URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Ianuarie 2013, 10:34

Atac de bu(r)langiu: atenţie, se fură!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viitorul Centru de informare şi promovare turistică Bihor de pe strada Patrioţilor a început să semene cu mănăstirea Argeşului, a meşterului Manole. Iar asta în sensul că ceea ce ziua se monta noaptea se fura!

Încă înainte să poată preda lucrarea, constructorul Dumexim a fost nevoit să înlocuiască deja de trei ori burlanul de scurgere a apelor pluviale care coboară de-a lungul faţadei. Confecţionat din cupru, conform pretenţiilor proiectantului, burlanul dispare odată cu lăsarea întunericului, de parcă ar fi dependent de lumină.

De fiecare dată hoţii, unii din ei identificaţi, au smuls macaroana de cupru din perete cu gândul s-o vândă la fier vechi. Ca să descurajeze furturile, constructorul a montat ultima oară o ţeavă zincată vopsită în auriu, în speranţa că vandalii se vor prinde că este fără valoare şi o vor lăsa la locul ei. Nu s-au prins! Hoţii au dislocat bucata de tablă fără să le pese că erau filmaţi de camerele de supraveghere ale Poliţiei Locale, aşa că burlanul va trebui montat şi a patra oară. Poate ar trebui şi legat la o priză...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
PREMIATI HOTII!
MAI BAIETI, HOTII AIA AR TREBUI PREMIATI! ASA ZISA AGENTIE DE PROMOVARE A TURISMULUI ESTE DE FAPT A FRATILOR MIKKULA, CARE AU PUS GHEARELE PE TOATA STRADA PATRI-HOTILOR! HOTII AIA CARE AU FURAT BURLANUL AU FURAT DE LA CEI MAI MARI HOTI DIN ROMANIA!
Postat 28 Ianuarie 2013, 19:49 de gabi cerganovic
tara de crestini patrioti
suntem o tara de crestini. patrioti. fara ghilimele
Postat 28 Ianuarie 2013, 18:30 de ostel
@as(s)
esti un kakat, ciudos si frustrat !
Postat 27 Ianuarie 2013, 19:46 de huu.... gunoiule !
Societatea de Pază şi Protecţie a CJ Bihor e la datorie
Am crezut că Radu Tîrle a fost cel mai anemic preşedinte de consiliu judeţean din toate timpurile dar, fără reţinere, constat că Popa Prostu' l-a depăşit la slăbiciunea din instalaţie.
Postat 27 Ianuarie 2013, 19:12 de Carp III
....
Cum adica au furat burlanul cu camere in zona ? Incredibil !!!! Politia locala ce face ? ALooo trezireaaa!
Postat 27 Ianuarie 2013, 16:32 de Ionica
Nu vor pati mai nimic ticalosii
Hoti astia ar trebui batuti bine si pe urma munca in folosul comunitatii pentru o perioada...Sa stea sa sape santuri nenorocitii pana recupereaza pacubele produse atat materiale,finaciare, cat si morale. Dar pentru astef de ticalosi nu exista legi, vor primi maxim o amenda pe care nu o vor plati ca cica n-au de unde, iar cei pagubiti raman pagubiti. Unde mai e dreptatea?
Postat 27 Ianuarie 2013, 14:19 de doggy_c
patrihotii
asta i tara patrihotilor de pe strada cu acelasi nume
Postat 27 Ianuarie 2013, 14:16 de as
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON