URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2013, 09:39

Bolojan, fan Logan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan circulă tot mai rar cu Renault-ul Laguna având celebrul număr de înmatriculare BH-09-XBO. Dar nu pentru că ar dispreţui maşina cu superdotări, banchete din piele şi volan din lemn cumpărată de fostul primar Petru Filip, ci pentru că, dincolo de faptul că e cunoscută, e şi ajunsă la peste 8 ani, iar întreţinerea costă din ce în ce mai mult.

Cum nici nu a fost de acord să se cumpere o altă maşină taman când a decis reducerea de cheltuieli pe la regiile din subordinea municipalităţii, primarul circulă câteodată cu un Logan MCV argintiu, cu numărul BH-08-MLG.

Rămâne de văzut cine va fi supărat de refuzul lui Bolojan de a schimba vechea limuzină de serviciu cu una nouă. Adică cel care se folosea, până acum, de bietul Logan...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Marele conducător Bolojan la volanul unui bun public
În perioada 2004-2008, s-au cumpărat câteva autoturisme prin zona municipalităţii. Renault Lahuna cu pricina a fost cea mai dotată, cea mai tare şi un pic mai scumă decât celelalte achiziţionate în aceaşi perioadă. De observat că doar Laguna are probleme, celelalte fiind în stare bună de funcţionare. De ce ??? Pentrui că Renault Laguna a fost excesiv utilizată, de un şofer nepregătit pentru acea maşină. Şi de ce ??? Pentru că Renault Laguna a văzut Aleşd mai des decât Oradea, după 2008 încoace ... pentru că aşa e cu naveta de la serviciu la domiciliul real. . Pe pariu că artoicolul acesta va sta doar o zi dacă nu mi se şterge postarea ???
Postat 08 Februarie 2013, 19:06 de Carp III
pi
pinonel, esti...pinost?
Postat 08 Februarie 2013, 13:43 de @pinonel
jeguri
numai cretini comenteaza p-aci?
Postat 08 Februarie 2013, 12:32 de ***
penibil domnilor !!!!
Gretos acest articol. Cum de mai rezista Bolojan la atata pupincurism??!! Bietul . Mi se face mila de bietul edil cum se compromite el umbland cu loganul. Conform Bihoreanul, primarul Oradiei si cand se c..a miroase a parfum.
Postat 08 Februarie 2013, 12:19 de horia
sugestie
Nu faptul ca a cumparat-o filip a distrus masina (desi asta ne sugerati!). Nici cei opt ani vechime. Raul cel mai mare i l-a facut masinii (si noua, ca noi platim angaralele) naveta nesimtita facuta timp de 5(cinci) ani de intaiul nesimtit al Oradiei. Asa ca sa faca bine si sa bage mana in buzunarul lui si sa o repare, s-o lase asa cum a gasit-o !
Postat 08 Februarie 2013, 12:05 de pinonel
j
bolojan roman adevarat tradator de tara vrem sa traim ca in ue nu ca in angola
Postat 08 Februarie 2013, 11:29 de j
Unu care circula cu tramvaiul
D.le primar acu dupa ce ti-ai tradat alegatorii si o mare parte din sustinatori prin impozitele aberante (impozitand un teren fara cladiri ca pe unu cu cladiri) poti sa circuli si cu bicicleta, nu ne mai intereseaza.
Postat 08 Februarie 2013, 10:55 de Oradean
manipularea se face altfel
asa cum o faceti voi e gretzoasa si urat mirositoare, cred ca ar mai trebui sa studiati un pic tehnicile de manipualre a maselor.
Postat 08 Februarie 2013, 10:34 de cititor
greatza pro(fund)a
voua nu va e sila, greatza, scarba, jena de limbile astea date in qur la Balbajan ? ca noua, cei care (inca) mai citim, ne e, zau !
Postat 08 Februarie 2013, 10:28 de Trestia Ganditoare
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON