URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2012, 09:20

Autonomişti cu capu-n lună

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Foarte activi pe Facebook, membrii Partidului Popular Maghiar din Transilvania au dat încă o dovadă că sunt de pe altă planetă. De pe Lună.

Zilele trecute, un reprezentant de-al lor a postat un afiş cu un tip care ajunge pe Lună şi "împlântă" un steag pe care stă scris "autonomie".

Mesajul PPMT-iştilor alăturat imaginii e "Un pas mic pentru România, un pas uriaş pentru maghiarime".

Gura păcătosului adevăr grăieşte! Deci dacă într-adevăr PPMT-iştii vor avea autonomie doar acolo unde au împlântat steagul, Bihorel e primul care se angajează să dea reprezentanţilor acestui partid pământ pe Lună, cât vor ei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
assimilim tot ce nu e roman ?!
Care germani ,te referi la sasi si svabi pe care statul roman a alungat in timpul lui Ceasescu cu politica national socialista ceasisto sovina ? Dupa ce s-a alungat o mare parte din natiunea germana din transilvania mai aveti si obrazul de a fraterniza cu ei ,asta numesc eu cinism balcanico mincinoasa...
Postat 09 Decembrie 2012, 17:43 de Muller
E mult loc pe Luna
E mult loc pe Luna pt. cei ce vor autonomie romanii si etnicii germani ca mine vom ramine pe PAMINT.
Postat 08 Decembrie 2012, 22:05 de Teutonul
Planeta ?
Sa inteleg ca Luna este planeta ? Dupa voi se pare ca da. Dupa altii mai vechi (batrani) e doar un satelit natural al planetei Pamant.
Postat 08 Decembrie 2012, 10:55 de Athos
vizonare placuta
www.youtube.com/watch?v=iV1nt4hu_B4&feature=share
Postat 08 Decembrie 2012, 08:32 de zzz
Doamne ocroteste-i pe romani!
La anul si multi ani :))) !!! DAR NICIODATA IN ROMANIA!!! Sa incerce in Slovacia. ROMANIA, TREZESTE-TE! Felicit si decizia de la Brasov: Primarul municipiului Sfântu Gheorghe este obligat, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Braşov, să asigure inscripţionarea oricărei denumiri sau informaţii publice mai întâi în limba română, apoi în maghiară. ?ref=homett.
Postat 07 Decembrie 2012, 23:14 de Calin
fara viza
Mi ar placea ca dupa alegeri, sa fie indrumati toti extremistii autonomi, nu pe luna ,sa nu iradieze pamantul, ci in Sahara sau Mongolia !!!
Postat 07 Decembrie 2012, 20:55 de Atilla...
Ha ha ha
Foarte tare articolul.N-am mai ras de mult asa!!!!:)))))))))))))))))))))))))
Postat 07 Decembrie 2012, 19:07 de cman
well....die my mother if I lie
sigur ca autonomia mult visata de ei este posibila, adunati frumusel in doua judete, eventual impreuna cu tiganii, frumos puse granite in jur cu viza de intrare in romania, dar din aia ....milogeala si cerseala ca la ambasada sua din bucuresti, sa intre 2 unguri pe an in romania maxim....si pe cuvant ca ar fi suficient, sa se autoguverneze intre ei sa se autof...ta intrei ei, nu ne mai intereseaza
Postat 07 Decembrie 2012, 18:56 de and so on
well....die my mother if I lie
amu...cine suntem noi sa le spulberam visele? sa-i lasam sa viseze linistiti...cum viseaza de secole, tre sa recunosc ca au un tupeu mai ceva decat curvele de pe centura, romanii n-au drepturi in ungaria sau alte tari cate au ei aici...si tot nu-s multumiti, ma mir ca nu cer autonomie toata uniunea europeana, cred ca nici aia nu le-ar fi de ajuns...ce sa faci, daca or fi facut foamea prin stepele asiei? amu le trebe pamant...hshahahah, si lui ion a lui rebreanu tot pamant i-a trenuit, sa-i punem sa citeasca macar finalul din ion....desi la cat is de redusi nu cred ca-l vor intelege
Postat 07 Decembrie 2012, 18:51 de and so on
promisiuni ori minciuni din 1918 !?
Parca nu martienii ci romanii au promis prin declaratia din Alba Iulia de 1 dec 1918 dreptul la autoguvernare tuturor natiuniilor [popoarelor] din Transilvania. Iar asatzi v-a zberiati de acesta ,invatati s-a tineti promosiunile daca va dati asa de mari pamanteni :)) \"Adunarea Naţională proclamă următoarele: 1. Deplină libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie, prin indivizii din sânul său, şi fiecare popor va primi drept de reprezentare în Corpurile legiuitoare şi la guvernarea ţării în proporţie cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc. \" Adica in primul punct s-a promis natiuniilor din Transilvania dreptul la AUTOGUVERNARE, insa nici pana azi nimeni nu vrea s-a auda de el... Oare ce fel de sarbatoare acela a carui proclamatii nici pana azi nu se respecta? www.dediserver.eu/hosting/ethnodoc/data/RO19181201_1.pdf
Postat 07 Decembrie 2012, 18:48 de sinnfein
Recensamantul
Astia confunda luna si Europa cu Mongolia, marfa cu ambalajul si sula cu prefectura, avand in vedere ca maghiarii sunt doar 19 % din populatia Ardealului.
Postat 07 Decembrie 2012, 10:32 de Radu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON