URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 August 2018, 13:48

Ne enervează: Lucrări nesemnalizate pe un drum judeţean din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şoferii care trec pe DJ 795, între satele bihorene Dumbrava (comuna Holod) şi Râpa (comuna Tinca), trebuie să fie cu băgare de seamă.

Fără semnalizare prealabilă, o bandă de circulaţie se îngustează brusc, din pricina unor lucrări de canalizare şi apă. Pe lângă tranşeele săpate pentru introducerea ţevilor, drumul mai are şi un morman uriaş de pământ.

Mai mult, localnicii spun că muncitorii nu se grăbesc deloc să termine lucrarea. "De trei luni este la fel şi este foarte periculos. Până nu moare cineva, nu se va lua nicio măsură", a sesizat BIHOREANULUI un localnic din Dumbrava, care a transmis şi fotografii de la faţa locului.

În imagini se vede inclusiv cum buruienile au crescut în voie pe mormanul de pământ, semn că într-adevăr n-a fost mişcat de ceva timp din loc.

Primarul comunei Holod, Ioan Horga, cunoaşte situaţia, dar spune că n-are ce face. "Este o lucrare pentru o firmă privată, care îşi înfiinţează o cultură de afine, pe fonduri europene, şi aşa că îşi face şi reţea de apă şi canalizare. Nu este reţea pentru sat, ci doar pentru un beneficiar, într-un proiect de 1,5 milioane de euro", a declarat Horga, luni, pentru BIHOREANUL. În plus, a spus edilul, lucrările sunt autorizaţie de Instituţia Arhitectului Şef din cadrul Consiliului Judeţean Bihor.

Chiar şi aşa, n-ar strica deloc ca beneficiarul să se asigure că lucrările sunt văzute de departe...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Dumi
Esti noaptea mintii. Ce jurisdictie are un primar pe un drum national sau judetean? Tu gandesti inainte sa scrii sau doar pasezi niste mesaje ce nu iti apartin. Totusi sper ca a doua varianta e cea potrivita, nu ca te-ar face ceva mai mult decat o marioneta a ceea ce a fost mai rau pt tara asta. Iar el merge cu BlueAir la economy fiind 32 de euro, nu cu Tarom la alea 8 locuri din fata cu 130 de euro precum preaslavitul tau mang. Si mang chiar nu are de ce sa mearga asa des ca oricum e un nimic si un nimeni. Si apropos, vezi ca adulatul tau ia 2 salarii pt care nu face absolut nimic: cj si universitate. Nimic! Deci gandeste, analizeaza ca te-ai autointitulat acu ceva vreme "jurnalist de investigatii". Dar daca e la fake news bihor, esti cvasi jurnalist, sa nu zic mai putin de atat.
Postat 07 August 2018, 11:55 de poiu
CrisDumi
Nu-i Bolojan la județ, drumurile vor fi tot așa și peste 20 de ani.
Postat 07 August 2018, 08:51 de Sandu1206
Re: pupincuriștii lui Bolo.
Edilul sef de xare tot aud cat de eficient este, face tot timpul naveta la Bucuresti, invocand ca merge pe banii nostri ca sa rezolve tot ce se cere pe langa Guvern si Parlament !?! Cu alte cuvinte si ce ar ține de atragerea investitiilor si turismului pentru Oradea ... insemna si drumurile de acces pe care calca liberali precum Cornel Popa si sponsorii Micula ai liberalismului bihorean !?! Nu am constatat nicio imbunatatire pentru oradenii care parcurg Oradea -Deva, urmare navetei facute de Bolojan pe bani publici !?!
Postat 07 August 2018, 08:47 de CrisDumi
Deva Oradea
E drum național, CNAIR e responsabil prin ministerele de transport. Nu are treaba cu administratia locala. Decat daca te referinla cele adiacente care sunt judetene (CJ acolo) si doar cele comunale/orasenesti sunt sub administratie locala. Care tot cu bani de la guvern se pot face, ori daca nu e primar pesedist nu primeste, daca e pesedist trebuiesc furati banii aia sau directionati la biserici sau tigani pentru propaganda din timpul alegerilor
Postat 07 August 2018, 08:24 de poiu
Da ce
Bolojan face drumul ACOLO???
Postat 06 August 2018, 21:23 de Sandu1206
Las-o dreacului cu nimicurile astea !?!
Umblati de la Deva la Oradea, sau invers ... ca sa simtiti "inteligenta" organizatorica a politrucilor bihoreni, senatori si deputati care sustin interesele locului, sau a alesilor locali si celor numiti pe criterii "babane" ... cum fac lobby ca sa-si umple buzunarele, nicidecum pentru mobilizarea lucrarilor nefacute de sponsorii politicii românești !?!
Postat 06 August 2018, 15:14 de CrisDumi
Sa fie oare
Drumul anuntat cu surle si trambite de mang???
Postat 06 August 2018, 14:04 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON