URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iunie 2019, 18:42

Ne enervează: Plăcile care ornează fântânile din Piaţa Unirii încep să se dezlipească (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La trei ani de la darea în folosinţă, Piaţa Unirii începe să cedeze. Întâi au crăpat dalele care acoperă platoul central, iar acum s-a dezlipit prima dintre plăcile care ornează fântânile arteziene din piaţa centrală a oraşului.

Bucata de granit s-a prăbuşit lângă bazin ruptă în trei bucăţi sub propria greutate. "Se poate vedea calitatea lucrărilor făcute. Placă de dimensiunea şi grosimea aia prinsă cu silicon. Părerea mea este că e bătaie de joc", a reclamat un orădean.

Contactat de BIHOREANUL, viceprimarul Mircea Mălan, care a coordonat proiectul de reabilitare a Pieţei Unirii cofinanţat din fonduri europene, a promis că va lua măsuri.

"Am trimis fotografiile cu placa dezlipită liderului asocierii de firme care s-a ocupat de Piaţa Unirii, cu solicitarea de remediere", a declarat edilul.

Mălan a refuzat să se pronunţe cu privire la cauza defecţiunii. "Este posibil să fi fost de la adeziv. Din câte îmi amintesc, la fântâni s-a lucrat inclusiv toamna, târziu, dar nu pot spune cu exactitate".

Potrivit viceprimarului, lucrările din Piaţa Unirii sunt în garanţie, astfel că reparaţiile vor fi suportate de constructor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Diriginte de santier
Partea si mai trista e ca un jurist si un profesor trebuie sa explice unor profani niste aspecte tehnice de care nu au habar.Conform unei carti vechi in care un orb calauzeste pe alt orb.Lucrarea asta a avut un diriginte de santier angajat de beneficiar? Daca da, a verificat executia lucrarilor conform proiectului? Au fost in proiect detalii de executie, sau doar metri patrati?
Postat 20 Iunie 2019, 23:22 de excalibur
Din poză
Se vede că nu sa pus adeziv destul
Postat 19 Iunie 2019, 21:58 de Sandu1206
Ca cum pmo ca cam asa si lucrariele
Ca cum pmo ca cam asa si lucrariele gestionate. Toata primavera si vara au frecat menta prin piata si la sfarsitul toamnei au tras tare mantuiala! Se vede acum "lucru bine facut", placile lipite doar in puncte la partea superioara cu un adeziv discutabil pe o suprafata neamorsata! Astia sunt ilatienii? Si cu tig..... rromi o faceau mai bine! Nu ajunge ca toata piata e crapata, masinile sunt interzise ca nu rezista fundarea acu crapa si fantanile! S-a terminat garantia? Bani europeni aruncati rapid acu reparate cu taxe si impozite. Ca cam asa e si cu ciumperca, nu?!
Postat 19 Iunie 2019, 21:04 de scortosul
Adeziv
Indiferent ce adeziv au folosit, e clar ca nu s-a facut risipa...la piatra/marmura/granit ar fi trebuit un adeziv flexibil, pe la 50 lei sacul iar suprafata de lipire cit mai mare,spre 80-90% din suprafata placii.Pacat...sunt sanse sa fie lipite si celelalte in acelasi mod.Bine ca s-au gindit sa ceara 10 ani garantie...
Postat 19 Iunie 2019, 21:01 de excalibur
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON