URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2018, 18:01

Bihorel: Opt efecte ale modificării orarului la magazinele de pe Centru

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

1. Toate magazinele de pe Corso vor fi obligate de la 1 iunie să aibă programul cel puțin până la ora 21. Așa că multe vor deschide la ora 20.

2. Cei mai bătrâni știu că asta este metoda Nicu Ceaușescu. După ce a fost dat afară de la un bar, s-a jurat că atunci când ajunge președinte îi bagă pe chelneri în trei schimburi.

3. Va crește exponențial vânzarea pe timp de seară a șireturilor de pantofi și a perdelelor.

Citeşte mai departe, pe blogul lui Bihorel!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Da
Si institutiile publice ar trebui sa ofere toalete pe gratis, dar sa fie si indicatoare
Postat 28 Mai 2018, 20:47 de Sandu1201
@FaBULA,comentariu fabulos !
"..la două pișări plătite primești o bere gratis. " Comentariul e de milioane!Ar fi bun si pentru o lozinca, afisata pe benere mari ,afisate la fiecare manifestatie organizata de administratia Bolojan in Piata Unirii.Succes garantat !
Postat 28 Mai 2018, 19:06 de platona
Poiu
Corect ca trebuie o balanță
Postat 28 Mai 2018, 14:28 de Sandu1201
schimbari
Din pacate, nu avem garantii ca turistii nu se vor imbata, sau nu vor fi scandalagii, de asta exista politie. Eu cred ca aceste masuri vor forta si modela profilul comerciantilor din centru. Zicea cineva ca pentru a creste atractivitatea orasului in ochii tinerilor e nevoie ca Oradea sa fie oras viu, atractiv, cu diverse activitati, etc. Probabil locatarii din centru se vor muta incet- incet din centru in cartiere.
Postat 28 Mai 2018, 12:14 de cetateanbihorean
suplimentare de personal
zilele astea am intrat intr-un magazin pe Alecsandri si se plangeau duduile ca nu isi permit sa mai angajeze pe cineva ca sa le poata acoperi intervalul de functionare 9-21 si ca asta inseamna costuri mai mari de personal blablabla. probabil salariul lor era de 1200 net, ca asta e politica orientativa in oras.
Postat 28 Mai 2018, 09:52 de roger
Perpetuum mobile
9.Deficitul de încasări al comercianților va fi compensat prin taxa de WC. Deja se pregătesc ofertele Black Friday, la două pișări plătite primești o bere gratis.
Postat 28 Mai 2018, 09:04 de User anonimizat
@all ne-pesedisti
Crisdumi e o alta papusa a cuiva pe aici care ori atat de limitată ori face pe limitata, dar o face bine. Ca programul se prelungeste e bine, dar Sandule, nu uita, ca si "Al Vegas" (citam le cineva, Las Vegas" a fost construit pe o "mare de voma" (Charlie Sheen). Deci trebuie o balanta intre restaurante, baruri si cluburi. Din păcate noi avem putine restaurante de pretentii reale, nu doar la costuri, baruri asa si asa iar cluburile nu ma pronunt ca nu am visitat de mult (atunci nu erau nu stiu ce, doar cat sa zici ca e destul si asa). Conceptul de bar de noapte unde sa poti conversa cu ala de langa tine la o muzica intr-un volum acceptabil as fi o alta chestie buna. Daca sunt si nu stiu eu, mă înscriu (in centru sau zonele centrale ma refer).
Postat 28 Mai 2018, 06:43 de poiu
Cetateanbihorean
Corect spus. Asta e o măsură de atracție a turiștilor. Un turist care vizitează un oraș, de asta are nevoie , sa intre in magazin sa analizeze ce e de cumpărat. O cina la un restaurant. Pt ca altfel avem baruri , pub-uri, cluburi. Dar nu de genul asta de turiști avem nevoie, sa ajungem raiul turistilor bețivi.
Postat 27 Mai 2018, 23:37 de Sandu1201
asta e
Si nu le poti avea pe toate: si liniste-n centru ca in sanatoriu, si turisti, incasari si atractivitate a orasului mare. Vor fi plusuri si minusuri, beneficiari si contestatari
Postat 27 Mai 2018, 23:10 de cetateanbihorean
motivul programului prelungit
Asa este. In mod normal, in multe zone din Europa programul magazinelor este luni-sambata 8-22, duminica fiind program redus. In localitatile turistice, unde turistii vor sa manance, sa bea si sa se distreze, programul este diferit, orarul magazinelor si restaurantelor este diferit, fiind prelungit. Mergeti in Spania, Grecia, sau unde vreti voi, se castiga bani mai multi prin mentinerea programului prelungit, turistii sunt multumiti. Nemultumirea apare la cei care vietuiesc acolo.
Postat 27 Mai 2018, 22:17 de cetateanbihorean
@ sandu
Să știi că Eurioa civilizata se cam oprește la Debrecen
Postat 27 Mai 2018, 22:13 de User anonimizat
Bihoreanoradean
Vai samar de capul tau. Cum spunea cineva " tu nu ai fost mai departe de Debrecen si atunci doar la cumpărături de PARIZER ". Vezi că-i ora 17:00 dai drumu in casă
Postat 27 Mai 2018, 22:03 de Sandu1201
Europa civilizata
In Europa civilizata toate magazinele se închid la ora 17:00 in timpul săptămânii, Duminică fiind închis cu desăvârșire. Singurele deschise seara și în weekend sunt birturile și stațiile de carburanți (alea care nu-s cu pompe automate/autoservire). Doar mall-urile private au program mai lung dar și acela nu depinde de "voia" primăriei..
Postat 27 Mai 2018, 21:48 de User anonimizat
Hop si asta
Din 2020 incolo vine clona lui Filip si Oradea va intra in civilizatia incasa. Toti cei dinainte au tinut orasul in top, numai Bolojan a distrus totul. @CrisDumi poate ne ajuti sa vedem si noi marile realizari de dinaintea lui Bolojan si cum te-a scos Bolojan pe tine din civilizatie, pt ca eu nu ma simt a fi in aceeasi categorie. Ceva argumente te rog, mersi!
Postat 27 Mai 2018, 21:39 de detectiv
In sfarsit, a ajuns si Bihorel sa vada finalul.
Din 2020 incolo, cu alt primar, Oradea va reintra in civilizatie.
Postat 27 Mai 2018, 18:40 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON