URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2018, 10:13

Sub apă! Parcarea supraetajată de la Spitalul Municipal din Oradea s-a transformat în patinoar (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă ar vrea, directorul Direcţiei de Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei, Lucian Popa, ar putea transforma parcarea supraetajată de lângă Spitalul Municipal într-un al doilea aquapark sau, dacă frigul s-ar transforma în ger, măcar într-un patinoar.

Şoferii orădeni se plâng că lucrarea a fost executată aşa încât, după o ploaie mai serioasă, apa pur şi simplă bălteşte la etajul parcării.

Un cititor a sesizat BIHOREANUL că, marți, o mulţime de persoane care au vrut să-şi lase maşinile acolo au renunţat la idee, văzând că locurile de parcare erau de-a dreptul inundate.

Miercuri, când a dat gerul, locul s-a transformat într-un patinoar, iar joi, pe dezgheţ, apele retrase au lăsat în urmă podeaua exfoliată, vălurită şi plină de crăpături, de parcă ar fi fost bătută de ploi acide. Sau construită din zahăr...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
!!!!!!!!!!!!
@Moderator: Dacă as fi pus la zid tot aș susține că eu am dreptate ! Așa o scrie in documentele respective dar nu înseamnă că acolo e scris corect! Cum se spune: gradul de indatorare al românilor la bănci sau gradul de indatorare A românilor la bănci? A românilor este indatorarea, a cui vreți este încrederea ridicată! NU GRADUL!
Postat 27 Martie 2018, 18:25 de TDS
!!!!
este cu totul altceva daca spunem gradul RIDICAT de incredere...
Postat 27 Martie 2018, 11:36 de TDS
ridicat, nu ridicată
Eutanasiu are dreptate. Este greşeala noastră. Documentele ARACIS spun: În Raportul de evaluare instituţională externă al Agenţiei se precizează una dintre cele trei afirmaţii, cu caracter de concluzie sau de calificativ, legate de credibilitatea managementului asigurării calităţii în instituţia evaluată, respectiv „grad de încredere ridicat”, “încredere”, „grad de încredere limitat” sau „lipsă de încredere”.
Postat 27 Martie 2018, 15:57 de Moderator
am citat din eugenia dodon
Un caz des întâlnit este acela în care atât substantivul cu prepoziţie, cât şi substantivul sau pronumele în genitiv formează atributele elementului determinat: (1) Art. 10. Modul de aplanare a litigiului dintre părţi până la adresare în instanţă... (CC, p. 8); (2) Art. 11. Metodele de apărare a drepturilor civile (CC, p. 8); (3) Art. 26. Activitatea de întreprinzător a persoanei fizice (CC, p. 13); (4) Art. 98. Termenul de repartizare a activelor (CC, p. 36).
Postat 27 Martie 2018, 11:35 de TDS
sorry
@eutanasiu: Știi foarte bine ca te apreciez foarte mult! Mai departe să se exprime eventual un lingvist! PS: în acte normative / inclusiv Codul Fiscal / există exprimări similare! Nu pot acum dar mâine le postez! Și astea sunt bine periate!
Postat 26 Martie 2018, 20:20 de TDS
@TDS
Nu sunt de acord.
Postat 26 Martie 2018, 10:26 de eutanasiu
@TDS
totusi,in acest context, gradul este cel care este ridicat, si nivelul gradului exprima nivelul increderii.cam asa functioneaza...
Postat 26 Martie 2018, 08:35 de ottoul
de ACORD ?
@eutanasiu: Cu toată dragostea...exprimarea în acel caz este corectă ! Încrederea este ridicat Ă ! Nu gradul ! Alt exemplu: Sistemul de folosire adecvat ă a.....
Postat 25 Martie 2018, 14:03 de TDS
Pe 21 martie aceeaşi duoamnă, duios, scria:
"Bungău speră să păstreze gradul de încredere ridicatĂ" (titlu). Aşteptăm şi un articol despre "a-plecare"!
Postat 25 Martie 2018, 13:44 de eutanasiu
Gh"i"aţa minţii !!!
... patinuar???????
Postat 25 Martie 2018, 13:37 de eutanasiu
un penelist se legăna...
Încă un rateu marca Bolojan ! Da, nu-i aparține proiectul tehnic ! Dar în fuga nebună după fonduri, se acceptă orice ! Nu m-ar mira ca " metroul dă pă Peța " să ajungă în Peța sau Podul Centenarului să țină un...an ! PS: știe cineva de ce la Parcarea DIGI tot nu se lucrează ?
Postat 25 Martie 2018, 12:28 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON