URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iulie 2011, 10:09

Atenţie, se închid uşile la Primărie!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan caută cartelele sistemului de acces în clădirea municipalităţii cumpărat de Petru Filip, dar dezafectat din cauza protestelor orădenilor.

În următoarele săptămâni, după mutarea tuturor birourilor care lucrează cu publicul în "piramida" din curtea Primăriei, accesul publicului la etajele superioare va fi limitat pentru a bara calea vânzătorilor ambulanţi care deranjează funcţionarii din muncă, dar şi pentru ca aceştia să nu intre în contact direct cu cetăţenii care i-ar putea ademeni cu "atenţii" pentru a le rezolva mai rapid cererile.

16 cartela.jpgÎn luarea deciziei a cântărit greu şi faptul că săptămânile trecute Bolojan a dat într-o toaletă de la primul etaj al clădirii peste un boschetar care îşi desfăcuse boarfele şi se bărbierea liniştit.

Păi, la câţi au fost "raşi" din Primărie în ultimii doi ani, nici nu găsea loc mai potrivit. Oricum, dacă prin absurd Bolojan găseşte cartelele, orădenii vor putea spune despre şefii oraşului că sunt cam încuiaţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
bravoo lui un om liber
de ce insistati sa l aduceti pe calea cea buna sa raspunda pentru faptele lui, sfatul meu nu mai comentati IGNORATI L nu exista si nu va exista niciodata pentru noi, eventual pentru neamurile lui, dar pentru noi oradeani niciodata, parerea mea, NU TE VOTEZ BOLOJAN:))))) mai bine mor decat sa ti dau votul:))), ajunge cate ai facut: NIMIC , altul facea mult mai multe si CALITATE.
Postat 09 Iulie 2011, 20:00 de da!
metrou
Draga Ionel ai dreptate , da parca tot e bine ca ,,astia" (stii tu cum le zici ) mai citesc si afla cate ceva . Sa fim rabdatori , cu timpul poate isi vor mai schimba si ei modul de gandire si exprimare...... Doamne ajuta Romania si mai ales ajuta-i pe romani !
Postat 09 Iulie 2011, 19:04 de suparatu
Criza-criza, dar nici asa !
Chiar nu e nimeni sa modereze postarile ?! Ajunge sa posteze'' orice oligofren, orice repetent de scoala primara ?! La latratori din acestia le trebuie un garbaci peste bot, sa fuga schelalaind !
Postat 09 Iulie 2011, 15:25 de ionel
boschietariu
amu vin da la cazan , da atata rautate n-am mai vazut ... nu mai am ce zice ....io oricum is cu bolojan si nu ma tem s-o zic cu tata forta ...ase...
Postat 09 Iulie 2011, 15:21 de ciuciculu
daca esti dependent de pastile
nu le recomanda si altora , nu vezi esty epava sociala daca nu scriu corect te balbayyy asa ca arunca pastilele in WC din curte:))
Postat 09 Iulie 2011, 14:37 de @soso
pastilele....
Esti extrem de amuzant si ma binedispui dar asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa-ti iei medicatia.....
Postat 09 Iulie 2011, 10:50 de soso
arata mi tu mie
legea care ma obliga sa scriu corect, daca mai faci asemenea acuzati de dau in judecata pentru discriminare cine mata te crezi sa tot acuzi ? cine mai termina te cu scrisul corect nu e obligatoriu, ai inteles, agramat neagramat nu esti tu in masura sa acuzi, tu esti in masura sa te corectezi pe tine din om ai ajuns animal dresat cu zgarda:)) si pedigreee.
Postat 09 Iulie 2011, 08:53 de @soso
@fanel faci ce face BOERICA evaziune en grosss
dar nu te luat nimeni la ROST de unde ai VILOACA DE MILIOANE DE EUROOO urmeaza tatatie :)) deci RAHHHHa de societate se fura pe rupte :)) dar nu conteaza tot al nostru este:)) ASTA E ESENTA dar avem nevoie de oamenii care nu sunt corupti.
Postat 09 Iulie 2011, 08:18 de da interesant
Uite un cretin platit din banii nostri !
Dobitocul asta care posteaza sub diferite subnume, are treaba cu boerica cat are si cu integrala lui Fourier ! Treaba lui e sa inunde acest forum cu porcarii, sa uite lumea ca stapanul lui vrea sa transforme primaria intr-un barlog al lupilor. Acum daca finalul ar fi ca si cel de acum aproape 70 de ani, (vezi ULTIMELE ZILE ALE LUI HITLER) mai ca n-as zice nu !
Postat 09 Iulie 2011, 06:00 de fanel
de ce urlati ca altii fac evaziune ajung MULTIMILIARDARI, care e problema??????
CENZURAT
Postat 08 Iulie 2011, 22:46 de hooopa
multimiliardarul craiovean Genica Boerica
CENZURAT
Postat 08 Iulie 2011, 22:41 de hooopa
Postat la: 13.11.2006
CENZURAT
Postat 08 Iulie 2011, 22:39 de hooopa
Realitatea TV » Transcript » 28-05-2011
CENZURAT
Postat 08 Iulie 2011, 22:28 de hooopa
BLAGA stia era in MINISTER
CENZURAT
Postat 08 Iulie 2011, 22:10 de hooopa
Boerica era la TV ca a facut un accident nu va amintiti:)) 21 de aniiiiiiiiiiiiii
CENZURAT
Postat 08 Iulie 2011, 22:02 de deci se poate miliar
de ce plang unii?
Celor care tot insulta be Bolo: care dintre primarii din ultimi 20 de ani au construit 6 poduri intr-un an? Cine a adus investitorii intr-o perioada extrem de dificila dpdv financial? Care primar a reusit sa curete strazile? Care primar a aranjat intr-un mod civilizat malurile Crisului? Cine dintre primarii a facut eforturi pentru a reabilita cladiri patrimoniu din centru? Si care primar si-a ridicat vocea sia facut pasi impotriva folosirea ilegala a spatiilor publici? ...Deci? Si ce daca inchide accesul la etajele primariei, daca n-avem ce cauta acolo? In fiecare luna este ziua portilor deschise, daca doriti sa vedeti etajele primariei! Ce oameni sunteti, plangeti din cauza ca nu puteti urca unde chiar nici nu avem ce cauta! Totul se afla la parter, accesibil si foarte comod. Sper din tot suflet ca intr-o zi de iunie din 2012, Bolojan va depune juramantul pentru a doua oara in sala mare a primariei! :) Va doresc o zi buna in continuare tuturor!
Postat 08 Iulie 2011, 21:56 de warrior
Inauntru e mai bine ca afara?
Atentie? Se inchid usile la primarie? Bolovanul ramine inauntru, fara apa si fara mincare sau, dupa ce baga cheile in buzunar, pleaca de unde a venit?
Postat 08 Iulie 2011, 20:35 de BURN
Fariseii
Nu a exitat nici un protest al cetatenilor privind accesul electronizat din vremea lui Filip. Singurul care a vrut sa dea bine cu desfiintarea cartelelor a fost chiar Bolojan. Dupa ce a intors cu susul in jos intregul sistem stabil de administratie publica, i-a dat afara pe cei care stiau despre ce e vorba si a adus tot amatorismul de Alesd la Oradea. Acuma ar vrea sa refaca sistemul anterior. Adica am pierdut alti 4 ani cu razbunari personale ale camarilei PNListe impotriva celei PDiste. Bravo Bolojan, ne-ai pierdut si noua timpul si tuturor celor care au crezut in tine Pacat si degeaba.
Postat 08 Iulie 2011, 20:13 de Book
eu nu inteleg
primarul aplica regimul chinezilor ne inchid femeile lipsite de aparare, ce se intampla, ce e Primaria institutie militara?
Postat 08 Iulie 2011, 15:03 de un roman
mai ati sterilizat Boschetul:))
mai nu uitati sterilizati ca poate lasa grea pe una din primarie:)))) si nu mai transmite si ceva pe cale urinara:)))
Postat 08 Iulie 2011, 14:56 de dan Bihoreanul
trifa
Am o mica curiozitate....tu ce cautai in cluburile de homosexuali , in rest ramane cum am stabilit....mirosul e in toate.........aaaaa ...te-am prins ca nu stii sa scrii.....si ca esti cam agramat......pune mana pe carte mai golane si lasa -l pe bolovan cu toaletele lui...
Postat 08 Iulie 2011, 13:13 de soso
soso
SOSO,eu te-am vazut in cluburi cu homoxexuali beat crita, cind ai postat mai jos remarcile tale despre primar erai droghi?Bolojan niciodata nu a luat mita ca amicul tau ghilea,este incoruptibil si CEL MAI BUN PRIMAR AL ORADIEI din ultimii 20 ani,ca va convine,ca nu ,nu ve-ti reusi sa-l murdariti in ochii oradenilor,a facut prea multe lucruri bune pt oras.Magarilor care-l ponegriti
Postat 08 Iulie 2011, 12:22 de trifa
iancu.prostovanul
Mai Iancule,la tine in apartament cind schimba instalatorul o teava sau repara o instalatie de apa sau incalzire nu opreste furnizarea apei de la camin sau sursa?cum ar putea repara?chiar asa de analfabet(a) esti?dar poti sa inviti si tu la tine niste boschetari sa se spele, la fel , este valabil si pentru "anca"Nimanui nu-i convine sa spele dupa boschetari poate voua va convine, luati-i in b rate si duceti-i cu voi acasa NESIMTITILOR
Postat 08 Iulie 2011, 12:13 de trifa
bolovane nu uita, primaria nu-i a ta !
Nu m-ar deranja daca ar sapa transee, ar mina intrarile si ar monta usu blindate ! Cu o conditie : sa nu ne mai ceara taxe si impozite, sa se joace de-a primaria proprie ! Dar atat timp cat isi permite sa traiasca (si chiar foparte bine !) din taxele si impozitele noastre nu mi se pare o ok ! Ca nu-i primaria lu' masa sau tac-su si nici n-o va lasa mostenire (fereste-ne, Doamne !) ! Si as mai intreba cu ce se ocupa handralaii aia ai lui Leuce ?! Oriunde e nevoie de ei, nu-i vezi ! Oriunde e rost de impuscat francu', hop si ei ! Stiu ca sunt retardati si niste oligofreni, dar chiar nu a fost nici unul angajat pe bune ?! Macar doi sa se gaseasca sa poata pazi intrarile, nu cred ca cerem ceva nemaipomenit !
Postat 08 Iulie 2011, 12:03 de ionel
Primaria cand se inchide?
Primaria nu se inchide?mai nou are alt rol in societate nicidecum de a servi cetateni, numai de a incasa si plati salarii e clar de vizil.
Postat 08 Iulie 2011, 11:54 de ionel
Probleme
Daca nu stiati bolovanu a avut intotdeauna probleme cu toaletele..Cind era mare prefect se trezeau functionarele cu el in toaleta...Asta spune multe....probabil acolo era parfumul lui preferat...Dar apropo alegatorii nu au voie sa stie ca domnul se trateaza periodic la Viena si nu pt orice ci pt o boala la etajul superior....
Postat 08 Iulie 2011, 11:53 de SOSO
voi sunteti animale nu Oameni
traiesc printre oamenii nu animale ca si voi:))) auzi Primaria lui ca a fost facuta de masa si taica suuuu , vai de capul vostru unde ati bagat banii in fundul BUGETARILOR ce va povestesc si avem pensionari care mor de foame, asta da primar, jos CLOPU!
Postat 08 Iulie 2011, 11:38 de anca
la tine e cert...
nu mai trebuie sa ne punem intrebari tu chiar esti nebuna de rational nu poate fi vorba.
Postat 08 Iulie 2011, 11:23 de @anca
l ati votata l ati ales suporati l:))
ha, ha,ha ce boschetar trebuia medaliat a vrut sa fie stilat in fata ghiseului dar expplicati voi taranului gosjdist ca teoria contrazice parctica, e PRIMARIA lui sau a cetatenilor , se contrazice, boschetar neboschetar e si Primaria lui, CORECT! suntem rationali sau nebuni, dle.PRIMAR? in primul rand partea cu spaga nu tine si va spun de ce in mod normal cetateanul poate trimite totul scanat fara sa intre in contact cu un functionar public, asa nu are PILE recomnadate dar lasati asa se mai vede omul un cadou ceva, mai rezolvam si altele, de ce credeti ca se mizeaza pe salariati ca sa culeaga, e logic, dar f curand se vor elimina nu avem banii de salarii preferam sa i dam copiilor cu probleme ei vor plati impozite in viitor, restul la privat sa faca doasare si sa emita factura, simplu ca buna ziua.
Postat 08 Iulie 2011, 11:16 de anca
Ipocriti, parveniti, "ajunsii" vremurilor
Incorecta decizie, caci ar trebui ca toti oradenii care raman fara apa calda din cauza interminabilelor revizii sau privati de apa calda din cauza administratorilor ATESTATI de Primarie care au delapidat banii, ar trebui, spuneam, ca toti acesti oradeni sa mearga sa se spele la Primarie. Sa-si duca si rufele, vasele si ceaunul de bogracs la spalat. Si ar mai putea veni si oradenii care nu-si permit sa plateasca apa calda la pret de titei, benzina si metale pretioase. Iar cei aflati in Zona Metropolitana Oradea dar neracordati la apa, sunt asteptati si ei la baia comunala din Primarie. Macar atunci am putea spune ca e bunal la ceva si Primaria!
Postat 08 Iulie 2011, 10:44 de Iancu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON