URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Martie 2020, 08:35

Bolojan, odihnă activă: Primarul Oradiei intră săptămâna acesta în concediu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan va intra săptămâna acesta în concediu de odihnă. Edilul vrea să dea exemplu personal subalternilor care se codesc să își sacrifice o săptămână de vacanță în această perioadă în care volumul de muncă al administrației locale s-a redus, pe fondul suspendării activității cu publicul și amânării termenului limită de plată a impozitelor.

Având în vedere însă criza provocată de coronavirus, primarul și-a avertizat colegii că va munci în continuare cu program normal, chiar dacă telefonic, de la distanță, încercând să își limiteze pe cât posibil contactele personale.

Rămâne de văzut dacă exemplul șefului va fi urmat în următoarele două săptămâni de viceprimarii Mircea Mălan și Florin Birta, obligați, la rândul lor, să intre pe rând în concediu, dar mai ales de ceilalți funcționari din Primărie.

S-ar putea ca unii angajați să aleagă, decât să intre în concediu și să muncească de acasă, mai bine să rămână la muncă și să nu facă nimic...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Responsabilitatea primarului Dorel,subrogata intodeauna,in momente dificile, locotenentilor sai docili
n aceste momente grele, primarul Dorel Ilie Bolojan dispare, da bir cu fugitii...Asta dovedeste o totala lipsa de responsabolitate si de caracter,acum, cand Primaria are in subordinea ei spitalele oradene si responsabilitatea luarii unor masuri de maxima urgenta,pentru a nu se ajunge si la noi in situatia spitalului din Suceava. Intodeauna,la greu, Dorel,cel cu initiativa,ordonatorul de credite pe Oradea, se ascunde,lasand toata responsabilitatea masurilor initiate si ordonate,unuia dintre docilii sai locoteneti... Malan, Birta, acum prietenului Carp...Dorel fara scrupule, este in concediu,in odihna activa;adica lucreaza,dar pe ascuns,da ordine,pe care nu si le asuma, pe ascuns... Adica,orice s-ar intampla , el nu are nicio vina,nu are nicio implicare.... adica "nici usturoi n'a mancat nici gura nu-i mirose"...Cine este de vina pentru...? Fireste,unul dintre locotenentii sai,doar au semnat'(pentru),CA PRIMARUL !
Postat 01 Aprilie 2020, 13:39 de platona
Idiot!
Nu poti intra n concediu in stare de urgenta!Dar...taranul idiot care demoleaza casele oamenilor nu stie acest lucru!Idiot!
Postat 31 Martie 2020, 05:07 de grigore
o gafa politica de proportii
cuvântul CONCEDIU nu are ce cauta intr-un comunicat oficial trimis de un primar in aceste zile agitate. mi se pare o gafa jenanta dpv politic si social, chiar daca a spus ca lucreaza de acasa. si chiar daca si-ar fi luat concediu, doar are acest drept!, asa ceva pur si simplu nu se comunica. probabil si presedintele, tot liberal, ar fi in stare sa transmita asta - o fi ceva meteahna liberala. cum ar fi daca toti primarii ar anunta ca intra in concediu?! sau chiar presedintii... nu suntem noi oras european, care ne dezvoltam pana la luna si inapoi?! va imaginati primarul Parisului, al Vienei, al Budapestei, al Londrei sa zica asta acum!? acum cateva intrebari pertinente: ***1. este linistit dl primar stiind ca are doar 75 de politisti in tot orasul?! ***2. daca ati redus "preventiv=pervers" circulatia tramvaielor, ca sa faceti economie, cum ar fi sa reduceti si abonamentul la 10 lei/luna?! - ar fi un raport corect calitate servicii-pret. ***3. se stia din februarie de epidemia ce va urma - cu un gram de inteligenta si istetime, de ce nu s-a facut o cerere urgenta de colaborare/sponsorizare cu firmele din parcul industrial care produc echipamente medicale performante, de ultima generatie, vezi Plexus si Celestica, sa fie dotate spitalele din oras si chiar judet?
Postat 30 Martie 2020, 21:50 de roger
Praful de pe toba
„Văd în acest moment că bate vântul prin Timișoara. Se ridică praful contaminat cu viruși, iar particulele contaminate pot ajunge ușor în sistemul respirator. Le recomand oamenilor să evite ieșirile la plimbare fără țintă. Dacă trebuie neapărat să ieși, trebuie să porți mască chirurgicală, care împiedică particulele să pătrundă în gură sau nas. Pe sol se gîsește o cantitate foarte mare de virus„, a declarat Virgul Musta la Digi24
Postat 30 Martie 2020, 19:23 de excalibur
"Ca sa nu se supere poporul roman,domnii Arafat,Iohannis,Orban au cooptat in celula de criza si un roman: Ii spune Streinu
Managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, face o nouă atenţionare şi ne spune că noul coronavirus se ascunde în praf şi mizerie. Am rugat autorităţile locale să spele bine străzile, parcurile pentru că acolo se ascunde virusul. Daca vom înţelege să stăm şi în casă de Paşti, atunci acea estimare, precum că după Sărbătorile Pascale am putea avea o problemă mare, ar putea fi ştearsă cu buretele.Pe noi ne-a prins cu atitea santiere deschise.Acuma citam pe insusi redactorul sef adjunct: "Este şi cazul Oradiei, a cărei conducere, spre deosebire de alte oraşe, n-a dezertat, ba chiar a luat măsura "inumană" de a continua lucrările, în ciuda criticilor, zeflemelilor, suspiciunilor şi flegmelor a tot felul de deştepţi care se exhibă pe Facebook, unii din ignoranţă, alţii din ticăloşie electorală"...Citi sefi,tot atitea pareri
Postat 30 Martie 2020, 14:14 de excalibur
Bolojan,in concediu !
Odihna activa !!?? Oare pe unde si-o petrece odihna asta activa ? Poate in BIharkerestes,la casa de vacanta,sau poate in vreo statiune.....cine poate,poate...Intodeauna Dorel si-a dorit sa fie deasupra tuturor,.....chiar si deasupra Legii,asa ca ...Doamne ajuta(i), pe oradeni !!!
Postat 30 Martie 2020, 11:58 de platona
bugetari, adica
mai christa, tu te auzi ce vorbesti? In alte tari se da concediu vara? Pai "in alte tari" nu este tot pandemie acum? Sau deja iti faci planuri de concediu dupa ce acum muncesti pe baricade? Sau ca o bugetara respectabila iti pui problema daca vei avea liber de pasti sau de 1 mai? Si de ce nu si o prima eventual, ca esti eroina si respecti carantina. Eu cred ca o reducere de 20-25% ar fi o solutie mult mai potrivita.
Postat 30 Martie 2020, 11:45 de oradea_mea_si_a_ta
Nu mai dezinfectam orasul?
Acuma avem ordonanta militara cu dezinfectarea strazilor,clantelor,scarilor de bloc,statii otl,autogari...Pina sa distribuim cetatenilor masti si dezinfectanti,le servim anticipat niste amenzi...
Postat 30 Martie 2020, 11:31 de excalibur
"Diliul șef" a dat semnalul !?!
La teleconferința PNL cu liderii naționali și locali ... Orban le-a dezvăluit că cifrele sunt peste așteptări, iar luna aprilie va face ravagii cu Lu'Covid !?! Așa că, retrageți-vă în autoizolare, că așa trebuie să facă orice liberal laș care, de fapt, are rol de conducător al vreunui comitet de urgență pentru eradicarea pandemiei !?! Pe de altă parte, Bolojan nu are dreptul la niciun concediu, din moment ce nu-i cu treabă, ca primar, mai bine de două luni din an ... timp în care face politică pentru eșuați !?!
Postat 30 Martie 2020, 11:28 de CrisDumi
e da
Concediul este un drept, in alte tari se acorda concordat vara. De ce ar trebui sa-si ia concediu ??!! Sa facem toti la fel???? nu e normal. Salariile sunt la fel??? Beneficiile sunt la fel???
Postat 30 Martie 2020, 10:33 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON