URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Aprilie 2018, 16:22

Bihorel: USR vrea exterminarea clasei politice

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul Siviu Dehelean poate fi acuzat de genocid asupra clasei politice. Deşi face parte din aleşii poporului, s-a dovedit a fi capabil de acte mârşave asupra unora dintre colegii săi.

Alături de alţi colegi de partid a ticluit o campanie de eliminare a penalilor din politica românească. După ciuma lui Caragea, este cea mai devastatoare măsură asupra politicienilor băştinaşi. Dacă această măsură va fi aplicată, există riscul ca partide întregi să nu intre în Parlament, ci direct la Jilava.

Citeşte mai departe, pe blogul lui Bihorel!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
dacă ungurii așa au decis Orban este liderul
@Sandu1201: Poate ne explici sintagma " noi " și ce trebuie să facem ? Există " noi " și de altă factură ! Habar nu am dar este posibil ca ceilalți " noi " să fim mai mulți ! Așa e în democrație, majoritatea decide !
Postat 09 Aprilie 2018, 15:37 de dani-e-let
Da
Noi trebuie să facem asta , nu partidele politice
Postat 09 Aprilie 2018, 14:43 de Sandu1201
PCR transpartinic. Ep.: Un ”genocid” politic necesar pentru România reală.
I. Un ”genocid” politic necesar pentru România reală: Implementarea conformă a rezultatelor Referendumului pentru trecerea la parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari, din 22 noiembrie 2009. 1. La Referendum au votat 9,320,240 de cetățeni români, din care 6,740,213 au răspuns cu DA la întrebările: a) Sunteți de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România? b) Sunteți de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane? 2. Dacă pentru ”vitejii” din nomenclatura/activul: USR, PMP, UDMR, PMP, PCM şi PNL (noul PDL), acest deziderat al marii majorități a cetățenilor români, indiferent de etnie, este ceva inacceptabil (știu ei de ce!), ar cam fi cazul ca românii de bună credință din conducerea centrală a PSD să preia inițiativa (ex: echipa de ”amazoane” - Vasilica-Viorica Dăncilă, Carmen Dan Daniela, Lia Olguţa Vasilescu, Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu ş.a.). Ce de bănuți pentru educație și cercetare ar mai fi! II. O întrebare pertinentă (și) pentru domnul Cioloş, fost Prim ministru (tehnocrat) al României: Pe când un copy-paste după Emmanuel Macron, Președintele Franței, care urmărește reducerea numărului de parlamentari cu 30%? PS: 1. Critica constructivă este benefică României. Reale; 2. ”Doar adevărul ne poate salva!” – Oana Zamfir (Stancu) – Antena 3; 3. Comentariu demn și de atenția conducerii PSD Bihor
Postat 08 Aprilie 2018, 16:32 de stefan
chi chi kovesist
@testtest:cucu mov nu este capabilă să fie nici măcar dictatoare! Ea este mânuită de unii și executa niște ordine! Iar USR, creația unor servicii, va dispărea ca PPDD-ul!
Postat 08 Aprilie 2018, 09:14 de dani-e-let
sigur
Au semnat 3 milioane petitia pentru definirea familiei si nu s-a facut referendum, dar se va face acum cand au semnat de 10 ori mai putine persoane. Daca totusi se face, Atunci Ana Pauker, scuze, cucuveaua Kovesi, va deveni dictatoarea de facto a Romanicii.
Postat 07 Aprilie 2018, 23:57 de testtest
IMPOSIBIL!!!
Asa ceva este IMPOSIBIL de realizat in Romania, chiar daca ar semna 100% din populatia cu drept de vot, sfarsitul PSD cred ca va coincide cu o noua revolutie sau mai sigur cu sfarsitul lumii. Chiar daca are iz de gluma, e de plans, in mod real suntem condusi de puscariasi.
Postat 07 Aprilie 2018, 21:42 de detectiv
Pfff
Foarte bine! Hai USR! Astia chiar fac ceva
Postat 07 Aprilie 2018, 18:16 de alpi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON