URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Noiembrie 2013, 10:11

Atacul cu scaunul: Şeful APIA, Florian Pavel, a scos toate scaunele de pe holurile instituţiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ţăranul bihorean nu mai are scaun. Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Bihor, Florian Pavel, a ordonat săptămâna trecută să fie scoase de pe holurile instituţiei toate obiectele suficient de tari încât să le poată băga sub şezut fermierii care aşteaptă pe holurile instituţiei redactarea cererilor de subvenţii.

Află de ce, pe blogul lui Bihorel!

UPDATE:

Într-un drept la replică trimis BIHOREANULUI, conducerea APIA a explicat de o manieră interesantă măsura golirii holurilor de scaunele pentru vizitatori: „Pentru corecta dvs. informare, vă aducem la cunoştinţă faptul că au fost scoase scaunele de pe coridoarele APIA, Centrul judeţean Bihor, deoarece s-a încheiat perioada de preluare a cererilor pentru 2013, iar cele aferente anului 2014 vor fi preluate începând cu data de 1 martie 2014". Altfel spus, mai poftiţi pe la vară!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Roxanei Vladescu
Doamna Roxana Vladescu, cereri de plata se preiau la APIA pe tot parcursul anului, dar, in perioada 1 martie-15 iunie numarul cererilor depaseste 39000, motiv pentru care, se creaza un disconfort pentru functionarii APIA si fermieri. In prezent, numarul cererilor este redus, de aceea au fost ridicate scaunele de pe holurile APIA, urmand a se gasi pana in primavara o solutie decenta pentru toti cei implicati in aceasta actiune. Desigur, Bihoreanul face din tantar, armasar. Este si aceasta o politica editoriala care trebuie respectata. Numai bine doamna Vladescu, iar pe viitor nu mai semnati Romanasul.
Postat 19 Noiembrie 2013, 22:13 de Romanul normal
bunul simt
Saracii oameni, sa stea si in picioare si drepti pentru munca si banii lor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 19 Noiembrie 2013, 21:55 de Maria
ni mă că să iau cereri
Astia cred ca daca santem tarani si muncim suntem prosti bota. Amu ne spun co luat scaunele ca nu se preiau cereri, apoi ca se preiau, ba de motorina, ba de vaci...
Postat 19 Noiembrie 2013, 21:52 de Românașul
ni mă că să iau cereri
astia cred ca daca suntem tarani si muncim nu ca ei, sântem prosti botă. amu zic ca nu se preiau cereri si o luat scaunele, amu ca se preiau cereri la motorina...
Postat 19 Noiembrie 2013, 21:37 de Românașul
@Fermier
Daca citeai presa locala, in ansamblul ei, aflai si tu ca se preiau cereri pentru motorina aferenta perioadei 10.10-31.12.2013, pana in data de 13.12.2013 si cerere preliminara pentru motorina ce va fi subventionata in perioada 01.01-30.09.2014, termen de depunere 31.12.2013. Fermierule, esti atent la barfe, nu la agricultura. Sper sa nu fii si tu un alt gen de Romanul simplu.
Postat 19 Noiembrie 2013, 20:39 de Agricultor
REPLICA
JOS CENZURA DE PE FORUMUL BIHOREANUL!Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 19 Noiembrie 2013, 20:03 de Romanul Simplu
Alo alo..
Acum am citit in ziar ca se preiau cereri de motorina,ministrul zice ca se preiau,in Bihor nu se preiau?????
Postat 19 Noiembrie 2013, 17:37 de Fermier
@Romanul simplu
Tizule, ai fost, esti si vei ramane un biet purtator al cuvintelor pe care deputatul Roman nu le poate spune. APIA este o institutie cu profil european aflata in slujba actualilor si potentialilor beneficiari de subventii comunitare si bugetare. Ai pierdut un proces pentru ca ai ascultat de PAVEL. Cine e prostul: tu sau el? PAVEL a sustinut, in limita normalitatii si legalitatii, constituirea de asociatii si sindicate in agricultura, tu vezi doar realizarile noului tau coleg de partid(PC). Tizule, PSD nu are vevoie de oameni ca tine, iar credibilitatea acestui partid nu poate fi distrusa de amarati ca tine sau deputatul Roman. In ceea cel priveste pe Emilian, poate ai vreo nepoata sa-i verificam trasaturile legate de sex. Tizule, provoci mila prin ceea ce scrii in numele deputatului Roman. Nu-ti vrem raul, dar neputinta si frustrarea ta nu au leac, motiv pentru care, nu vei fi niciodat un roman normal.
Postat 19 Noiembrie 2013, 14:33 de Romanul normal
replica la replicanti
Bah @roman normal poupincuristul lui Pavel Florian sa-ti raspund decent.1) NU sunt pourtatorul de vorbe al deputatului PSD Ioan Sorin Roman.2) ADEVAR si DREPTATEvorbele mele nu barfe si minciuni3)APIA Bihor o institutie capusa care pt orice ` greseala gramaticala ` te poune sa refaci dosarul.4)Procesul pierdut pt ca incompetentul director DADR sa nu-si strice relatiile cu alt director de deconcentrata .5)Neputinta lui de infiintare a asociatiilor si sindicatelor a fost REZOLVATA de catre urmatorul dir @roman normal nu conteaza ca sa te citez `te va duce la pierire ` lasa bah sa traiti voi sanatosi si fericitit retribuiti din banii publici pe salarii de mii de euro pe care NU-i meritati , sa traiti bine vorba lui Basescu ,tu popincuristul , Pavel Florian incompetentul, si fiul sau Emilian Pavel care a facut de rusine PSD Bihor cu trasaturile lui homosexualesi actin;le tineretului social democrat bihorean neefectuate ca asta era beat mort , lasa bah sa fie pacatele mele dar macar pana pier sa scriu ADEVARUL si DREPTATEA ca sa se cunoasca de catre romanii simpli bihoreni!@Alunu nu vreau NIMIC , numai sa distrug credibilitatea PSD Bihor!:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 19 Noiembrie 2013, 07:19 de Romanul Simplu
pavele si flore nost
da voi va certati ca ,,orbii,, dar de secretara lui tov PAVEl ce ziceti.............acolo e treaba si aia da secretara.....pentru o asa secretara si asa funptie sa tot lipesti afisuri in campanie cu fii si cu toate neamurile, asta tre vazut nu scaunele.................sau io mai tanar vad ce im place iara vou cam ce va doare...............scaunul
Postat 18 Noiembrie 2013, 22:01 de alunu
@
Tizule, alias purtatorul de vorbe al deputatului Roman, tu barfesti desi in ultimul an nici macar nu ai fost la APIA, altfel ai fi vazut si tu ca se respira deja aerul normalitatii. Desigur, mai sunt multe de facut, dar, incet, lucrurile vor intra in matca normalitatii. Cozile din perioada campaniei de preluare a cererilor se datoreaza, in principal, faptului ca oamenii nu respecta planificarea facuta de functionarii APIA si lipsei de spatiu, existand, inca, 4-5 functionari intr-un singur birou. In legatura cu procesul pierdut, insisti, in prostie, cu vinovatia lui PAVEL, desi in instanta conteaza doar probele administrate. Cat priveste asociatiile si sindicatele, nu sunt apanajul unor directori, ci exprima liberul consimtamant al celor ce doresc sa se asocieze intr-un anumit scop. Diabetul si frustarea propriei neputinte te va duce spre pieire, Tizule, fara a avea placerea de a-l vedea pe PAVEL pensionar. Pacat de tine, Tizule, ai putea sa intri si tu in randul romanilor normali!
Postat 18 Noiembrie 2013, 21:33 de Romanul normal
replica la @Romanul normal
@Romanul normal nu acuza oameni daca nu ai dovezi, si de jena si de mirul lumi esti tu bah!:))=)) .Am mai explicat pe forumul Bihoreanul de multe ori ca suntem 3 persoane distincte diferite una fata de cealalta 1)deputatul PSD Ioan Sorin Roman,2)@romanul complex alias Alin Avram si @Romanul Simplu adica eu@Romanul Simplu . @Roman normal sa-ti raspund decent la acuze si insulte .1)NU!NUI! Nu se vede nimic la APIA aceleasi cozi interminabile si aceasi atitudine din partea angajatiulor..2) scaunele trebyiau sa ramana acolo pe coridor ca se mai odihneau si tarani macar acolo stand si asteptan randul la APIA Bihor .3) Am pierdut procesul datorita incompetentei expertizei si sfatuluilui Pavel Florian de ma impaca cu vecinul.Pavel Florian indemna tarani in mandatul trecut de director DADRde a se asocia de face sindicate, asociatiile de proprietariproducatori numai ca acestea le-a facut la DADR Hodisan Nicolae ex PDL actual PC, asta nu afost in stare,numai sa laudat pe degeaba, la pensie cu el ca nu merita alceva , comunist, criptocomunst care a beneficiat de toate si atunci si acum , iesi afara javra ord !:))=))Hai SICTIR da-l dreacu !:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 18 Noiembrie 2013, 19:57 de Romanul Simplu
@Romanul simplu
Tizule, alias deputatul Roman, suntei de toata jena. Daca ati avea putin bun simt ati recunoaste ca se vede prezenta lui Pavel la APIA, in conditiile in care v-ati deplasa sezuturile pana pe str. M. Corvin sau la Centrele locale APIA. Scaunele au fost luate de pe coridoare deoarece campania de depunere a cererilor pentru 2013 s-a incheiat, iar cererile pentru 2014 se vor depune incepand cu 1 martie 2014. Nu cred ca ai pierdut procesul din cauza lui PAVEL, ci din lipsa de probe. De asemenea, treaba cu asociatiile si sindicatele nu tine de PAVEL, ci de cei care doresc sa se asocieze intr-un scop sau altul. Tizule, alias deputatul Roman, sunteti de toata jena!
Postat 18 Noiembrie 2013, 15:26 de Romanul normal
de tot rasul
Eeee nu va suparati ca nea Pavel petrece la Miami Beach , ce atata stress cu bietii agricultori. Sa stea drepti ca doar asa se face la PCR .
Postat 18 Noiembrie 2013, 13:10 de Mihaiela
REPLICA
`Seful APIA Florian Pavel ... INCOMPETENT ,INCOERENT,IMPOTENT,nu stiesa faca diferenta dintre Asociatie de agricultori si Sindicat de agricultori ,Si intodeauna cind se pomeneste de el in presa bihoreana se arata ca APIA ar fi mostenire de la parinti lui de la tacsu si de la masaa si nu este o institutie a statului , asa trateaza si tarani romanisimpli bihoreni ,cu dezgust,batjocora ,reavointa.Taranulroman simplu bihorean nu a mers la APIA Bihorla distyractie si desfrau asa ca si seful APIA Pavel Florian , ci a mers ca sa-si i-a un drept de la sttul roman ROMANIA si de la UE .RUSINE!RUSINE!RUSINE!Pentru un incompetententa sa de ex director la DADR Bihor am pierdut un proces ,cu DREPTATEA si ADEVARUL in mana pe incompetenta sa .am pierdut un proces , pt terenul meu si impotriva vecinului meu hapsansi viclean , am amplecat capul si am pierdut un proces ,ca incompetentul ex director DADR sa ramana director mai departe si sa nu fie in conflict cu alti directori din alte institutii ale statului .HAI SICTIR da-te dreacu de director incompetent incoerent impotent Pavel Florian sef al APIA Bihor SICTIR bah SICTIR da-te dreacu!:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 18 Noiembrie 2013, 12:01 de Romanul Simplu
Birotel a observat ca scaune se pun la cap
Se pun si in birou direct, intra petentul in subiect.
Postat 18 Noiembrie 2013, 11:08 de bihoprel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON