bagat in cusca, sa-i zvarle mucosii care merg cu clasa coji de paine ! Dupa o viata ca a unui caine aflat in grija Administraţiei Domeniului Public isi pune singur ata de gat.
Postat 27 Ianuarie 2013, 18:08 de Oradean
praf in ochi
mi se pare penibil ca ne preocupa atat de mult kaka-ul de caine care intradevar, tine de civilizatie, dar ianinte de civilizatia si pana sa ajungem al kaka de caine ar trebui sa analizam ceea suntem obligati toti oradeni sa inspiram toti oradenii, e vorba de poluarea incredibila care o face in oras cet-ul
Postat 27 Ianuarie 2013, 18:05 de oradean
uneori pupincurismul nu are limite...
lipsa umorului din articol dovedeste ca uneori nu mai exista nici o limita in practicarea pupincurismului, sunt convins ca bolojan nu se supara nici daca ati fi tratat cu umor aceasta poza...incercati sa dati limbi dar mai cu perdea si eu sunt pro bolojan ca voi dar am limite peste care nu trec.
Postat 27 Ianuarie 2013, 17:59 de cititor pro bolojan
Gaz pe foc
Va rog sa postati imaginea originala nu pe cea care ati pus-o pe portal. Unde e lumanarea de care vorbiti? Sau puneti de la voi ca sa turnati gaz pe foc? Si apropo de "chipurile", redactorul care a scris stirea anonima mananca pixul din care a scris-o daca se dovedeste ca pozele sunt reale? Ca nu cred ca scrie procuratura articole la Bihoreanul. Dincolo de subiectul macabru, afisul e o gluma de gust indoielnic, ca si acest articol incendiar, dar e totusi o gluma, un joc de cuvinte. Adica s-a raspuns cu un joc de cuvinte macabru la niste omoruri reale. Io zic sa-l gasiti pe autorul afisului si sa-i faceti felul, pentru ca se stie ca cu lucruri sfinte nu se glumeste. Ce, pe vremea lui Ceausescu era voie sa faci glume cu conducerea de partid si de stat?
Postat 27 Ianuarie 2013, 17:40 de Tobe
Sa fim corecti, daca se poate!
Problema cainilor maidanezi asteapta solutii, nu injurii, indiferet cui ii sunt adresate.
Postat 27 Ianuarie 2013, 17:25 de SAFE
Asa NU
E dreptul fiecaruia sa se manifeste,dar cu astfel de mesaje nu pot fi de acord.Chiar daca exista motive de nemultumire,mesajele de acest fel dauneaza cauzei. Ar mai fi de observat ca redactorul articolasului a "cam" ramas incognito,ceea ce nu-i prea sic.Pentru ca inserarea dubitativului "chipurile" se bazeaza pe o sumara documentare,nicidecum pe vreo investigare rezonabila.Se emit,totusi,pareri rezultate-probabil-dupa procesarea unor informatii.Si se poate intampla ca informatiile-s insuficiente si/sau pot fi hibe-n procesare...Asta inca nu-i treaba pentru psihologi;se rezolva cu nitica atentie.
Postat 27 Ianuarie 2013, 17:00 de gyorgy tozser
Aiurea....
Nu inteleg cum puteti compara omaenii cu cainii!!! asta ptr duduia de mai jos. Exact asta ar fi problema, nu am vazut atatzia iubitori"de animale cati vad acum, ciudat tot iei au alungat acesti caini de acasa realizand ca nu si mai permit sa-i tina, etc....Acum ce vreti, tinem cainii bini in loc sa ajutam saracii? Pai eu nu am vazut atata tamtam niciodata de cand traiesc ptr oamenii saraci. A inebunit lumea sau eu vad totul pe dos. Cine vrea caini, sa-si duca 100 acasa si sa-i tina, dar sa nu fie liber pe strada, rupti in gura, cu 3 picioare si cu matele pe afara si asta nu ca-i tine rau la adapost cum pretind unii ci ptr ca sar ca prostii in fatza masinilor din trafic si sunt deseori loviti, parte fericita cand nu faci si accident din cauza lor incercand sa-i eviti. Eu am lovit odata un caine cu masina, mi-a sarit in fatza, m a costat 120 eu spoilerul. Pai de acum nu mai vreau sa vad caini liberi pe strada si sunt perfect de acord cu eutanasierea lor!!!! Iar cei care vor caini sa aibe acte in regula, botnita si lopatica la ei! Felicitari domn primar! Iar politia ia sa si faca datoria si sa mai dea niste amnezi!
Postat 27 Ianuarie 2013, 16:51 de Oradean
cine a postat asa ceva ?
Cine a postat asa ceva sa fie anchetat de procuroarea de serviciu , care se ocupa de tot felul de porcarii dar de afise rasiste, extremiste , nu se ocupa . Dna procuror de serviciu va rog sa cereti urgent cine a postat asa ceva si sa fie trimis in judecata . Daca procuroarea de serviciu accepta asa ceva inseamna ca asta nu este o societate libera .Inseamna ca este o societate totalitara ? Nu se respect a legile si nici autoritatile statului .
Postat 27 Ianuarie 2013, 16:41 de titus
....
duceti munca de lamurire cu cei care abandoneaza animalele pe strada, care nu le ingrijesc, sa plateasca amenzi usturatoare...dati hotarari de consiliu in urgenta, aveti legea in favoarea voastra...nu omorati animale nevinovate!!!
Postat 27 Ianuarie 2013, 16:23 de MARIUS
....
Jegosi ordinari. Cum adica il vreti pe Bolojan mort ? Din fericire nu is multi tampiti de teapa voastra. DE CE prezinta presa asemenea abjectii ?
Postat 27 Ianuarie 2013, 16:21 de Ionica
g
INTREBARE PERTINENTA...cel care a scris aces articol ar fi de acord ca...oamenii care sunt fara adapost ar trebui...omorati, eutanasiati sau schingiuiti...ce parere aveti??? p.s. ASA NUMAI DE CURIOZITATE...
Postat 27 Ianuarie 2013, 16:19 de gabi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON