URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Ianuarie 2016, 09:11

Bihorel: Piaţa Unirii e bolnavă. Are probleme cu circulaţia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum anticipam, cei 200 de mii de arhitecţi orădeni s-au dezlănţuit cu ocazia inaugurării Pieţei Unirii. Unii consideră lucrarea oribilă şi cer antivomitive, alţii laudă priceperea meşterilor italieni. Nimeni însă nu observă că piaţa e bolnavă. Are grave probleme cu circulaţia.

În mod normal, aşa frumuseţe de pavaj nu trebuia lăsat la anvelopa oricărui neam de manivelă.

Apoi este problema cu umbra. Detractorii susţin că nu vor putea să stea sub nişte copaci amărâţi, care nu fac mai multă umbră decât un bonsai.

Citeşte mai departe, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
@Kid
Pai, sunt foarte multi carora le place piata, cum arata si cum o sa arate. Tie, lui TDS si altora, nu va place. Care grup are dreptate? Sunt in acest caz parerile personale subiective? Si inca ceva, ca tot te dai homeomorf cu o bila (nu e injuratura, stai cuminte), generalizarea ta e obiectiva?
Postat 06 Ianuarie 2016, 22:46 de User anonimizat
Bine bine!
@Ducfer, mi-ai ridicat mingea la fileu...autorizatiile pt fatadele cladirilor cine le da? @Anticomunist, asta cu orice opinie personala e subiectiva de unde ai scos-o? Dupa teorema ta nimeni pe planeta asta de cacat nu este obiectiv. Ia mai gandeste-te.
Postat 06 Ianuarie 2016, 21:10 de Kid
OK
@anticomunist : Bineînțeles că e opinia mea ( exprimată aici ) dar se pare că este îmbrățișată de mulți alții, nu numai de kid !
Postat 06 Ianuarie 2016, 15:05 de TDS
@TDS, @kid
Totul e tern? Eu zic ca e doar opinia voastra si ca orice opinie personala e subiectiva!
Postat 06 Ianuarie 2016, 13:04 de User anonimizat
ne punem păturica și face plajă!!!
SI UN PICNIC, ACOLO!!!
Postat 06 Ianuarie 2016, 00:36 de ADINA
Kid,
Ştii ce-i interesant,că nimeni nu realizează galbenul predominant al clădirilor din piață,aia nu-i tot tern?Doar pavajul îi...
Postat 05 Ianuarie 2016, 20:59 de ducfer
WinDos
Doar atît poți?Slab!
Postat 05 Ianuarie 2016, 20:54 de ducfer
Re: ducfer
Hai la dispensarul pentru cazuri medii spre grave de tip neuro..., sectia pentru tembeli amatori, ca iti asigur o trimitere cu internare gratuita, pana te repar ... garantii nu-ti dau, ca poate esti din nascare asa !!!
Postat 05 Ianuarie 2016, 17:19 de WinDos
@ducfer
Fara sa ne legam de modul de realizare a finisajelor, ca sunt rosturi de dilatare ca nu sunt, ca sunt crapaturi care vor fi remediate ca nu sunt etc., cel mai bine a definit piata TDS: totul este tern. Nu ai un contrast nu ai nimic care sa fie pus in evidenta. Daca s-a vrut prin asta "sa se puna in valoare" cladirile din piata, s-a reusit fara doar si poate. Doar ca pt a pune in valoare cladirile puteau foarte bine sa toarne un beton amprentat. Efectul era la fel si costul de 1000 de ori mai mic. Bine ca totusi sunt bani europeni. Daca dadeau din bugetul orasului atatia bani pt uratenia asta, trebuiau impuscati. Cat despre umbra care va fi, sa dea Domnul sa o apucam si noi astia mai pe la jumatatea vietii. Ca sa fie totul clar: Bolojan a facut si va face mult mai multe pt oras decat a facut Filip, dar asta imi da totusi dreptul sa am o parere fara sa fiu catalogat lingaul unuia sau altuia. Rog eventualii comantatori pe aceasta tema sa se abtina.
Postat 05 Ianuarie 2016, 17:04 de Kid
PRIETENIA
@TC : Sper că nu mă incluzi în categoria „nostalgici după țepele lui Filip” ??!!Chiar nu îmi este dor de ele! Scriu mult mai puțin despre Filip nu pentru că l-aș aprecia pentru ceva dar nu mai e primar ( din fericire!!!!! ). În rest să nu uităm prietenia dintre diaconul misionar celib ( fără de care nici țepele nu ar fi putut fi „fără număr” ), prietenie cesionată cu succes lui Bolojan !
Postat 05 Ianuarie 2016, 11:35 de TDS
sa va reamintesc..70%
..degeaba se autoflageleaza pupincuristii lui man(galita) pe forumuri..oradenii cei multi nu sunt prosti si nici chiori sa nu aprecieze binele facut Oradiei de Bolojan. Piata si celelalte realzari(fara numar..)sunt apreciate nu doar de oradeani ci de toti vizitatorii orasului, asa ca 2-3 nostalgici dupa tepele lui Filip, chiar nu mai conteaza. Va urez un an nou Feicit si oradeanii cu bun simt si care vor binele orasului - vom REALIZA ORADEA MARE. Succes!!!
Postat 05 Ianuarie 2016, 11:12 de TC
TDS,
Piața era moartă de mult,de cînd a fost lăsată în paragină şi ocupată de oamenii străzii şi sărmanii aduşi în locuințele sociale din centru.Vara nu se putea sta pe bancă datorită mirosului de urină.Un miracol ce se petrece în prezent,deşi lucrarea nu e gata piața a reînviat,e plină de oameni.Însă trebuie să ieşi din casă să vezi asta.
Postat 05 Ianuarie 2016, 10:45 de ducfer
...
La aşa suprafață mare pot apăra crăpaturi superficiale care se remediază uşor.Restul sînt rosturi de dilatare care nu au fost încă sigilate.Lucrarea nu este gata dar unii nu găsesc decît să critice.Eu,am fost sceptic însă trebuie să recunosc că față de focarul de infecție moral şi sanitar dinaintea reabilitării este un MARE pas înainte!Şi da,va fii mai multă verdeață şi umbră ca înainte,trebuie doar să fii obiectiv în comparație.La partea negativă trec prea mulți stîlpi de iluminare datorită tehnologiei ecologice şi faptul că trebuiau reabilitate întîi toate cladirile chiar cu forța.
Postat 05 Ianuarie 2016, 10:41 de ducfer
PLUMB
O piață ternă ! Moartă ! Așa va fi și la vară ! Dintr-o piață vie, animată, cu lume multă trecând în toate direcțiile s-a trasnformat ( deja ) într-un spațiu inert , fără vlagă. Propun montarea în centrul ei a unei tribune de la care DICTATORUL să rosteaască discursuri sforăitoare printre dinții încleștați !
Postat 05 Ianuarie 2016, 10:40 de TDS
crapaturi in bolovani
Aparura crapaturi? Sau nu va lasa sponsorul Bolojan sa le vedeti?
Postat 05 Ianuarie 2016, 10:23 de andreimagheru
alt laudatio reusit...
poate mai exista si oradeni care au opinii si nu au simpatii sau antipatii in administratia locala...dar e grau sa crezi ca pot exista si opinii obiective fara simpatii si antipatii, asa-i? oare voi in ce categorie sunteti ?
Postat 05 Ianuarie 2016, 09:20 de Florin25
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON