URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iulie 2010, 10:45

Beat la volan, primarul din Giriş s-a buşit cu un fiu de judecătoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul comunei Girişu de Criş, Ioan Paşca (foto), s-a îmbolnăvit rău lunea trecută, după ce, beat fiind la volanul maşinii Primăriei, a făcut praf taman Audi-ul condus de fiul celebrei judecătoare orădene Elena Pop Blaga.

 În loc să recunoască boacăna, edilul s-a îmbolnăvit brusc şi s-a internat de urgenţă în spital, sperând astfel să scape şi de plata unor despăgubiri, dar şi de un eventual dosar penal.

De-aia s-a şi jurat în faţa poliţiştilor că accidentul a fost provocat de o cădere de glicemie ce i-ar fi întunecat vederea, chit că analizele medicale arătau că problema nu era cu zahărul din sânge, ci cu cel din pălincă. Ca atare, slabe şanse să scape de braţul lung al legii, cu atât mai mult cu cât cel faultat e fiu de magistrat...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
rautatea din oameni
Nu e corect sa judecam omul daca a gresit pentru ca toti gresim,iar daca va avea pagube de platit si le va plati el nu alcineva.Daca fiul lui a facut puscarie ,80 la suta din romani au facut,iar pedeapsa si-a traso el,nu altcineva.Cunosc bine familia,sunt o familie buna,care nu a facut rau la nimeni
Postat 11 Iunie 2012, 13:37 de stef adrian
injuratura
mancatear canceru de hot de primar ce esti ca numa atunci faci ceva cand vin alegerile.toti care ati ia apararea sunt lingai care te ling an * .as vrea so linga si pe guda mea in * ca-i in calduri arzavar focu pe toti care ai luati apararea .toti sunteti unsi cu cacatu lui.a facut pe banii europeni nu pe banii lui fraierilor.frrraieeerriilooooooorrrrr.
Postat 28 Aprilie 2011, 13:52 de roman cu talent
hotu
am fost cu fiusau an puscarie si povestea ce a facut tatasau pe vremea cand era militian si apoi politist este o javra si un hoot si el si toata familia lui.la cate dosare penale are ma mir ca nu l anghite pamantu pe care paseste. ia si pensie si salar de la primarie [asta nui hotie din banu public] de ce al toleeaza lumea pentru bani si altii de frica.povestea cine a lucrat la caminul cultural si la scoala, ca asa a luat contractele de executie daca ai face si lui termopane la casa din tarian si la anca vreo 2 care le mai are. este un hot si o lepra orinara,ardal focu iadului si pe el si pe tot neamu lui de ordinar
Postat 27 Decembrie 2010, 14:29 de ionut din constanta
ma rog
defapt nu era un audi ce un bmw si am si dovezi am poze daca vreti sa le vedeti danielarmani12@yahoo.com
Postat 02 Noiembrie 2010, 14:40 de daniel
Adevarul gol golut
Tu stii ce ii aia constitutie romanule complex ? Stii ce ii aia lege ? Stii ca pt un dosar penal trebuie sa ai un buletin de analiza toxicologica ? Il invinovatesti ca a furat ? Nu cred ca a furat mai mult ca tine !! Tu romanule care nu ai dinti in gura , achitati mai intai datoriile fata de bugetul local , fa-ti ordine in fata casei , in curtea ta daca o ai , precum si in familie dupa aia acuza pe cineva . Vorbesti de Opris ? Stii ca am participat la sedinta de C.l unde Opris , Cojocaru si Morna nu au votat un proiect de hotarare privind obtinerea de subventii pt pasunea comunala fapt pt care comuna a pierdut aproape 40.000 de lei . Astea le stii ? sau nu vrei sa le stii ? Iar daca ai sange in vene dute in audienta la primar la care am fost si eu si mi-a spus tot ce am dorit si mi-a rezolvat problemele . Du-te romanule complex numai sa nu fii urmas al complexului de porci din Palota !
Postat 27 Iulie 2010, 18:15 de Un om cinstit
Adevarul gol golut
pt romanul simplu : d-nul Pasca Ioan ne-a facut mult prea multe in aceasta comuna. Nu ati avut nici dupa ce bea apa , pana nu a venit el . Ce ati avut pana acuma ? Ati avut camine ? Scoli ? Gradinite ? Ati avut pod ? Zilele tarianului ? Ati fost muritori de foame !! Va bateti joc de el care v-a facut atatea ? Ce v-a facuth Flaschu ?Acest primar nu a furat destul . In locul lui imi faceam palate .. !! si vilee !! Dar voi sunteti niste oameni care va place sa traiti in mizerie , barfe , minciuni! In concluzie sunteti o adunatura de oamenii inculti ! Voi nu ati facuth puscarie ? Voi nu ati furat ? Fiecare plateste ce a facuth si asta numai D-zeu il poate pedepsi nuu voi , oamenii ! Eu personal tin la acest om ca a fost sincer si drept si s-a tinut de ce a promis in campanie. Ca nu v-a dat voua averii asta este alta mancare de peste . Ce ati fi asteptat ? Fiecare are norocul lui . Daca omul v-a facut o sosea voua va trebuie tot satul . Omul va da un deget , voi luati toata mana !La copii lui trebuia sa le faca la fiecare zece vile ! si nu una din chirpici !! Si da am uitat sa va spun , ca in fiecare tara din lumea asta are cate o vila .. asta nu ati stiut ! Romanule Simplu daca esti u
Postat 27 Iulie 2010, 17:24 de o consateana
replica la @romanul complex
@romanul complex ai dreptatein ceea ce ai scris si este drept tot ceea ce ai afirmat in scris despre primarul padurean cheretit Pasca Ioan eu unul @Romanul Simplu nu te contrazi.cSa -ti mai scriu ceea ce nu stii sa inconjurat de oameni cu care in perioada comunista a furat la greu dupa zicala ,,eu jandaru ,eu talharu `` a bagat in puscarie la greu pe cei din etnia rroma ,pe care acuma-i santajeaza ca nu le va mai da ajutorul social.@Romanul complex sa zicem ca are intelegerere cuu PDl pentru proiectul acela cu masura 322 ,dar sunt multe alte proiecte care pe hirtie sunt facute dar in realitate nu se vad ,ar fi niste strazi asfaltate care de fapt sunt pietruite,furaciuniule de geamuri termopan de la primarie,tigla cu care si-a acoperit casa de la scoala din Tarian,instrainarea pasunii ,locurile de casa pe care le are in Tarian,casa fiului sau pe care a construito cu firma care a construit remiza PSI in acelasi timp ,si multe alte abuzuri de functie.Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Iulie 2010, 21:48 de Romanul Simplu
trăim în România
Romanul Simplu, şi aici dau de tine? Se vede treaba că eşti a tot ştiutor. Spui tu că-l înhundă pe Paşca, primar de Giriş. Măi să fie. Eşti ori naiv, ori incapabil să înţelegi ce e cu ţara asta. Paşca... păi dacă ştiu eu bine (şi ştiu destul de bine) ăsta a fost miliţian, şi a fost miliţian înrăit, ajuns la Girişul de Criş de undeva din zona Beiuşului, fiind adus pentru că era un miliţian hotărât şi gata să tăbăcească orice piele de alement destabilizator al orânduirii comuniste. Nu ştiu cât şi-a demonstrat zelul, da ştiu că la mintea lui o putea face cu uşurinţă şi fără remuşcări. Crezi tu că unu ca ăsta pică? Păi e uns cu toate alifiile. A făcut servicii şi are cunoştinţe. Nu sunt infantil şi sunt convins că în România poţi să mori cu dreptatea în mână, iar adevărul nu iese întotdeauna la iveală. Nu-mi place individul (fii atent la el ce faţă are, l-am văzut de câteva ori, parcă era ultimul om, îi ieşea cămaşa din pantaloni) da nu cred că pică, în plus îl bănuiesc că are o înţelegere cu PD-L (merge cu ei la locale următoare), are proiect aprobat pe măsura 322 deşi s-a tăiat la greu între proiectele de la primarii opoziţiei.
Postat 07 Iulie 2010, 20:36 de românul complex
imprejurarile accidentului si urmarile lui
Imprejurarile produceri accidentului sunt clare fiind ziua luni si sarbatorind in avans sfintul Petru ,primarul Pasca Ioan la volanul autoutilitare Dacia papuc a Primariei Girisul de Cris ,a intrat pe podetul ABC-ului consilierului PNL Santau Ioan din Girisul de Cris de pe soseaua si neasigurinduse si fiind si in stare de ebrietatea cu 0,22 grame alcool in aerul expirat ,s-a produs accidentul ,a venit la fata locului secretarul Primariei Girisul de Cris,a venit Politia,a venit Ambulanta si s-a internat in spital cu rani grave (zicese dar nu este adevarat,pentru ca era beat ) Primarul Pasca Ioan, nimic mai adevarat ca joi trebuia ca sa mearga in delegatie in Anglia pe insula Mann cu care este infratita comuna Girisul de Cris,a stiut toata lume din comnuna Girisul de Cris ca este plecat in Anglia in delegatie in insula Mann ,dar el s-a ascuns acasa si a incercat ca sa-si aranjeze situatia penala in care se afla.Si vorba unui superior de-al sau din Politie care i-a spus inainte de pensionare ,,Pasca pensioneazate ca la cite fapte penale ai facut nu putem ca sa te mai acoperim si sa te scoatem basma curata .Aceasta este situatia.Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Iulie 2010, 20:18 de Romanul Simplu
replica la articol
,,NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE`` articol din constitutia ROMANIEI,daca se merge mai departe cu acest mic dosar penal de conducere in stare de ebrietetate si neacordare de prioritate (a mai avut un accident tot in asemenea imprejurari si aceeasi problema,si nu este nici un an de zile de atunci in Sintandrei cu masina personala tot asa stare de ebrietate si neacordare de prioritate) plus alte mari dosare penale intentate de catre consilierul local PDL Ioan Opris toate dosare penale ale primarului Pasca Ioan se ajunge la suspendare din functie a primarului pe durata cercetarilor penale si alegeri anticipate pentru functia de primar in comuna Girisul de Cris. Primarule Pasca Ioan acuma nu mai esti politist corupt securist ca sa mai poti ca sa tragi maneta de intrerupere a curentului electric de la postu TRAFO Palota ca sa nu vada locuitori comunei Girisiul de Cris la televizor la postul PRO TV ce fapte penale a facut fiul tau Florin Pasca,acuma vei suporta consecintele faptelor tale penale. Fara dusmanie fara pretenie doar adevarul si dreptatea spusa in fata .Totul se plateste odata si odata nimic nu ramane neplatit. Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Iulie 2010, 19:27 de Romanul Simplu
hmm
daca voi ziaristi promovati chiar si sub forma de caterina faptul ca o persoana lezeaza o ruda a unui magistrat si sunteti siguri ca nu va scapa de urmari numai pt. ca persoana lezata este fiul unui magistrat,atuncia ce sa mai zis de restu populatiei care intelege din ce citeste prin pressa sau la tv,nu era mai simplu sa pomeniti de articolele de lege? daca era fiul unui taran o dadeati pe invers adica in mod cert pt. voi era ca primarul asta scapa si vinovat era fiul taranului,ar trebui sa va ganditi inainte sa scrieti ceva,fiindca alti interpreteaza gresit viata de zi cu zi,cand le apare o problema in cale in loc sa faca reclamatie si apeleze la drepturiile lor care li se cuvin,atuncia nu mai au curajul pt. deh stiu ca este fiul unui magistrat si in mod sigur nu vor avea castig de cauza,pe urma noi articole in ziar apar si spune lumea ca ii frica la om sa depuna plangere,asa instruiti voi pe cititori?pacat.
Postat 07 Iulie 2010, 12:55 de el doradeo
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON